Sådan får du Firefox til at ligne din gamle Firefox

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

En af de suveræne ting ved Firefox er, hvor meget du kan tilpasse programmet til netop dit behov. Det betyder også, at du kan få den nye Firefox til at ligne ældre versioner. Savner du tilføjelseslinjen eller de små ikoner, eller er du utilfreds med placeringen af fanebladene? I denne artikel hjælper vi dig med få "din gamle Firefox" tilbage.

Bemærk: Dette gælder for den seneste Firefox Release-version, som kan hentes fra mozilla.org/firefox.

Installer udvidelsen Classic Theme Restorer

Bemærk: Denne udvidelse er udviklet og vedligeholdes af en privat udvikler og ikke af Mozilla.

1. Besøg Classic Theme Restorers webside.
  2. Klik på den grønne knap Føj til Firefox for at installere udvidelsen.
  3. Firefox henter udvidelsen, og vil herefter bede dig bekræfte, at du vil installere den.
  4. Klik på knappen Genstart nu for at færdiggøre installationen. Dine faneblade vil blive husket og gendannet efter genstarten.

Som standard vil du få vist den orange Firefox-knap i øverste venstre hjørne, og du vil få firkantede faneblade.

Brug siden Tilpas Firefox til at trække elementer til de ønskede placeringer og til at aktivere ekstra værktøjslinjer og små ikoner

Udvidelsen Classic Theme Restorer giver dig en masse ekstra muligheder på tilpasningssiden.

1. Klik på menuknappen Billedet "new fx menu" findes ikke., og vælg Tilpas.Højreklik på fanebladslinjen for at åbne menuen, og klik så på Tilpas.
    • Du får åbnet et specielt faneblad, som gør det muligt at trække og slippe elementer til og fra menuen og værktøjslinjen, og du kan ændre på deres rækkefølge.
      CTR Options
      • Buttons: Klik på "Small" for at få vist de klassiske små knapper på værktøjslinjen.
      • Vis/skjul værktøjslinjer: Her kan du genaktivere tilføjelseslinjen (Add-on Bar), og du kan tilføje en ny, tom værktøjslinje (Additional Toolbar), som du herefter kan tilpasse.
      • Mode: Her kan du vælge mellem ikoner uden tekst (Icons), ikoner med tekst (Icons + Text) eller kun tekst (Text).
      • Classic Theme Restorer giver dig desuden flere muligheder for at flytte rundt på elementerne end du ellers har. Du kan fx flytte adressefeltet og menuknappen, ja, du kan endda fjerne dem, hvis du vil.
    Hvis du ikke kan se menuknappen eller menulinjen, så højreklik på fanebladslinjen for at få åbnet en menu, og klik så på Tilpas.
  2. Klik på den grønne knap Afslut tilpasning, når du har foretaget de ønskede ændringer.

Du kan læse mere om tilpasning af Firefox i artiklen Tilpas Firefox' knapper og værktøjslinjer.

Placér faneblade nederst og andre muligheder

Åbn indstillingerne til Classic Theme Restorer.

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Udvidelser.
    Hvis du ikke kan se menuknappen eller menulinjen, så skriv about:addons i adressefeltet og tryk på tasten Enter.
  2. Find udvidelsen Classic Theme Restorer, og klik på knappen IndstillingerPræferencer ud for den.
  3. I Classic Theme Restorers indstillingsvindue kan du på fanebladet Main vælge Tabs not on top, hvis du vil have vist fanebladslinjen nederst.
    Tabs on top option
    • Indstillingsvinduet giver dig mange flere muligheder for at tilpasse din Firefox. Du kan læse mere om mulighederne på Classic Theme Restores webside.
  4. Når du er færdig, klik på knappen OK for at lukke vinduet og gemme dine ændringer.Når du er færdig, luk vinduet for at gemme dine ændringer.

Har du brug for hjælp?