Ret problemer med spil på Facebook, chat med mere

Denne artikel beskriver, hvordan du retter problemer, når du bruger Facebook i Firefox.

Bemærk: Hvis du deler din computer med andre personer, og du vil undgå, at de logger ind på din Facebook-konto, så læs artiklen How do I share Firefox between people on a computer?
Bemærk: Hvis du vil forhindre, at Facebook sporer din browsing-aktivitet på andre websteder, så læs artiklen Facebook Container: Prevent Facebook from tracking your visits to other websites.

Spil indlæses ikke

For at indlæse spil som fx YoVille, FarmVille, Cafe og Fishworld, skal du muligvis tillade, at Flash-plugin'et må gemme data på din computer.

Understøttelse af Flash er ophørt: Som andre browsere og Adobe stoppede Firefox med at understøtte Flash ved udgangen af 2020. Læs artiklen End of support for Adobe Flash for mere information.

1. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på et Flash-element og vælg Globale indstillinger… for at åbne indstillingerne til Flash Player.
  2. Klik på fanebladet Storage.
  3. Klik på knappen Local storage settings by site for at åbne vinduet Local Storage Settings by Site.
  4. Find og klik på www.facebook.com i listen, og sørg så for, at der ikke er valgt Block i rullemenuen under When the selected site wants to use local storage.
  5. Klik på knappen Close.
  6. Luk vinduet med indstillinger til Flash Player.

Kan ikke åbne Facebooks websted

Hvis du slet ikke kan åbne Facebooks websted i Firefox:

• Kontrollér, om du kan åbne webstedet i en anden browser, fx Internet Explorer eller EdgeSafariEpiphany.
  • Hvis du heller ikke kan åbne Facebooks websted i andre browsere, kan det skyldes, at webstedet midlertidigt er nede.

Andre problemer med Facebook

Du kan besøge Facebooks supportside eller Facebooks Hjælp-fællesskab for at se, om dit problem er et kendt problem. Hvis du ikke kan finde en løsning dér, så følg nedenstående trin for at løse dit problem.

Ryd cookies og cache

Du kan rette flere forskellige problemer med Facebook, fx problemer med Farmville, ved at rydde cookies og cache.

1. Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke.Fx89menuButton for at åbne menuen.
  2. Klik på Historik, og klik så på Ryd seneste historik…
  3. Klik på rullemenuen ud for Fjern, og vælg hele min historik.
  4. Sæt flueben ud for både Cookies og Cache under Historik. Sørg for, at andre elementer, du vil beholde, ikke er valgt.
  5. Klik på knappen OKRyd nu.

Kontrollér indstillingerne for cookies

Hvis du får vist en fejlmeddelelse, der nævner cookies, efter du har ryddet cookies og cache:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og rul ned til afsnittet Cookies og websteds-data.
    Fx60Settings-CookiesAndSiteDataFx61settings-CookiesAndSiteData
  3. Sørg for, at Accepter cookies og websteds-data fra websteder (anbefalet) er valgt.
  4. Sørg for, at der er valgt Altid eller Fra besøgte ud for Accepter tredjeparts cookies og websteds-data.
  5. Klik på knappen Undtagelser….
  6. Kontrollér, om facebook.com findes på listen.
    • Hvis webstedet er på listen, så markér det, og klik på knappen Fjern websted.
  1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og rul ned til afsnittet Cookies og websteds-data.
    Fx63settings-AcceptCookies
  3. Sørg for, at Accepter cookies og websteds-data er valgt.
  4. Klik på knappen Undtagelser….
  5. Kontrollér, om facebook.com findes på listen.
    • Hvis webstedet er på listen, så markér det, og klik på knappen Fjern websted.

Kontrollér, om JavaScript blokeres

Kontrollér, om du har en udvidelse, som fx NoScript, eller et sikkerhedsprogram, fx en firewall, antivirus eller anti-spyware, der blokerer JavaScript.

Kontrollér udvidelser, temaer og Flash-plugin'et

Hvis de ovenstående trin ikke løste dit problem med Facebook:

1. Kontrollér, om en udvidelse eller et tema er skyld i problemet. Læs mere i artiklen Fejlsøg udvidelser, temaer og hardwareacceleration for at løse almindelige Firefox-problemer.
  2. Kontrollér, om Flash-plugin'et er skyld i problemet. Læs mere i artiklen Flash Plugin - Hold det opdateret og fejlsøg problemer.

Kontrollér, om du har malware

Visse typer malware kan forårsage problemer med at åbne Facebook. Du kan læse om problemer med malware i artiklen Fejlsøg Firefox-problemer som skyldes malware.

Ændringer på Facebooks websted

Facebook er kendt for at lave ændringer på deres system. Besøg Developer News for at se, om der er lavet ændringer, som kan forårsage dine problemer.