Ryd historik med oplysninger om besøgte websteder, søgninger og filhentninger

Revisionsinformation
  • Revision id: 116225
  • Oprettet:
  • Lavet af: user955666
  • Kommentar: Opdatering
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

Når du surfer på internettet, hjælper Firefox dig ved at gemme masse oplysninger, fx besøgte websteder og hentede filer. Alle disse oplysninger udgør din historik. Men hvis du benytter en offentlig computer, eller hvis du deler din computer med andre, er du måske ikke interesseret i, at de kan få adgang til de gemte oplysninger.

Denne artikel forklarer, hvilke oplysninger der gemmes i din historik, og du får en trin for trin-guide til at slette alle eller nogle af oplysningerne.

Hvad indeholder din historik?

• Browser- og filhentningshistorik: En liste over besøgte websteder kan ses i menuen Historik, i vinduet Bogmærker og historik og i adressefeltets autofuldførelsesfunktion. En oversigt over filhentninger kan ses i Vinduet Filhentning.
  • Formular- og søgehistorik: Indtastninger i formularer på websider gemmes af funktionen autofuldførelse. Søgninger i Firefox' søgefelt.
  • Cookies: Cookies opbevarer oplysninger om besøgte websteder, som fx indstillinger for webstedet, login-oplysninger og data fra plugins som Adobe Flash. Cookies kan også bruges af tredjepart til at spore din computer over flere websteder. Læs mere om sporing: Hvordan aktiverer jeg Spor mig ikke-funktionen?
    Bemærk: For at kunne rydde cookies, som er gemt af Flash, skal du bruge den nyeste version af Flash. Læs mere i artiklen Opdatering af Flash.
  • Cache: Firefox gemmer midlertidige internetfiler for at gøre det hurtigere at indlæse websider og andet indhold, som du tidligere har set.
  • Aktive logins: Hvis du er logget ind på et websted, som bruger HTTP-godkendelse, betragtes webstedet som "aktivt". Hvis du rydder aktive logins, vil du blive logget ud fra den slags websteder.
  • Offline webapplikationsdata: Hvis du har tilladt det, kan et websted gemme filer på din computer, så webstedet kan bruges, selvom du ikke er koblet på internettet.
  • Webstedsspecifikke indstillinger: Indstillinger, der gælder for det enkelte websted, fx niveau for zoom, tegnkodning og tilladelser for bl.a. pop op-vinduer, som findes i vinduet Sideoplysninger.

Sådan rydder du din historik

1. Klik på menuknappen New Fx Menu, klik på menupunktet Historik, og klik så på Ryd seneste historik....
  2. Vælg, hvad du vil have ryddet:
    • Klik på rullemenuen ud for Fjern for at vælge, hvor meget af historikken, du vil have ryddet.
    win_historik_fjernHistory Mac2History Lin2
    • Klik på pilen ud for Detaljer for at vælge helt præcist, hvilke oplysninger der skal ryddes. Læs mere om dine valg i afsnittet Hvad indeholder min historik? ovenfor.
    win_historik_detaljerHistory Mac3 Fx11History Lin3 Fx11
  3. Afslut med at klikke på knappen Ryd nu. Vinduet lukkes, og de valgte oplysninger bliver ryddet.

Sådan får du Firefox til automatisk at rydde historik

Hvis du har brug for at få ryddet din historik, hver gang du afslutter Firefox, kan du få Firefox til at gøre det automatisk.

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og rul ned til afsnittet Historik.

3. Klik på rullemenuen ud for Firefox vil:, og vælg Bruge tilpassede indstillinger for historik.
  4. Sæt flueben ud for Ryd historik når Firefox lukkes.
    clear history auto fx38
  5. Klik på knappen Indstillinger... til højre for Ryd historik når Firefox lukkes for at vælge, hvilke oplysninger der skal ryddes.
  6. I vinduet Indstillinger for rydning af historik kan du sætte flueben ud for de oplysninger, som du vil have ryddet automatisk, når Firefox lukkes.
    history fx38 Fx44ClearHistoryWhenFirefoxCloses-Settings
  7. Når du har foretaget dine valg, så klik på knappen OK for at lukke vinduet Indstillinger for rydning af historik.
  8. Luk fanebladet Indstillinger. Ændringer gemmes automatisk.

Sådan fjerner du et enkelt websted fra din historik

1. Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke.Fx89menuButton for at åbne menuen. Klik på knappen Arkiv 57 library icon på værktøjslinjen. (Hvis du ikke kan se knappen, så klik på menuknappen Fx89menuButton.) Klik på Historik, og klik så på Vis al historikHåndter historik nederst i menuen for at åbne vinduet Arkiv.
  2. Brug søgefeltet Søg i historik i vinduets øverste højre hjørne til at indtaste hele eller en del af webstedets adresse, efterfulgt af et tryk på tasten EnterRetur.
  3. Find webstedet i søgeresultatet og højrekliktryk på tasten Ctrl, mens du klikker på linjen. Klik på menupunktet Glem alt om dette websted.
    Al historik for webstedet vil blive slettet! Det vil sige oplysninger om besøgte sider, filhentninger, cookies, midlertidige internetfiler, aktive logins, adgangskoder, formulardata samt undtagelser for cookies, billeder og pop op-vinduer.
    History Win6History Mac6History Lin6
  4. Afslut ved at lukke vinduet Bogmærker og historik.