Sådan bruges appen Beskeder

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Firefox OS-app'en Beskeder lader dig sende og modtage korte tekstbeskeder (SMS). Og i Firefox OS version 1.1 og nyere kan du også sende og modtage billeder, videoer og andre filer (MMS). Denne artikel får dig i gang på ingen tid.

Tip: For at gøre det lettere at indtaste kan du aktivere ordforslag.

Send en besked

1. Åbn app'en Beskeder sms app.
  2. Tryk på knappen Ny besked Editmessages for at komme i gang.
  3. I feltet Til: kan du skrive telefonnummeret til modtageren, eller du kan trykke på knappen Kontakter contact button for at tilføje en modtager fra app'en Kontakter.
  4. Skriv i beskedfeltet, og tryk på Send, når du er færdig.
Du kan også tilføje et emne til din besked ved at trykke på knappen Menu fxos menu øverst til højre og vælge Tilføj emne.

Når du har sendt din besked, vil du få vist en skærm med alle beskeder mellem dig og modtageren. Ved siden af den nye besked vises en animeret cirkel Sending Icon, som fortæller dig, at beskeden er ved at blive sendt.

Send en gruppebesked

For at sende en besked til mere end én person:

• Tryk på knappen Enter Enter key efter det første telefonnummer, og skriv så et nyt telefonnummer, eller tryk på knappen Kontakter contact button for at tilføje en person fra dine kontakter.
    Group message

Bemærk: Denne funktion er kun tilgængelig i Firefox OS version 1.1 eller nyere. Er du i tvivl om hvilken version af Firefox OS du har? Find ud af det her.

Send, vis eller gem multimediefiler

Når du opretter en besked, kan du vedhæfte et billede, en video eller en musikfil. Sådan her:

1. Tryk på knappen Papirklip MMS attach til venstre for beskedfeltet.
  2. Vælg den ønskede fil (fra Video, Baggrundsbillede, Musik eller Galleri). Vælg Kamera, hvis du vil tage et nyt billede eller optage en ny video.
    Choose a source

Bemærk: Denne funktion er kun tilgængelig i Firefox OS version 1.1 eller nyere. Er du i tvivl om hvilken version af Firefox OS du har? Find ud af det her.

Enheder med lav hukommelse: Hvis du bruger en enhed med Firefox OS 1.3T, vil de sendte filer blive nedskaleret til 300 MB eller mindre.

Vis eller besvar beskeder

Når du modtager en besked, vil din telefon ringe og vise en meddelelse i toppen af skærmen.

Text message alert
  1. For at se alle aktuelle meddelelser, stryg ned fra toppen af skærmen.
  2. Tryk på en meddelelse for at åbne den i app'en Beskeder.
    Select notification
  3. Indtast dit svar og tryk på Send.

Du kan selvfølgelig også åbne app'en Beskeder direkte. Når du gør det, vil du få vist en liste med alle dine samtaler.

1. Tryk på en samtale for at se den.
  2. Indtast dit svar og tryk på Send.

Videresend en sendt eller modtaget besked

Vil du dele en besked med en anden? Følg disse trin:

1. Tryk på samtalen for at åbne den. Tryk på beskeden, du vil videresende, for at tilføje en markering ved siden af den (på nogle telefoner skal du trykke og holde på beskeden, indtil menuskærmen vises).
    select sms
  2. Tryk på menuen øverst til højre på skærmen for at få vist skærmen Indstillinger for beskeder. Tryk på Videresend.
    forward sms
  3. I feltet Til:, indtast modtageren og tryk på Send. Færdig!
    send fwd

Slet uønskede beskeder

1. Tryk på knappen Rediger Delete Message for at få redigeringsskærmen frem.
  2. Tryk på cirklen ved siden at de beskeder, du vil slette.
  3. Tryk på Slet øverst til højre.
    Delete messages
  4. Tryk til sidst på OK, og beskederne vil blive slettet.
Bemærk: Billeder, videoer og musik-filer, som du har gemt, vil ikke blive slettet.