Pop-up blocker indstillinger, undtagelser og fejlfinding

Denne artikel fortæller om Firefox' indstillinger til at kontrollere pop op-vinduer.

Hvad er pop op-vinduer?

Pop op-vinduer er vinduer, som åbnes automatisk uden din tilladelse. De kan variere i størrelse, men normalt dækker de ikke hele skærmen. Nogle af dem åbnes foran dit Firefox-vindue, mens andre åbnes og placeres bag dit Firefox-vindue (pop under-vinduer).

Du kan kontrollere pop op-vinduer under Indhold i vinduet IndstillingerPræferencer . Som standard er blokering af pop op-vinduer slået til.

Når Firefox blokerer et pop op-vindue, får du vist en informationslinje (hvis du ikke selv har slået den fra, se nedenfor). Du får desuden vist et ikon pop-up-icon-win pop-up-icon-mac Popup-blocked.png i adresselinjen.

Popup1 29 Win Popup1 29 Mac Popup1 29 Lin
popup-win7 Popup mac1 Popup lin1

Hvis du klikker på knappen IndstillingerPræferencer i informationslinjen eller på ikonet i adresselinjen, vil du få vist en menu med følgende valgmuligheder:

Blokering af pop op-vinduer kan have betydning for funktionerne på nogle websteder: Nogle websteder kan bruge pop op-vinduer til vigtige funktioner. Blokering af alle pop op-vinduer kan forhindre sådanne funktioner. Du kan tillade pop op-vinduer på nogle websteder, mens de blokeres på alle andre, ved at føje dem til listen over tilladte websteder.
Blokering af pop op-vinduer virker ikke altid: Firefox blokerer de fleste pop op-vinduer, men nogle websteder kan benytte metoder, som Firefox ikke kan blokere.

Indstillinger for pop op-vinduer

Sådan får du adgang til indstillingerne for pop op-vinduer:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og vælg Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og vælg Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og vælg Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og vælg Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og vælg Indstillinger.Præferencer.

2. Klik på Indhold.

popup-options-win7
    Popup mac2

Content Popup Win7 Fx23
    Block popups Mac Fx 23 Block popups Linux Fx 23
  • Bloker pop op-vinduer: Fjern fluebenet for at slå blokeringen af pop op-vinduer helt fra.
  • Undtagelser: Knappen giver adgang til en dialogboks med en liste over websteder, som har tilladelse til at åbne pop op-vinduer.

Popup lin2
    Dialogboksen giver dig følgende muligheder:
    • Tillad: Angiv adressen til et websted, og klik på knappen for at føje det til listen over websteder, der har tilladelse til at åbne pop op-vinduer.
    • Fjern websted: Markér et websted og klik på knappen for at fjerne det fra listen.
    • Fjern alle websteder: Klik på knappen for at fjerne alle websteder fra listen.
Bemærk: Blokering af pop op-vinduer virker ikke altid, og blokering kan forhindre funktioner på nogle websteder. Læs mere i afsnittet Hvad er pop op-vinduer?.

Pop op-vinduer blokeres ikke

Åbnes pop op-vinduet af Firefox?

Pop op-vinduet åbnes muligvis ikke af Firefox. Du kan fastslå dets oprindelse ud fra vinduets udseende.

• Hvis du kan se et adressefelt med en bogmærkestjerne i pop op-vinduet, så stammer det fra Firefox. Et andet tegn er Firefox-logoet eller den orange Firefox-knap i det øverste venstre hjørne af vinduetEt andet tegn er teksten "- Mozilla Firefox" sidst i titellinjen.
Popup Win3 Popup mac3 Popup lin3
Popup2 29 Win Popup2 29 Mac Popup2 29 Lin

Er pop op-blokering aktiveret for dette websted?

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og vælg Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og vælg Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og vælg Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og vælg Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og vælg Indstillinger.Præferencer.

2. Klik på Indhold.
  3. Kontrollér, at der er flueben ud for Bloker pop op-vinduer.
  4. Klik på knappen Undtagelser... for at få åbnet en dialogboks med en liste over alle websteder, som gerne må åbne pop op-vinduer.
  5. Hvis webstedet er på listen, og du ikke ønsker, at det åbner pop op-vinduer, så markér det og klik på knappen Fjern websted.
  6. Klik på knappen LukLuk dialogboksen.
  7. Klik på OK for at lukke indstillingsvinduet.Klik på Luk for at lukke præferencevinduet.Luk indstillingsvinduet. .

Åbnes pop op-vinduet efter et klik med musen eller et tryk på en tast?

Nogle handlinger, som fx et klik med musen eller et tryk på en tast, kan åbne pop op-vinduer, selvom blokering af pop op-vinduer er aktiveret. Dette er for at undgå, at Firefox blokerer vinduer, som er nødvendige for funktioner på webstedet.

Er det et ægte pop op-vindue?

Nogle gange er annoncer udformet, så de ligner vinduer, selvom der reelt ikke er tale om vinduer. Pop op-blokeringen stopper ikke den slags reklamer.

fake-popup-win7 Popup mac4

Del denne artikel: http://mzl.la/MyNqBe