Se PDF-filer i Firefox uden at hente dem | Sådan gør du

Se PDF-filer i Firefox uden at hente dem

Du kan få vist PDF-filer i Firefox ved hjælp af den indbyggede PDF-fremviser eller et PDF-plugin. Denne artikel dækker begge metoder, og den hjælper dig med at rette eventuelle problemer.

Brug af den indbyggede PDF-fremviser

Firefox har en indbygget PDF-fremviser, som gør det muligt at se de fleste PDF-filer uden at skulle bruge et plugin. Den indbyggede PDF-fremviser er aktiveret som standard.

PDF JS

PDF-fremviserens værktøjslinje

• Vis miniature eller disposition - knappen Sidepanel yderst til venstre vil åbne et sidepanel med miniaturebilleder af dokumentets sider. Nogle dokumenter vil også have en dispositionsvisning tilgængelig. Sidepanelet gør det let at navigere gennem et langt dokument.

PDF Thumbnails
  • Side op og ned eller hop direkte til en side - Du kan bruge pilene op og ned til at bladre gennem et dokument, eller du kan indtaste et sidetal for at springe til den ønskede side.

PDF Pager
  • Zoom ind og ud på dokumentet - Brug knapperne + og - til at zoome ind og ud eller vælg et zoom-niveau på rullemenuen.

PDF Zoom
  • Fuldskærmtilstand - Klik på knappen Fuldskærmtilstand for at få PDF-filen til at fylde hele skærmen. Tryk på tasten ESC for at forlade fuldskærmtilstand.

PDF Fullscreen
  • Udskriv - Klik på knappen Udskriv for at åbne dialogboksen Udskriv.

PDF Print
  • Hent - Klik på knappen Hent for at hente og gemme PDF-filen på din computer, fx hvis du vil åbne filen i en ekstern PDF-fremviser.

PDF Download
  • Kopiér aktuel visning - HøjreklikHold Ctrl-tasten nede mens du klikker på knappen Aktuel visning for at åbne PDF-filen med den aktuelle visning i et andet faneblad eller vindue.

PDF Copy

PDF-fremviserens tastaturgenveje

Handling Genvej
Næste side n eller k eller
Forrige side p eller j eller
Zoom ind Ctrl + +command + +
Zoom ud Ctrl + -command + -
Automatisk zoom Ctrl + 0command + 0
Roter med uret r
Roter mod uret Skift + r

Fejlsøg problemer med PDF-fremviseren

Nogle PDF-filer vises ikke korrekt eller er tomme

PDF-fremviseren kan have problemer med nogle PDF-typer. Det kan resultere i, at den ikke kan vise skrifttyper, farver eller hele dokumentet. Åbn i stedet PDF-filen med et PDF-program på din computer:

• Klik på knappen Hent i værktøjslinjen, og åbn den hentede fil med dit standardprogram til PDF-filer.

Kan slet ikke åbne PDF-filer

Nogle udvidelser, som blokerer JavaScript, kan forhindre PDF-fremviseren i at virke. Du kan deaktivere udvidelserne for at få PDF-fremviseren til at virke:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Vælg Udvidelser i fanebladet Tilføjelser.
  3. Markér den blokerende udvidelse, og klik på knappen Deaktiver for at deaktivere den.

For mere information, læs artiklen Fejlsøg udvidelser, temaer og hardwareacceleration for at løse almindelige Firefox-problemer.

Brug af PDF-plugin

Hvis du helst vil undgå at bruge den indbyggede PDF-fremviser, kan du bruge et PDF-plugin, såsom Adobe Reader, Nitro PDF Reader eller Sumatra PDFAdobe Reader, MozPlugger, eller KParts pluginSchubert|it PDF Browser Plugin på Mac OS X 10.6 og senere.

Sådan får du Firefox til at bruge et plugin i stedet for den indbyggede PDF-fremviser:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Programmer.
  3. Find og markér Portable Document Format (PDF) i kolonnen Indholdstype.
  4. Klik på rullemenuen i kolonnen Handling, og vælg Brug programnavn (i Firefox).

Opening PDF - Win v2

Hvis PDF-filen hentes i stedet for at blive vist, så prøv disse løsninger

Nulstil filhentningshandlinger

1. Åbn din profilmappe:

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet. Klik på Hjælp Klik på menuen Hjælp på menulinjen Klik på menuen Hjælp øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på Hjælp Help-29 , og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.

2. Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe under afsnittet Programinfo. Et vindue med dine profilfiler din profilmappe åbnes.
  3. Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

4. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

5. Slet filen mimetypes.rdf.

Kontrollér programindstillinger

Hvis PDF-plugin'et leveres sammen med et PDF-program, så kontrollér plugin-indstillingerne i det pågældende program.

• Adobe Reader:
    1. Åbn Adobe Reader.
    2. I Adobe Reader, klik på menuen Rediger i menulinjen, klik så på Indstillinger.... Vinduet Indstillinger åbnes.
    3. I afsnittet Kategorier, klik på Internet.
    4. Kontrollér at den første boks, Display PDF in browser, er valgt.
    5. Klik på knappen OK for at lukke vinduet Indstillinger, og luk så Adobe Reader.

Hvis du stadig ikke kan få vist PDF-filen i Firefox, så prøv nedenstående løsninger.

Geninitialisér plugins-databasen

Følg vejledningen i Geninitialisering af plugins-databasen.

Dette vil tvinge Firefox til at genopbygge sin plugins-database. Hvis du stadig ikke kan få vist PDF-filer i Firefox, så fortsæt med næste løsning.

Geninstallér programmet

Hvis PDF-plugin'et leveres sammen med et PDF-program, så afinstallér og geninstallér programmet.

Yderligere information til Adobe Reader

Hvis ingen af fejlsøgningsmetoderne ovenfor virkede, så læs artiklen Can't view PDF on the webAdobe.com for yderlige hjælp.

Del denne artikel: http://mzl.la/1BAQIvG