Sådan udskrives websteder

Revisionsinformation
  • Revision id: 87305
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: Oversat resten
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Denne artikel handler om at udskrive websider i Firefox. Herunder kan du læse en vejledning i at bruge Firefox's udskrivnings-funktion.

Bemærk: Ønsker du at redigere indholdet på en webside før den udskrives, kan du bruge en udvidelse som Print Edit.

Udskriv en webside

1. Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på Udskriv.
    Print Fx29 Win
  2. I vinduet Udskriv som åbnes, kan du justere indstillinger til det du er ved at udskrive, hvis det er nødvendigt. Læs Indstillinger i vinduet Udskriv herunder for information om hvilke indstillinger der kan ændres.
  3. Klik på UdskrivOK for at starte udskrivningen.
  1. Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på Udskriv.
    Print Fx29 Win
  2. Klik på pilen ved siden af printervælgeren for at justere indstillinger til det du er ved at skrive, hvis det er nødvendigt. Læs Indstillinger i vinduet Udskriv herunder for information om hvilke indstillinger der kan ændres.

3. Klik på Udskriv for at starte udskrivningen.

Udskriv en webside

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet (menuen Filer i Windows XP), og vælg menuen Filer Udskriv….
  2. Juster indstillingerne i vinduet Udskriv som åbner, hvis det er nødvendigt. Læs hvilke indstillinger der kan ændres i afsnittet Indstillinger i vinduet Udskriv herunder.
  3. Klik på UdskrivOK for at starte udskrivningen.
  1. Åbn menuen Filer i menulinjen, og vælg Udskriv….
  2. Klik på pilen ved siden af printervælgeren for at justere indstillinger til det du er ved at skrive, hvis det er nødvendigt, og læs hvilke indstillinger der kan ændre i afsnittet Indstillinger i vinduet Udskriv herunder.

3. Klik på Udskriv for at starte udskrivningen.

Indstillinger i vinduet Udskriv

Printer afsnittet:

• Klik i rullemenuen ved siden af Navn for at vælge den printer som websiden skal udskrives med.
    Bemærk: Standardprinteren er valgt af Windows. Når en webside udskrives med den valgte printer, bliver den valgte printer den nye standardprinter.
  • Klik på Egenskaber… for at ændre papirstørrelsen, udskriftskvalitet og andre indstillinger til den valgte printer.

Udskriftsområde afsnittet - Vælg hvilke sider på den aktuelle webside som skal udskrives:

• Vælg Alt for at udskrive det hele.
  • Vælg Sider og indtast de sider du ønsker at udskrive. Vælg fx. "fra 1 til 1" for kun at udskrive den første side.
  • Vælg Markeringen for kun at udskrive den del af siden som du har markeret.

Kopier afsnittet - Vælg hvor mange kopier du ønsker at udskrive.

• Hvis du skriver et højere tal end 1 i feltet Antal kopier, så kan du også vælge at udskrive dem sætvis. Hvis du fx. vælger at lave 2 kopier og vælger Sætvis, vil de bliver udskrevet med rækkefølgen 1, 2, 3, 1, 2, 3. Ellers vil du blive udskrevet med rækkefølgen 1, 1, 2, 2, 3, 3.
Bemærk: Følgende indstillinger gemmes i Firefox på et per-printer grundlag.

Udskriv rammer afsnittet - Hvis du ser en webside som bruger rammer, kan du vælge hvordan rammerne udskrives:

• Som på skærmen vil udskrive på den måde du ser websiden i Firefox.
  • Den valgte ramme vil kun udskrive indholdet i den ramme du sidst har klikket i.
  • Hver ramme for sig vil udskrive indholdet fra alle rammerne, men på separate sider.

• Printer: Vælg hvilken printer som udskriver websiden.
    Bemærk: Standardprinteren er valgt af Mac OS. Når en webside udskrives med den valgte printer, bliver den valgte printer den nye standardprinter.
  • Arkiverede indstillinger: Vælg indstillinger til gemt printer.
  • Kopier: Vælg hvor mange kopier du ønsker at udskrive.
    • Hvis du skriver et højere tal end 1 i feltet Antal kopier, så kan du også vælge at udskrive dem sætvis. Hvis du fx. vælger at lave 2 kopier og vælger Sætvis, vil de bliver udskrevet med rækkefølgen 1, 2, 3, 1, 2, 3. Ellers vil du blive udskrevet med rækkefølgen 1, 1, 2, 2, 3, 3.
  • Sider: Vælg Sider/Fra og indtast den række af sider du ønsker at udskrive. Hvis du vælge "fra 1 til 3", udskrives kun de første 3 sider af dokumentet.
    Bemærk: Følgende indstillinger gemmes i Firefox på et per-printer basis.
  • Options:
    • Vælg Udskriv kun markering for kun at udskrive den del af siden som du har markeret.
    • Vælg Tilpas til sidebredden for at skalere websiden til samme bredde som papiret.
  • Udseende:
    • Vælg Udskriv baggrundsfarve for at udskrive websiderne med farvede baggrunde som de vises på skærmen. Ellers bliver baggrundsfarverne ikke udskrevet.
    • Vælg Udskriv baggrundsbillede for at udskrive websiderne med billedebaggrunde som de vises på skærmen. Ellers bliver baggrundene udskrives som en ensartet farve.
  • Frames:
    • Som på skærmen vil udskrive på den måde du ser websiden i Firefox.
    • Den valgte ramme vil kun udskrive indholdet i den ramme du sidst har klikket i.
    • Hver ramme for sig vil udskrive indholdet fra alle rammerne, men på separate sider.
  • Sidehoveder og sidefødder: Brug rullemenuen for at vælge hvad der skal vises på den udskrevne side. Valget i rullemenuen øverst til venstre bliver udskrevet øverst til venstre på siden, og valget i rullemenuen øverst i midten bliver udskrevet i den øverste midterste del af papiret, osv. Du kan vælge mellem:
    • --blank--: Intet vil blive udskrevet.
    • Titel: Udskriv websidens titel.
    • URL: Udskriv websidens adresse.
    • Dato/Tid: Udskriv dato og tid når siden udskrives.
    • Side #: Udskriv sidetallet.
    • Side # af #: Udskriv sidenummeret og hvor mange sider er der i alt.
    • Brugerdefineret…: Indtast din egen sidehoved eller sidefod tekst. Kan bruges til at vise et firma eller organisationsnavn øverst eller i bunden af hver udskrevne side.

Fanebladet Generelt

• Klik på en printer i listen for at vælge den.
    Bemærk: Standardprinteren er valgt af Linux. Når en webside udskrives med den valgte printer, bliver den valgte printer den nye standardprinter.
  • Range afsnittet:
    • Vælg "Alle sider" for at udskrive det hele.
    • Vælg "Current page" for kun at udskrive den viste side.
    • Vælg "Sider" og indtast de sider du ønsker at udskrive. Indtastes "1" bliver kun den første side udskrivet. Indtastes "1, 2, 3 - 7" udskrives side 1, 2, 3 til 7.
  • Kopier afsnittet - Vælg hvor mange kopier du ønsker at udskrive.
    • Hvis du skriver et højere tal end 1 i feltet Antal kopier, så kan du også vælge at udskrive dem sætvis. Hvis du fx. vælger at lave 2 kopier og vælger Sætvis, vil de bliver udskrevet med rækkefølgen 1, 2, 3, 1, 2, 3. Ellers vil du blive udskrevet med rækkefølgen 1, 1, 2, 2, 3, 3.
    • Vælg Reverse for at udskrive i omvendte rækkefølge.

Fanebladet Sideopsætning

Her kan du ændre din printers indstillinger, såsom dobbeltsidet udskrivning, flere sider på samme ark, udskriv kun lige eller ulige sider, hvilken papirstørrelse der skal bruges, og mere. De tilgængelige indstillinger afhænger af din printer.

Fanebladet Indstillinger

Bemærk: Følgende indstillinger gemmes i Firefox på et per-printer basis.
  • Udskriv rammer afsnittet - Hvis du ser en webside som bruger rammer, kan du vælge hvordan rammerne udskrives:
    • Som på skærmen vil udskrive på den måde du ser websiden i Firefox.
    • Den valgte ramme vil kun udskrive indholdet i den ramme du sidst har klikket i.
    • Hver ramme for sig vil udskrive indholdet fra alle rammerne, men på separate sider.
  • Vælg Ignorer skalering og formindsk til sidebredde for automatisk at justere bredden af siden du udskriver.
  • Vælg Udskriv kun markering for kun at udskrive den del af siden som du har markeret.
  • Vælg Udskriv baggrundsfarve for at udskrive websiderne med farvede baggrunde som de vises på skærmen. Ellers bliver baggrundsfarverne ikke udskrevet.
  • Vælg Udskriv baggrundsbillede for at udskrive websiderne med billedebaggrunde som de vises på skærmen. Ellers bliver baggrundene udskrives som en ensartet farve.
  • Sidehoveder og sidefødder: Brug rullemenuen for at vælge hvad der skal vises på den udskrevne side. Valget i rullemenuen øverst til venstre bliver udskrevet øverst til venstre på siden, og valget i rullemenuen øverst i midten bliver udskrevet i den øverste midterste del af papiret, osv. Du kan vælge mellem:
    • --blank--: Intet vil blive udskrevet.
    • Titel: Udskriv websidens titel.
    • URL: Udskriv websidens adresse.
    • Dato/Tid: Udskriv dato og tid når siden udskrives.
    • Side #: Udskriv sidetallet.
    • Side # af #: Udskriv sidenummeret og hvor mange sider er der i alt.
    • Brugerdefineret…: Indtast din egen sidehoved eller sidefod tekst. Kan bruges til at vise et firma eller organisationsnavn øverst eller i bunden af hver udskrevne side.

Ændre sideopsætningen

Bemærk: Følgende indstillinger gemmes i Firefox på et per-printer basis.

Sådan ændres papirstørrelsen til udskrivning og side orienteringen:

1. Klik på Firefox-menuen Filer øverst i Firefox-vinduet, og vælg Sideopsætning…. Vinduet Sideopsætning vises.
    • Papirstørrelse: Vælg størrelsen på papiret som skal udskrives.
    • Orientering:
      • Vælg Portræt til de fleste dokumenter og websider.
      • Vælg Landskab til meget bredde websider og billeder.
  2. Klik på Anvend for at gemme indstillinger og for at lukke vinduet Sideopsætning.

For at ændre orienteringen af siden som udskrives, ændre om baggrundsfarver og billeder skal udskrives, side margener og hvad der skal inkluderes på den udskrevne sides sidehoved og sidefod, skal du klikke på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og gå over til menuen Udskriv… (menuen Filer i Windows XP), og vælg Sideopsætning…. Vinduet Sideopsætning vil blive vist.

Bemærk: Følgende indstillinger gemmes i Firefox på et per-printer basis.

Format og indstillinger

Print Web Page - Win3

Fanebladet Format og indstillinger gør det muligt at ændre:

• Orientering:
    • Vælg Portræt til de fleste dokumenter og websider.
    • Vælg Landskab til meget bredde websider og billeder.
  • Skaler: For at forsøge at få websider til at passer på et mindre antal papir. Du kan justere skalaen. Skaler til side/Skaler til sidebredden justere automatisk skalaen.
  • Valgmuligheder: Vælg Udskriv baggrunden (farver & baggrundsbilleder) for at få Firefox til at udskrive websidernes baggrunde. Ellers udskrives baggrundene ikke.

Margener og sidehoved/sidefod

Print Web Page - Win4
Fanebladet Margener og sidehoved/sidefod gør det muligt at ændre:

• Margener: Du kan indtaste bredden på sidens margener øverst, nederst, venstre og højre kanter af siden separat.
  • Sidehoveder og sidefødder: Brug rullemenuen for at vælge hvad der skal vises på den udskrevne side. Valget i rullemenuen øverst til venstre bliver udskrevet øverst til venstre på siden, og valget i rullemenuen øverst i midten bliver udskrevet i den øverste midterste del af papiret, osv. Du kan vælge mellem:
    • --blank--: Intet vil blive udskrevet.
    • Titel: Udskriv websidens titel.
    • URL: Udskriv websidens adresse.
    • Dato/Tid: Udskriv dato og tid når siden udskrives.
    • Side #: Udskriv sidetallet.
    • Side # af #: Udskriv sidenummeret og hvor mange sider er der i alt.
    • Brugerdefineret…: Indtast din egen sidehoved eller sidefod tekst. Kan bruges til at vise et firma eller organisationsnavn øverst eller i bunden af hver udskrevne side.

Klik på OK når du er færdig med at foretage ændringer og for at lukke vinduet Sideopsætning.

Vis udskrift

Du kan se hvordan en webside vil se ud når den udskrives, ved at klikke på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og så gå over til menuen Udskriv… (menuen Filer i Windows XP),Filer og vælg Vis udskrift.

I vinduet Vis udskrift kan du ændre nogle af de indstillinger som er beskrevet ovenfor. Få adgang til vinduet Udskriv ved at klikke på Udskriv…, eller vinduet Sideopsætning ved at klikke på Sideopsætning…. Klik på pilen ved siden af feltet Side: for at gennemgå siderne i dokumentet. Dobbelt-pilen tager dig til den første eller sidste side, og enkel-pilene tager dig til næste eller forrige side. Du kan også justere skalering og orientering (Læs ovenfor).

Print Web Page - Win5

Klik på Luk for at afslutte Vis udskrift.