Ret fejlmeddelelsen "Bogmærker og historik vil ikke virke"

Revisionsinformation
  • Revision id: 72929
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: gennemlæst hele artiklen
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Ser du denne fejlbesked når du starter Firefox?

Bogmærker og historik vil ikke være funktionelt da en af Firefoxs filer er i brug af et andet program. Visse sikkerhedssoftware kan være skyld i dette.

Det sker når Firefox ikke kan få adgang til en fil kaldet places.sqlite som gemmer dine bogmærker og browserhistorik. Denne artikel dækker to mulige løsninger.

Hvis ikke du ser fejlen ovenfor, bør du prøve en af disse artikler i stedet:

Løsning 1: Genstart din computer

Den mest almindelige årsag til denne fejl er når andre programmer bruger filen eller et problem med filen der opstod fordi computeren lukkede uventede (som ved en strømafbrydelse). Den gode nyhed er at begge problemer for det meste kan løses ved simpelthen at genstarte computeren.

Løsning 2: Opret en ny places database

Hjælper det ikke at genstarte computeren, kan du rette det ved at få Firefox til at oprette en ny places database for dig. Bare rolig, det er ikke så svært som det lyder.

Del 1 – Åbn din profilmappe

• Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.Åbn menuen Hjælp, og vælg Mere teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.
  • Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe ud for ProfilmappeProfilmappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.
Lad profilmappen være åben - og gå videre til Del 2.

Del 2 – Opret databasen

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut. Vent indtil Firefox er lukket helt.
  2. I Firefox profilmappen, find og omdøb filen places.sqlite og places.sqlite-journal (hvis den findes).
    • For at omdøbe en fil, højreklik på filen og vælg rename fra menuenklik på filen én gang for at vælge den og så klik en gang til på filnavnet for at kunne rediger det. Tilføj .old til slutningen af filnavnet.
  3. Genstart Firefox.
    • Når Firefox genåbner vil den oprette en ny places database. Din browserhistorik vil være tabt men Firefox vil automatisk importere dine bogmærker fra den seneste backup fil.
    • Hvis ikke dine bogmærker blev gendannet efter oprettelsen af en ny places database, så prøv trinnene i artiklen Gendan manglende eller mistede bogmærker.

Hjælp! Det rettede ikke problemet

Problemet har symptomer der svarende til et antal andre problemer. Måske beskriver en af disse artikler bedre dit problem.