Pop op-blokering, indstillinger, undtagelser og fejlfinding | Sådan gør du

Pop op-blokering, indstillinger, undtagelser og fejlfinding

Denne artikel fortæller om Firefox' indstillinger til at kontrollere pop op-vinduer.

Hvad er pop op-vinduer?

Pop op-vinduer er vinduer, som åbnes automatisk uden din tilladelse. De kan variere i størrelse, men normalt dækker de ikke hele skærmen. Nogle af dem åbnes foran dit Firefox-vindue, mens andre åbnes og placeres bag dit Firefox-vindue (pop under-vinduer).

Du kan kontrollere pop op-vinduer under Indhold i vinduet IndstillingerPræferencer IndstillingerIndstillinger. Som standard er blokering af pop op-vinduer slået til.

Når Firefox blokerer et pop op-vindue, får du vist en informationslinje (hvis du ikke selv har slået den fra, se nedenfor). Du får desuden vist et ikon pop-up-icon-win pop-up-icon-mac Popup-blocked.png i adresselinjen.

Popup1 29 Win Popup1 29 Mac Popup1 29 Lin
popup-win7 Popup mac1 Popup lin1

Hvis du klikker på knappen IndstillingerPræferencer i informationslinjen eller på ikonet i adresselinjen, vil du få vist en menu med følgende valgmuligheder:

Hvis du klikker på knappen Indstillinger i informationslinjen eller på ikonet i adresselinjen, vil du få vist en menu med følgende valgmuligheder:

• (vis det blokerede pop op-vindue)
Blokering af pop op-vinduer kan have betydning for funktionerne på nogle websteder: Nogle websteder kan bruge pop op-vinduer til vigtige funktioner. Blokering af alle pop op-vinduer kan forhindre sådanne funktioner. Du kan tillade pop op-vinduer på nogle websteder, mens de blokeres på alle andre, ved at føje dem til listen over tilladte websteder.
Blokering af pop op-vinduer virker ikke altid: Firefox blokerer de fleste pop op-vinduer, men nogle websteder kan benytte metoder, som Firefox ikke kan blokere.

Indstillinger for pop op-vinduer

Sådan får du adgang til indstillingerne for pop op-vinduer:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Indhold.

popup-options-win7
    Popup mac2

Content Popup Win7 Fx23

Block popups Mac Fx 23

Block popups Linux Fx 23
  • Bloker pop op-vinduer: Fjern fluebenet for at slå blokeringen af pop op-vinduer helt fra.
  • Undtagelser…: Knappen giver adgang til en dialogboks med en liste over websteder, som har tilladelse til at åbne pop op-vinduer.

Popup lin2
    Dialogboksen giver dig følgende muligheder:
    • Tillad: Angiv adressen til et websted, og klik på knappen for at føje det til listen over websteder, der har tilladelse til at åbne pop op-vinduer.
    • Fjern websted: Markér et websted og klik på knappen for at fjerne det fra listen.
    • Fjern alle websteder: Klik på knappen for at fjerne alle websteder fra listen.
Bemærk: Blokering af pop op-vinduer virker ikke altid, og blokering kan forhindre funktioner på nogle websteder. Læs mere i afsnittet Hvad er pop op-vinduer?.

Pop op-vinduer blokeres ikke

Åbnes pop op-vinduet af Firefox?

Pop op-vinduet åbnes muligvis ikke af Firefox. Du kan fastslå dets oprindelse ud fra vinduets udseende.

• Hvis du kan se et adressefelt med en bogmærkestjerne i pop op-vinduet, så stammer det fra Firefox. Et andet tegn er Firefox-logoet eller den orange Firefox-knap i det øverste venstre hjørne af vinduetEt andet tegn er teksten "- Mozilla Firefox" sidst i titellinjen.
Popup Win3 Popup mac3 Popup lin3
Popup2 29 Win Popup2 29 Mac Popup2 29 Lin

Er pop op-blokering aktiveret for dette websted?

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Indhold.
  3. Kontrollér, at der er flueben ud for Bloker pop op-vinduer.
  4. Klik på knappen Undtagelser… for at få åbnet en dialogboks med en liste over alle websteder, som gerne må åbne pop op-vinduer.
  5. Hvis webstedet er på listen, og du ikke ønsker, at det åbner pop op-vinduer, så markér det og klik på knappen Fjern websted.
  6. Klik på knappen LukLuk dialogboksen.
  7. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Åbnes pop op-vinduet efter et klik med musen eller et tryk på en tast?

Nogle handlinger, som fx et klik med musen eller et tryk på en tast, kan åbne pop op-vinduer, selvom blokering af pop op-vinduer er aktiveret. Dette er for at undgå, at Firefox blokerer vinduer, som er nødvendige for funktioner på webstedet.

Er det et ægte pop op-vindue?

Nogle gange er annoncer udformet, så de ligner vinduer, selvom der reelt ikke er tale om vinduer. Pop op-blokeringen stopper ikke den slags reklamer.

fake-popup-win7 Popup mac4

Del denne artikel: http://mzl.la/1BAQuEQ