Sådan ser du, om forbindelsen til et websted er sikker

Revisionsinformation
  • Revision id: 109300
  • Oprettet:
  • Lavet af: Joergen
  • Kommentar: Korrektur
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Knappen Identitet for websted gør det muligt at få flere oplysninger om et websted. Du kan nemt se, om forbindelsen til webstedet er krypteret, om webstedet er bekræftet, og hvis det er tilfældet, hvem der står bag webstedet, og hvem der har bekræftet det. Det kan hjælpe dig med at undgå svindelwebsteder, som prøver at lokke dig til at afgive personlige oplysninger.

Knappen Identitet for websted findes i adresselinjen til venstre for webstedets adresse.

site identitysite identity fx39 Linux en

Knappen Identitet for websted skifter udseende for at illustrere sikkerheden. Den kan vise en grå globus, en grå advarselstrekant, en orange advarselstrekant, en grå hængelås eller en grøn hængelås. Klikker du på knappen, vil du få vist oplysninger om sikkerhedsniveau og information om webstedet.

identity icons toc order

Klik på knappen Flere Informationer... for at få vist flere informationer om privatlivs- og sikkerhedsindstillinger for webstedet, såsom certifikat, cookies og dine gemte adgangskoder.

Knappen Identitet for websted gør det nemt for dig at se, om forbindelsen til websiden er krypteret, og om webstedets identitet er bekræftet, og i så fald hvem der ejer webstedet, og hvem der har bekræftet det. Det kan hjælpe dig med at undgå svindelwebsteder, som prøver at lokke dig til at afgive personlige oplysninger.

site identity

Knappen Identitet for websted findes i adresselinjen til venstre for webstedets adresse. Når du besøger en webside, vil knappen vise en af fem forskellige ikoner: en grå globus, en grøn hængelås, en grøn hængelås med en grå advarselstrekant, en grøn hængelås med en gul advarselstrekant eller en grå hængelås med en rød overstregning. Klikker du på knappen, åbnes kontrolcentret, hvor du kan finde identitetsinformation om webstedet, og hvor du kan ændre sikkerhedsindstillinger for det.

http globe desktopgreen lock 42blocked secure 42orange triangle grey lock 42unblocked mixed content 42

Grå globus

En grå globus betyder:

• Webstedet tilbyder ikke oplysninger om identitet.
  • Forbindelsen mellem webstedet og Firefox er ikke krypteret, og den bør ikke betragtes som værende sikker mod aflytning.

grey globe fx29grey globe fx39 Linux en

De fleste websteder vil have en grå globus, fordi de ikke sender eller modtager følsomme oplysninger, og de derfor ikke behøver en krypteret forbindelse og en bekræftet identitet.

Bemærk: Du bør ikke indtaste og sende følsomme oplysninger, såsom bankoplysninger, kreditkortnumre, personnummer osv, hvis knappen Identitet for websted er en grå globus.

Grå advarselstrekant

En grå advarselstrekant betyder:

• Webstedet tilbyder ikke oplysninger om identitet.
  • Forbindelsen mellem Firefox og websiden er kun delvis krypteret. Den forhindrer derfor ikke aflytning, og den er ikke fuldstændig sikker, fordi den indeholder elementer, som er sendt ukrypteret (det kan fx være billeder, video og lyd). Fremmede kan se eller ændre disse elementer, men ikke websides grundlæggende indhold, som fx dens tekst.

grey trianglegrey triangle fx39 Linux en

Orange advarselstrekant

En orange advarselstrekant betyder:

• Webstedet tilbyder ikke oplysninger om identitet.
  • Forbindelsen mellem webstedet og Firefox er kun delvis krypteret. Den forhindrer derfor ikke aflytning. Websiden indeholder interaktivt indhold, som ikke er krypteret (fx scripts). Fremmede kan se sidens indhold, og de kan manipulere sidens tekst og opførsel.

orange triangle fx29orange triangle fx39 Linux en

Den orange advarselstrekant vises kun, hvis du tidligere har tilladt blandet indhold for webstedet på trods af risikoen. Læs artiklen Hvordan påvirkes min sikkerhed af indhold, som ikke er sikkert?

Indholdet vil automatisk blive blokeret igen, hvis du besøger et andet websted og så vender tilbage til det aktuelle websted i et nyt faneblad.

Bemærk: Du bør ikke indtaste og sende følsomme oplysninger, såsom bankoplysninger, kreditkortnumre, personnummer osv, hvis knappen Identitet for websted er en orange advarselstrekant.

Grå hængelås

En grå hængelås betyder:

• Webstedets adresse er bekræftet.
  • Forbindelsen mellem Firefox og webstedet er krypteret, så det ikke er muligt at aflytte den.

grey lock fx29grey lock fx39 Linux en

Webstedets adresse bekræftes af en godkendt certifikatudsteder, det kan fx være VeriSign, Google Inc. eller GlobalSign. Forbindelsen er desuden krypteret med SSL-kryptering, så i stedet for at bruge protokollen HTTP bruges HTTPS. Besøger du https://borger.dk/, vil du få vist en grå hængelås. Klikker du på hængelåsen, vises en meddelelse om, at GlobalSign bekræfter, at du er på webstedet borger.dk og ikke på et svindelwebsted. Meddelelsen fortæller også, at forbindelsen er krypteret, så uvedkommende ikke kan aflytte forbindelsen og på den måde stjæle dit login og oplysninger, som du indtaster på siden.

Bemærk dog, at webstedets ejer ikke er blevet bekræftet. Du kan altså ikke se, hvem der står bag borger.dk. Det eneste, du kan være sikker på er, at forbindelsen er krypteret, og at du er på webstedet borger.dk og ikke et svindelwebsted.

Grøn hængelås

En grøn hængelås betyder:

• Webstedets adresse er bekræftet og lige så dets ejerskab.
  • Forbindelsen mellem Firefox og webstedet er krypteret, så det ikke er muligt at aflytte den.

green lock fx29green lock fx39 Linux en

En grøn hængelås betyder, at både webstedet og dets ejer er bekræftet. Det sker ved hjælp af certifikatet Extended Validation (EV). Et EV-certifikat kræver en grundig bekræftelsesproces af ejeren af webstedet. Den grå hængelås fortæller, at forbindelsen er sikker, og at der ikke er tale om et svindelwebsted. Den grønne hængelås bekræfter også at ejerne er dem, de påstår at være.

skat.dk har fået et EV-certifikat til sine tastselv-sider. Du får altså vist en grøn hængelås, når du besøger https://www.tastselv.skat.dk/, og samtidig vises ejerens navn til højre for hængelåsen. I dette tilfælde SKAT. Klikker du på den grønne hængelås, kan du se, at skat.dk er bekræftet af GlobalSign, at webstedet ejes af SKAT, og at forbindelsen er krypteret.

Grå globus

En grå globus betyder:

• Webstedet tilbyder ikke oplysninger om identitet.
  • Forbindelsen mellem webstedet og Firefox er ikke krypteret, og den bør ikke betragtes som værende sikker mod aflytning.

globe url bar 42

De fleste websteder vil have en grå globus, fordi de ikke sender eller modtager følsomme oplysninger, og de derfor ikke behøver en krypteret forbindelse og en bekræftet identitet. Det gælder for websteder, der sendes via HTTP (ikke krypteret).

Bemærk: Du bør ikke indtaste og sende følsomme oplysninger, såsom bankoplysninger, kreditkortnumre, personnummer osv, hvis knappen Identitet for websted er en grå globus.

Grøn hængelås

En grøn hængelås (med eller uden navnet på webstedets ejer) betyder:

• Webstedets adresse er bekræftet ved hjælp af et Domain-validated-certifikat (DV) eller et Extended Validation- certifikat (EV).
  • Forbindelsen mellem Firefox og webstedet er krypteret, så det ikke er muligt at aflytte den.

green lock address bar 42

En grøn hængelås betyder, at forbindelsen er sikker, og at webstedet domæne ejes af dem, der har modtaget Domain-validated-certifikatet (DV).

En grøn hængelås sammen med ejerens navn i grønt betyder, at både webstedet og dets ejer er bekræftet. Det sker ved hjælp af certifikatet Extended Validation (EV). Et EV-certifikat kræver en grundig bekræftelsesproces af ejeren af webstedet.

Den grønne hængelås fortæller, at forbindelsen er sikker, og at der ikke er tale om et svindelwebsted. Den grønne tekst viser at webstedet er ejet af en ægte, juridisk enhed.

Et EV-certifikat garanterer dig fx, at skat.dk ejes af SKAT.

Grøn hængelås med en grå advarselstrekant

En grøn hængelås med en grå advarselstrekant blocked secure 42 betyder, at kommunikationen med webstedet er sikker, fordi Firefox har blokeret for usikkert indhold. Læs mere om blandet indhold i artiklen Hvordan påvirkes min sikkerhed af indhold, som ikke er sikkert?

Grå hængelås med en gul advarselstrekant

En grå hængelås med en gul advarselstrekant betyder:

• Webstedet tilbyder ikke oplysninger om identitet.
  • Forbindelsen mellem webstedet og Firefox er kun delvis krypteret, og forhindrer ikke aflytning.

grey lock yellow tri url bar 42

Læs mere om blandet indhold i artiklen Hvordan påvirkes min sikkerhed af indhold, som ikke er sikkert?

Bemærk: Du bør ikke indtaste og sende følsomme oplysninger, såsom bankoplysninger, kreditkortnumre, personnummer osv, hvis knappen Identitet for websted har en gul advarselstrekant.

Grå hængelås med en rød streg

En grå hængelås med en rød streg betyder:

• Webstedet tilbyder oplysninger om identitet.
  • Forbindelsen mellem webstedet og Firefox er kun delvis krypteret, og forhindrer ikke aflytning.

lock red strikethrough 42

Websiden leveres kun delvis over HTTPS. Den tillader også afsendelse af fortrolige oplysninger over HTTP. Undlad at indtaste personlige eller fortrolige oplysninger på websteder, der viser dette ikon.

Bemærk: Dette ikon vises kun, hvis du har slået blokering af blandet indhold fra.