Sådan bruges bogmærker til at gemme og organisere dine favorit-websteder

Bogmærker er links, som gør det let at komme tilbage til dine favorit-websteder. Denne artikel gennemgår oprettelse og håndtering af bogmærker.

Bemærk: Bogmærker kaldes Favoritter i Internet Explorer.

Hvordan bogmærker jeg en webside?

Det er let — bare klik på stjernen!

For at oprette et bogmærke, klik på stjerneikonet i adresselinjen. Stjernen bliver gulblå, og et bogmærke til den aktuelle webside bliver oprettet i mappen Usorterede bogmærker. Færdig!

bookmarks-win1 bookmarks-mac1

For at oprette et bogmærke, klik på stjernen på værktøjslinjen. Stjernen bliver blå og et bogmærke til den aktuelle webside bliver oprettet i mappen Usorterede bogmærker. Færdig!

Bookmark 29 Win Bookmark 29 Mac Bookmark 29 Lin
Tip: Vil du bogmærke alle dine åbne faneblade på én gang? HøjreklikHold Ctrl-tasten nede mens du klikker på et af fanebladene, og vælg Bogmærk alle faneblade... fra genvejsmenuen. Giv den nye bogmærkemappe et navn, og vælg hvor den skal gemmes. Klik på Tilføj bogmærker for at afslutte.

Hvordan ændrer jeg navn og placering af et bogmærke?

1. Du kan redigere detaljerne for et bogmærke. Klik på stjernen endnu engang for at åbne vinduet Rediger dette bogmærke.
    bookmarks-win2 bookmarks-mac2 Bookmark2 29 Win Bookmark2 29 Mac Bookmark2 29 Lin
    • I boksen Rediger dette bogmærke kan du ændre:
      • Navn: Dette er navnet, som Firefox viser ved bogmærket i menuer.
      • Mappe: Vælg hvilken mappe, bogmærket skal gemmes i, ved at vælge fra rullemenuen (fx, bogmærkelinjen eller bogmærkemenuen). I rullemenuen kan du desuden vælge Vælg... for at få vist en liste med alle bogmærkemapper.
      • Mærkater: Du kan bruge mærkater til at hjælpe dig med at gennemsøge og organisere dine bogmærker. For mere information, læs artiklen Bookmark Tags - Categorize bookmarks to make them easy to find.
  2. Når du er færdig med at redigere, så klik på knappen Færdig for at lukke boksen.

Hvor finder jeg mine bogmærker?

Den letteste måde at finde et websted, som du har bogmærket, er ved at starte med at skrive navnet i adresselinjen. Efterhånden som du skriver, vil du få vist en liste over websteder, du har bogmærket, påført et mærkat eller besøgt. Bogmærkede websteder vil have en gulblå stjerne ved siden af sig. Du skal blot klikke på et af webstederne for at besøge den ønskede side med det samme. For at lære mere, læs Awesome Bar - Find dine bogmærker, historik og faneblade når du skriver i adresselinjen.

Awesome bar - win1 Awesome bar - mac1 Bookmark3 29 Win Bookmark3 29 Mac Bookmark3 29 Lin

Hvordan organiserer jeg mine bogmærker?

Vinduet Bogmærke og historik lader dig se og organiser alle dine bogmærker.

1. Klik på knappen Bogmærker Bookmarks button win 2 i højre side af navigationslinjen Klik på Bogmærker i menulinjen Klik på menuen Bogmærker øverst i Firefox-vinduet og klik så på Organiser bogmærker for at åbne vinduet Bogmærker og historik.

Klik på knappen Bogmærker Bookmarks-29 og vælg Organiser bogmærker for at åbne vinduet Bogmærker og historik.

Bookmarks Button win Bookmark4 29 Win Bookmark4 29 Mac Bookmark4 29 Lin
  2. Som standard oprettes bogmærker i mappen Usorterede bogmærker. Du kan vælge mappen i sidepanelet i vinduet Bogmærker og historik for at se dine usorterede bogmærker. Dobbeltklikker du på et bogmærke, vil det blive åbnet.

Når du har vinduet Bogmærker og historik åbent, kan du også trække bogmærker ind i andre mapper, som fx mappen Bogmærkemenuen, som vil vise dine bogmærker i menuen under knappen Bogmærker. Hvis du føjer bogmærker til mappen Bogmærkelinjen, vil de blive vist på bogmærkelinjen.

Bookmark5 29 Win Library-mac2

Læs de følgende artikler for flere detaljer om, hvordan du håndterer selv en gigantisk liste med bogmærker:

Hvordan vises bogmærkelinjen?

Hvis du vil bruge bogmærkelinjen, kan du slå den til sådan her:

• Øverst i Firefox-vinduetPå menulinjen, klik på knappen Firefox, gå over til pilen ved Indstillinger (på Windows XP, klik på menuen Vis, gå ned til Værktøjslinjer), og markér Bogmærkelinje menuen Vis, gå ned til Værktøjslinjer, og markér Bogmærkelinje.
  1. Klik på menuknappen new fx menu , og vælg Tilpas.
  2. Klik på rullemenuen Vis / skjul værktøjslinjer nederst på skærmen, og vælg Bogmærkelinje.
  3. Klik på den grønne knap Forlad tilpasning.
  • Klik på menuen Vis øverst på skærmen, gå ned til Værktøjslinjer, og vælg Bogmærkelinje.

Tips og tricks

Klar til mere sjov med bogmærker? Her er nogle artikler, som hjælper dig med at få mest muligt ud af dem.

Del denne artikel: http://mzl.la/1xKrM7c