Sådan udskrives websteder

Revisionsinformation
  • Revision id: 87455
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: Gennemlæst hele artiklen
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Denne artikel handler om at udskrive websider i Firefox. Herunder kan du læse en vejledning i at bruge Firefox's udskrivnings-funktion.

Bemærk: Ønsker du at redigere indholdet på en webside før den udskrives, kan du bruge en udvidelse som Print Edit.

Udskriv en webside

1. Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på Udskriv.
    Print Fx29 Win
  2. I vinduet Udskriv som åbnes, kan du justere indstillinger til det du er ved at udskrive, hvis det er nødvendigt. Læs Indstillinger i vinduet Udskriv herunder for information om hvilke indstillinger der kan ændres.
  3. Klik på UdskrivOK for at begynde udskrivningen.
  1. Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på Udskriv.
    Print Fx29 Win
  2. Klik på pilen ved siden af printervælgeren for at justere indstillinger til det du er ved at skrive, hvis det er nødvendigt. Læs Indstillinger i vinduet Udskriv herunder for information om hvilke indstillinger der kan ændres.

3. Klik på Udskriv for at begynde udskrivningen.

Udskriv en webside

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet (menuen Filer i Windows XP), og vælg menuen Filer Udskriv….
  2. Juster indstillingerne i vinduet Udskriv som åbner, hvis det er nødvendigt. Læs hvilke indstillinger der kan ændres i afsnittet Indstillinger i vinduet Udskriv herunder.
  3. Klik på UdskrivOK for at begynde udskrivningen.
  1. Åbn menuen Filer i menulinjen, og vælg Udskriv….
  2. Klik på pilen ved siden af printervælgeren for at justere indstillinger til det du er ved at skrive, hvis det er nødvendigt, og læs hvilke indstillinger der kan ændres i afsnittet Indstillinger i vinduet Udskriv herunder.

3. Klik på Udskriv for at begynde udskrivningen.

Indstillinger i vinduet Udskriv

Printer afsnittet:

• Klik i rullemenuen ved siden af Navn for at vælge den printer som websiden skal udskrives med.
    Bemærk: Standardprinteren er den samme som i Windows. Når en webside udskrives med den valgte printer, bliver den valgte printer den nye standardprinter.
  • Klik på Egenskaber… for at ændre papirstørrelse, udskriftskvalitet og andre indstillinger til den valgte printer.

Udskriftsområde afsnittet - Vælg hvilke sider på den aktuelle webside som skal udskrives:

• Vælg Alt for at udskrive det hele.
  • Vælg Sider og indtast de sider du vil udskrive. Vælg fx. "fra 1 til 1" for kun at udskrive den første side.
  • Vælg Markeringen for kun at udskrive den del af siden du har markeret.

Kopier afsnittet - Vælg hvor mange kopier du vil udskrive.

• Hvis du skriver et højere tal end 1 i feltet Antal kopier, så får du også mulighed for at udskrive dem sætvis. Hvis du udskriver 2 kopier og vælger Sætvis, så bliver de udskrevet i rækkefølgen 1, 2, 3, 1, 2, 3. Ellers bliver de udskrevet i rækkefølgen 1, 1, 2, 2, 3, 3.
Bemærk: Firefox gemmer følgende indstillinger for hver af dine printere.

Udskriv rammer afsnittet - Hvis du ser en webside som bruger rammer, kan du vælge hvordan rammerne udskrives:

• Som vist på skærmen udskriver på den måde du ser websiden i Firefox.
  • Den valgte ramme udskriver kun indholdet i den ramme du sidst har klikket i.
  • Hver ramme på hver sin side udskriver indholdet fra alle rammerne, men på hver sin side.

• Printer: Vælg hvilken printer som skal udskrive websiden.
    Bemærk: Standardprinteren er den samme som i Mac OS. Når en webside udskrives med den valgte printer, bliver den valgte printer den nye standardprinter.
  • Arkiverede indstillinger: Vælg gemte printerindstillinger.
  • Kopier: Vælg hvor mange kopier du vil udskrive.
    • Hvis du skriver et højere tal end 1 i feltet Antal kopier, så får du også mulighed for at udskrive dem sætvis. Hvis du udskriver 2 kopier og vælger Sætvis, så bliver de udskrevet i rækkefølgen 1, 2, 3, 1, 2, 3. Ellers bliver de udskrevet i rækkefølgen 1, 1, 2, 2, 3, 3.
  • Sider: Vælg Sider/Fra og indtast den række af sider du vil udskrive. Hvis du vælge "fra 1 til 3", udskrives kun de første 3 sider af dokumentet.
    Bemærk: Firefox gemmer følgende indstillinger for hver af dine printere.
  • Options:
    • Vælg Udskriv kun markering for kun at udskrive den del af siden du har markeret.
    • Vælg Tilpas til sidebredden for at skalere websiden til samme bredde som papiret.
  • Udseende:
    • Vælg Udskriv baggrundsfarve for at udskrive websiderne med farvede baggrunde som de vises på skærmen. Ellers bliver baggrundsfarverne ikke udskrevet.
    • Vælg Udskriv baggrundsbillede for at udskrive websiderne med billedebaggrunde som de vises på skærmen. Ellers bliver baggrundene udskrevet med en ensartet farve.
  • Frames:
    • Som vist på skærmen udskriver på den måde du ser websiden i Firefox.
    • Den valgte ramme udskriver kun indholdet i den ramme du sidst har klikket i.
    • Hver ramme på hver sin side udskriver indholdet fra alle rammerne, men på hver sin side.
  • Sidehoveder og sidefødder: Brug rullemenuen for at vælge hvad der skal vises på den udskrevne side. Det du vælger i rullemenuen øverst til venstre, bliver udskrevet øverst til venstre på papiret, og det du vælger i rullemenuen øverst i midten bliver udskrevet i øverst i midten på papiret, osv. Du kan vælge mellem:
    • --blank--: Der vil ikke blive udskrevet noget.
    • Titel: Udskriv websidens titel.
    • URL: Udskriv websidens adresse.
    • Dato/Tid: Udskriv dato og tidspunkt, når siden udskrives.
    • Side #: Udskriv sidetallet.
    • Side # af #: Udskriv sidenummeret og hvor mange sider der er i alt.
    • Brugerdefineret…: Indtast din egen sidehoved eller sidefod tekst. Kan bruges til at vise et firma- eller organisationsnavn øverst eller i bunden på hver side.

Fanebladet Generelt

• Klik på en printer i listen for at vælge den.
    Bemærk: Standardprinteren er den samme som i Linux. Når en webside udskrives med den valgte printer, bliver den valgte printer den nye standardprinter.
  • Range afsnittet:
    • Vælg "Alle sider" for at udskrive det hele.
    • Vælg "Current page" for kun at udskrive den viste side.
    • Vælg "Sider" og indtast de sider du vil udskrive. Indtastes "1" bliver kun den første side udskrevet. Indtastes "1, 2, 3 - 7" udskrives side 1, 2, 3 til 7.
  • Kopier afsnittet - Vælg hvor mange kopier du vil udskrive.
    • Hvis du skriver et højere tal end 1 i feltet Antal kopier, så får du også mulighed for at udskrive dem sætvis. Hvis du udskriver 2 kopier og vælger Sætvis, så bliver de udskrevet i rækkefølgen 1, 2, 3, 1, 2, 3. Ellers bliver de udskrevet i rækkefølgen 1, 1, 2, 2, 3, 3.
    • Vælg Reverse for at udskrive i omvendte rækkefølge.

Fanebladet Sideopsætning

Her kan du ændre dine printerindstillinger, såsom dobbeltsidet udskrivning, flere sider på samme ark, udskriv kun lige eller ulige sider, hvilken papirstørrelse der skal bruges, og mere. Indstillingerne afhænger af din printer.

Fanebladet Indstillinger

Bemærk: Firefox gemmer følgende indstillinger for hver af dine printere.
  • Udskriv rammer afsnittet - Hvis du ser en webside som bruger rammer, kan du vælge hvordan rammerne udskrives:
    • Som vist på skærmen udskriver på den måde du ser websiden i Firefox.
    • Den valgte ramme udskriver kun indholdet i den ramme du sidst har klikket i.
    • Hver ramme på hver sin side udskriver indholdet fra alle rammerne, men på hver sin side.
  • Vælg Ignorer skalering og formindsk til sidebredde for automatisk at justere bredden af siden du udskriver.
  • Vælg Udskriv kun markering for kun at udskrive den del af siden du har markeret.
  • Vælg Udskriv baggrundsfarve for at udskrive websiderne med farvede baggrunde som de vises på skærmen. Ellers bliver baggrundsfarverne ikke udskrevet.
  • Vælg Udskriv baggrundsbillede for at udskrive websiderne med billedebaggrunde som de vises på skærmen. Ellers bliver baggrundene udskrives som en ensartet farve.
  • Sidehoveder og sidefødder: Brug rullemenuen for at vælge hvad der skal vises på den udskrevne side. Det du vælger i rullemenuen øverst til venstre, bliver udskrevet øverst til venstre på papiret, og det du vælger i rullemenuen øverst i midten bliver udskrevet i øverst i midten på papiret, osv. Du kan vælge mellem:
    • --blank--: Der vil ikke blive udskrevet noget.
    • Titel: Udskriv websidens titel.
    • URL: Udskriv websidens adresse.
    • Dato/Tid: Udskriv dato og tidspunkt, når siden udskrives.
    • Side #: Udskriv sidetallet.
    • Side # af #: Udskriv sidenummeret og hvor mange sider der er i alt.
    • Brugerdefineret…: Indtast din egen sidehoved eller sidefod tekst. Kan bruges til at vise et firma- eller organisationsnavn øverst eller i bunden på hver side.

Indstil sideopsætningen

Bemærk: Firefox gemmer følgende indstillinger for hver af dine printere.

Sådan ændres papirstørrelsen og sideorienteringen:

1. Klik på Firefox-menuen Filer øverst i Firefox-vinduet, og vælg Sideopsætning…. Vinduet Sideopsætning vises.
    • Papirstørrelse: Vælg størrelsen på papiret som skal udskrives.
    • Orientering:
      • Vælg Portræt til de fleste dokumenter og websider.
      • Vælg Landskab til meget bredde websider og billeder.
  2. Klik på Anvend for at gemme indstillingerne, og for at lukke vinduet Sideopsætning.

For at ændre, orienteringen af siden som udskrives, om baggrundsfarver og billeder skal udskrives, sidemargener og hvad der skal udskrives på sidens sidehoved og sidefod, skal du klikke på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og gå hen til menuen Udskriv… (menuen Filer i Windows XP), og vælg Sideopsætning…. Vinduet Sideopsætning vil blive vist.

Bemærk: Firefox gemmer følgende indstillinger for hver af dine printere.

Format og indstillinger

Print Web Page - Win3

I Fanebladet Format og indstillinger kan du ændre:

• Orientering:
    • Vælg Portræt til de fleste dokumenter og websider.
    • Vælg Landskab til meget bredde websider og billeder.
  • Skaler: Forsøg at få websider til at passer på et mindre antal papir. Du kan justere skaleringen. Skaler til side/Skaler til sidebredden justere automatisk skaleringen.
  • Valgmuligheder: Vælg Udskriv baggrunden (farver & baggrundsbilleder) for at udskrive websidernes baggrunde. Ellers udskrives baggrundene ikke.

Margener og sidehoved/sidefod

Print Web Page - Win4
I Fanebladet Margener og sidehoved/sidefod kan du ændre:

• Margener (tommer): Du kan indtaste bredden på sidens margener i øverste, nederste, venstre og højre kant, hver for sig.
  • Sidehoveder og sidefødder: Brug rullemenuerne for at vælge hvad der skal vises på den udskrevne side. Det du vælger i rullemenuen øverst til venstre, bliver udskrevet øverst til venstre på papiret, og det du vælger i rullemenuen øverst i midten bliver udskrevet i øverst i midten på papiret, osv. Du kan vælge mellem:
    • --blank--: Der vil ikke blive udskrevet noget.
    • Titel: Udskriv websidens titel.
    • URL: Udskriv websidens adresse.
    • Dato/Tid: Udskriv dato og tidspunkt, når siden udskrives.
    • Side #: Udskriv sidetallet.
    • Side # af #: Udskriv sidenummeret og hvor mange sider der er i alt.
    • Brugerdefineret…: Indtast din egen sidehoved eller sidefod tekst. Kan bruges til at vise et firma- eller organisationsnavn øverst eller i bunden på hver side.

Klik på OK når du er færdig med at foretage ændringer og for at lukke vinduet Sideopsætning.

Vis udskrift

Du kan se hvordan en webside vil se ud når den udskrives, ved at klikke på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og så gå hen til menuen Udskriv… (menuen Filer i Windows XP),Filer og vælg Vis udskrift.

I vinduet Vis udskrift kan du ændre nogle af de indstillinger som er beskrevet ovenfor. Få adgang til vinduet Udskriv ved at klikke på Udskriv…, eller vinduet Sideopsætning ved at klikke på Sideopsætning…. Klik på pilene ved siden af feltet Side: for at gennemgå siderne i dokumentet. Dobbelt-pilene tager dig til den første eller sidste side, og enkel-pilene tager dig til næste eller forrige side. Du kan også justere skalering og orientering (Læs ovenfor).

Print Web Page - Win5

Klik på Luk for at afslutte Vis udskrift.