Profiler - Hvor Firefox gemmer dine bogmærker, adgangskoder og andre brugerdata

Revisionsinformation
  • Revision id: 144673
  • Oprettet:
  • Lavet af: Joergen
  • Kommentar: Opdateret
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: Joergen
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

Alle de ændringer du laver i Firefox, såsom startside, tilpasning af værktøjslinjer, udvidelser, du har installeret, gemte adgangskoder og dine bogmærker, gemmes i en særlig mappe kaldet profil. Profilmappen er ikke placeret sammen med selve programmet, så hvis der opstår fejl i Firefox, vil dine indstillinger ikke blive berørt. Det betyder også, at du kan geninstallere Firefox uden at miste dine indstillinger. Og omvendt, at du ikke behøver geninstallere Firefox, hvis du vil rydde oplysninger eller rette fejl.

Denne artikel er beregnet til problemløsning. Hvis du ikke er blevet henvist hertil for at løse et problem, er der normalt ingen grund til at følge trin for trin-guiderne i artiklen.

Sådan finder du din profil

• Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.Åbn menuen Hjælp, og vælg Mere teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.
    • Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe ud for ProfilmappeProfilmappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

Find profilen uden at åbne Firefox

1. Tryk på tasterne Windows Key+R. Dialogboksen Kør åbnes.
  2. Skriv:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
  3. Klik på knappen OK. Et mappevindue åbnes med dine profilmapper.
  4. Dobbeltklik på mappen med den ønskede profil for at åbne den. Hvis du kun har én profil, er det mappen, der indeholder “default” i navnet.
  1. Klik på flisen Skrivebord på startsiden for at åbne Skrivebordet.
  2. Placér musemarkøren i nederste højre hjørne for at åbne amuletterne.
  3. Klik på amuletten Søg for at åbne søgebjælken.
  4. Skriv:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
    i søgefeltet - undlad at trykke på tasten Enter. En liste med dine profilmapper vises.
  5. Klik på den ønskede profil for at åbne den i et nyt mappevindue. Hvis du kun har én profil, er det mappen, der indeholder “default” i navnet.

1. Klik på startknappen.
  2. Skriv:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
    i søgefeltet nederst i startmenuen - undlad at trykke på tasten Enter. En liste med dine profiler vises øverst i startmenuen.
  3. Klik på den ønskede profil for at åbne den i et nyt mappevindue. Hvis du kun har én profil, er det mappen, der indeholder “default” i navnet.

Alternativt kan du finde din profilmappe ved at trykke på tasten Windows Key og skrive: %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
  1. Klik på startknappen, og klik så på Kør….

2. Skriv:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
    og klik så på knappen OK.
    Et mappevindue åbnes med dine profiler.
  3. Dobbeltklik på mappen med den ønskede profil for at åbne den. Hvis du kun har én profil, er det mappen, der indeholder “default” i navnet.
  1. Klik på ikonet Finder i din Dock. Klik på menuen , tryk på tasten Alternativ eller alt, og klik så på Bibliotek for at åbne mappen Bibliotek.
  2. Åbn mappen "Application Support", åbn herefter mappen "Firefox", og åbn så mappen "Profiles".
  3. Åbn mappen med den ønskede profil. Hvis du kun har én profil, er det mappen, der indeholder “default” i navnet.
  1. (Ubuntu) Klik på menuen Steder øverst til højre på skærmen, og klik så på Hjemmemappe for at få åbnet den i et nyt mappevindue.
  2. Klik på menuen Vis, og klik så på menupunktet Vis skjulte filer, hvis der ikke allerede er flueben ud for det.
  3. Dobbeltklik på mappen .mozilla.
  4. Dobbeltklik på mappen firefox. Dobbeltklik på mappen med den ønskede profil for at åbne den. Hvis du kun har én profil, er det mappen, der indeholder “default” i navnet.

Din profil indeholder:

Bemærk: Her nævnes kun filer, som er relevante til backup og gendannelse.
  • Bogmærker, filhentninger og historik: Filen places.sqlite indeholder alle dine bogmærker, en oversigt over alle hentede filer og en oversigt over besøgte websteder. Mappen bookmarkbackups indeholder sikkerhedskopifiler til bogmærker, som kan bruges til at gendanne dine bogmærker. Læs mere om bogmærker i artiklerne Bogmærker i Firefox og Gendan bogmærker fra en backup eller flyt dem til en anden computer.
  • Adgangskoder: Dine adgangskoder gemmes i filerne key3.db og logins.json. Læs mere om adgangskoder i artiklen Password manager - Remember, delete and change saved passwords in Firefox.
  • Webstedsspecifikke indstillinger: Filerne permissions.sqlite og content-prefs.sqlite gemmer mange af dine indstillinger og tilladelser for de enkelte websteder, fx zoom-niveau og om webstedet har tilladelse til at åbne pop op-vinduer. Læs mere om zoom-funktionen i artiklen Tekststørrelse og zoom - forstør websider.
  • Søgetjenester: Filen search.json.mozlz4 indeholder dine brugerinstallerede søgetjenester, du finder i søgefeltet.
  • Personlig ordbog: Filen persdict.dat indeholder alle ord, som du selv har føjet til Firefox' ordbøger. Læs mere i artiklen Hvordan bruger jeg stavekontrol i Firefox?
  • Historik for autofuldførelse: Filen formhistory.sqlite indeholder dine søgninger i søgefeltet og dine indtastninger i formularer på websteder. Læs mere i artiklen Bestem om Firefox automatisk skal udfylde formularer med dine informationer.
  • Cookies: Cookies opbevares i filen cookies.sqlite. En cookie er en tekstfil, som et websted kan gemme på din computer. En cookie indeholder typisk dine indstillinger til webstedet og/eller login-oplysninger.
  • DOM-lager: Filen webappsstore.sqlite indeholder DOM-lager for websteder, mens filen chromeappsstore.sqlite indeholder DOM-lager for dine about:*-sider. DOM-lageret er designet til at give dig et alternativ til cookies, som er større, mere sikkert og nemmere at bruge.
  • Udvidelser: Mappen extensions, hvis den findes, indeholder alle udvidelser, du har installeret. Læs mere om Firefox-udvidelser og andre tilføjelser i artiklen Find og installer tilføjelser for at tilføje funktionalitet til Firefox.
  • Indstillinger for sikkerhedscertifikater: Filen cert8.db indeholder alle dine indstillinger for sikkerhedscertifikater og alle SSL-certifikater, du har importeret i Firefox.
  • Indstillinger for sikkerhedsmoduler: Filen secmod.db indeholder databasen for sikkerhedsmoduler.
  • Handlinger for filhentninger: Filen mimeTypes.rdfhandlers.json indeholder dine valg for, hvad Firefox skal gøre, når du henter forskellige filtyper. Fx at PDF-filer skal åbnes i Acrobat Reader. Læs mere i artiklen Bestem, hvad Firefox skal gøre, når du klikker på eller henter en fil.
  • Plugins MIME-typer: Filen pluginreg.dat indeholder oplysninger om medietyper, som bruges af dine plugins i Firefox. Læs mere i artiklen Brug plugins til at afspille lyd, video, spil og mere.
  • Gemt session: Filen sessionstore.js indeholder oplysninger om dine åbne faneblade og vinduer. Læs mere i artiklen Gendan forrige session - Indstil hvornår Firefox viser dine seneste faneblade og vinduer.
  • Tilpasning af værktøjslinjer: Filen xulstore.json gemmer indstillinger til værktøjslinjer og vinduernes størrelse og position. Læs mere i artiklen Tilpas Firefox' knapper og værktøjslinjer.
  • Brugerindstillinger: Filen prefs.js indeholder brugerindstillinger, som fx enhver ændring du foretager i dine Firefox-indstillingsdialoger. Filen user.js, hvis den findes, vil tilsidesætte enhver ændret indstilling.

Sådan arbejder du med profiler