Privat browsing - Surf på nettet uden at gemme information om de besøgte websteder | How to

Privat browsing - Surf på nettet uden at gemme information om de besøgte websteder

Firefox husker mange informationer for dig, når du surfer på nettet, fx besøgte websteder. Der kan imidlertid være tidspunkter, hvor du ikke ønsker, at andre brugere af din computer ser denne information, som fx når du er på udkig efter en fødselsdagsgave.

Vi viser dig her, hvordan du med privat browsing kan surfe på internettet uden af gemme informationer om de besøgte websteder og sider.

Vigtigt: Privat browsing gør dig ikke anonym på internettet. Din internetudbyder, arbejdsgiver eller webstederne selv kan stadig spore, hvilke sider du besøger. Privat browsing beskytter dig heller ikke mod keyloggers eller spyware, der kan være installeret på din computer.

Hvordan åbner jeg et nyt privat vindue?

Du kan åbne et nyt privat vindue på to måder:

Åbn et nyt, tomt privat vindue

• Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Nyt privat vindue.
    private browsing - fx29 - winxp private browsing - fx29 - win8 private browsing - fx29 - mac private browsing - fx29 - linux
  • Klik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Nyt privat vindue.
    fx20 new private window - file menu
    Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Nyt privat vindue.
    New Private Window Fx20 Win7
    Klik på menuen Filer i menulinjen, og klik så på Nyt privat vindue.

New Private Window Fx20 Mac
    Klik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Nyt privat vindue.
    New Private Window Fx20 Lin
  • HøjreklikHold Ctrl-tasten nede mens du klikker på et link, og vælg Åbn link i nyt privat vindue fra genvejsmenuen.
    Link in Private Window Fx20 WinXP Link in Private Window Fx20 Win7 Link in Private Window Fx20 Mac Link in Private Window Fx20 Lin
Vigtigt: I privat browsing-tilstand vil der stå (Privat browsing) i vinduets titellinje, og der vil være en lilla privat browsing-maske under lukkeknappen. Du kan samtidig have andre vinduer åbne, som ikke er privat browsing-vinduer.I privat browsing-tilstand vil knappen Firefox være lilla. Du kan samtidig have andre vinduer åbne, som ikke er privat browsing-vinduer.I privat browsing-tilstand vil der stå (Privat browsing) efterfulgt af en lilla privat browsing-maske. Du kan samtidig have andre vinduer åbne, som ikke er privat browsing-vinduer.I privat browsing-tilstand vil der stå (Privat browsing) i vinduets titellinje, og der vil være en lilla privat browsing-maske under menuen Filer. Du kan samtidig have andre vinduer åbne, som ikke er privat browsing-vinduer.

Normal - Private Fx20 WinXP Normal - Private Fx20 Win7 Normal - Private Fx20 Mac Normal - Private Fx20 Lin

Tip: Vinduet Privat browsing indeholder en lilla maske øverst i vinduet.
Mask - WinXP Mask - Win8 Mask - Mac Mask - Linux

Hvordan slår jeg privat browsing til?

Sådan starter du privat browsing:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet (menuen Funktioner i Windows XP), og klik så på Start privat browsing.Klik på menuen Funktioner i menulinjen, og klik så på Start privat browsing.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Start privat browsing.
    Private Browsing Win1

Private Browsing Mac1

Private Browsing Lin1
  2. Når du slår privat browsing til, fortæller Firefox dig, at du vil få gemt dine nuværende vinduer og faneblade, så de kan gendannes, når du er færdig med at browse privat. Klik på Start privat browsing for at fortsætte.

Private Browsing Win2

Private Browsing Mac2

Private Browsing Lin2
    • Sæt flueben ved "Vis ikke denne meddelelse igen", hvis du ikke ønsker at modtage denne meddelelse, når du slår privat browsing til.
  3. Informationsskærmen Privat browsing vises for at bekræfte, at du er i privat browsing-tilstand. Private Browsing Win3 Private Browsing Mac3 Private Browsing Lin3

Når du surfer i privat browsing-tilstand, vil der stå (Privat browsing) i titellinjen i Firefox-vinduet vil knappen Firefox være lilla (I Windows XP vil der i titellinjen stå (Privat browsing)) under sessionen.

Hvordan slår jeg privat browsing fra?

Sådan afslutter du privat browsing:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet (menuen Funktioner i Windows XP), og klik så på Stop privat browsing.Klik på menuen Funktioner i menulinjen, og klik så på Stop privat browsing.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Stop privat browsing.
    Private Browsing Win4

Private Browsing Mac4

Private Browsing Lin4
  2. Vinduer og faneblade, som du brugte, da du aktiverede privat browsing, vil dukke op, og du kan bruge Firefox normalt. I titellinjen i Firefox-vinduet vil der ikke længere stå (Privat browsing)Knappen Firefox bliver igen orange (i Windows XP vil der i titellinjen i Firefox-vinduet ikke længere stå (Privat browsing)).

Hvad gemmes ikke i privat browsing?

• Besøgte websteder: De besøgte websider vil ikke blive føjet til din historik og heller ikke til adresseforslag, som vises i adressefeltet.
  • Formularer og søgefelt: Intet af det, som du skriver i tekstfelter på websider eller i søgefeltet, vil blive gemt til funktionen autofuldførelse.
  • Adgangskoder: Nyindtastede adgangskoder vil ikke blive gemt.
  • Filhentninger: Hentede filer bliver vist i vinduet Filhentning, men slettes, når du afslutter sessionen.
  • Cookies: Cookies opbevarer information om besøgte websteder, som fx indstillinger for webstedet, login-oplysninger og data fra plugins som Adobe Flash. Cookies kan også bruges af tredjepart til at spore din computer over flere websteder. Læs mere om sporing: How do I turn on the Do Not Track feature?
  • Cache af webindhold og Offline webstedsdata: Midlertidlige internetfiler og filer, som websteder gemmer til offline brug, vil ikke blive gemt.
Bemærk:
  • Hvis du gemmer nye bogmærker, mens du bruger Privat browsing, vil de blive gemt.
  • Hvis du henter filer, mens du bruger Privat browsing, vil de blive gemt.

Andre metoder til at styre, hvilke informationer Firefox gemmer

Del denne artikel: http://mzl.la/MNBtnG