Serveren blev ikke fundet - Fejlsøg forbindelsesproblemer

Revisionsinformation
  • Revision id: 92387
  • Oprettet:
  • Lavet af: Joergen
  • Kommentar: Nogle ændringer. Skal gennemgås igen af en anden.
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

Hvis du har problemer med at forbinde til et websted, får du måske fejlmeddelelsen Serveren blev ikke fundet. Denne artikel beskriver, hvordan man fejlsøger problemer, der forårsager denne fejlmeddelelse.

Prøv i en anden browser

Prøv først at åbn et websted i en anden browser (som fx Internet ExplorerSafariEpiphany eller Chromium).

Ingen browsere kan indlæse websteder

Hvis hverken Firefox eller din anden browser kan indlæse websteder, ligger problemet ikke i Firefox, og du bør søge hjælp et andet sted:.

Du bør også kontrollére følgende:Du bør starte med at kontroller det følgende:

• Sørg for, at både dit modem og/eller router er tændt og ikke indikerer fejl.
  • Hvis du bruger en trådløs forbindelse, så sørg for, at du er forbundet til det rigtige adgangspunkt.
  • Kontrollér, om dine sikkerhedsprogrammer (fx firewalls, antivirusprogrammer, anti-spyware-programmer og lignende) blokerer forbindelserne til internettet. Læs artiklen Konfigurer din firewall, så Firefox kan få adgang til Internettet for vejledning i, hvordan nogle programmer konfigureres.
  • Hvis du bruger en proxy-server, så sørg for, at proxy-serveren kan forbinde til internettet. Læs Firefox forbindelsesindstillinger herunder, for vejledning i at konfigurere proxy-indstillinger i Firefox.

Firefox kan ikke indlæse websteder, men andre browsere kan godt

Hvis Firefox ikke kan indlæse websteder, men din anden browser godt kan, så følg vejledningen herunder.

Kan ikke indlæse websteder efter opdatering af Firefox

Hvis du var i stand til at indlæse websteder indtil du opdaterede Firefox, kan det være at dine sikkerhedsprogrammer (fx firewalls, antivirusprogrammer, anti-spyware-programmer og lignende) forhindrer Firefox i at forbinde til internettet. Nogle sikkerhedsprogrammer kan blokere for adgang til internettet, selv når de er i "deaktiveret" tilstand.

Generelt bør du fjerne Firefox fra programmernes liste med betroede eller genkendte programmer, og så tilføje den igen. Læs artiklen Konfigurer din firewall, så Firefox kan få adgang til Internettet for vejledning i, hvordan nogle programmer konfigureres.

Firefox' forbindelsesindstillinger

Hvis du forbinder til internettet gennem en proxy-server, der har forbindelsesproblemer, vil du ikke være i stand til at indlæse websteder. Sådan kontrollérer du din Firefox' proxy-indstillinger:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Avanceret.
  3. Klik på fanebladet Netværk.
  4. Klik på knappen Indstillinger... i afsnittet Forbindelse.
  5. Skift dine proxy-indstillinger:
  6. Klik på knappen OK for at lukke vinduet Forbindelsesindstillinger.
  7. Luk fanebladet Indstillinger. Ændringer gemmes automatisk.

DNS Prefetching

DNS Prefetching er en teknik Firefox bruger til at sætte fart på indlæsningen af websteder. For at deaktivere DNS Prefetching:

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.
    En advarselsside vises måske. Klik på knappen Accepter risikoen og fortsæt for at gå til siden about:config.
  2. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker i listen af indstillinger. Klik på Ny nøgle, og klik så påBoolsk værdi.
  3. Indtast network.dns.disablePrefetch i vinduet Skriv indstillingens navn, og klik på knappen OK.
  4. Vælg true når du bliver bedt om at sætte værdien, og klik så på knappen OK.

IPv6

Firefox understøtter IPv6 som standard, hvilket kan give forbindelsesproblemer på bestemte systemer. For at deaktivere IPv6 i Firefox:

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.
    En advarselsside vises måske. Klik på knappen Accepter risikoen og fortsæt for at gå til siden about:config.
  2. Skriv network.dns.disableIPv6 i feltet FilterSøg.
  3. Dobbeltklik på network.dns.disableIPv6 i listen af indstillinger, for at ændre dens værdi fra false til true.

Firefox kan ikke indlæse bestemte websteder

Hvis du finder ud af, at Firefox kan indlæse nogle websteder men ikke andre, så ryd først Firefox' cookies og cache:

1. Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke.Fx89menuButton for at åbne menuen.
  2. Klik på Historik, og klik så på Ryd seneste historik…
  3. Klik på rullemenuen ud for Fjern, og vælg hele min historik.
  4. Sæt flueben ud for både Cookies og Cache under Historik. Sørg for, at andre elementer, du vil beholde, ikke er valgt.
  5. Klik på knappen OKRyd nu.

Kontrollér din computer for malware

Hvis du har ryddet cookies og cache, og stadigvæk ikke kan indlæse de websteder, der ikke virkede i Firefox, kan du kontrollére din computer for malware. Visse typer af malware er kendt for at gå efter Firefox, og kan forhindre den i at indlæse diverse websteder:

• Hvis du har et antivirus- eller sikkerhedsprogram, så opdater dets database og foretag en fuld skanning af dit system.
  • Hvis du stadig har problemer, så læs artiklen Hvordan slipper jeg af med malware?.

Baseret på information fra Error loading websites (mozillaZine KB)