Vigtigt- Firefox stopper understøttelse under Windows XP og Vista

Firefox version Firefox version 52 vil være sidste version til Windows XP og Windows Vista. Sikkerhedsopdateringer vil blive udsendt, men ingen nye funktioner.

Hvorfor ophører Firefox understøttelse for Windows XP- og Vista-brugere?

Firefox er en af de ganske få browsere, der stadig i nogen grad fungerer under Windows XP og Vista. Microsoft har stoppet støtte til Windows XP i 2014 og har stoppet støtte til Windows Vista i 2017. Operativsystemer uden støtte modtager ikke sikkerhedsopdateringer, de har kendte sikkerhedshuller, og de kan være farlige at benytte, hvilket gør det vanskeligt at vedligeholde Firefox på dem.

Vil skift til en anden browser sikre mig fremover?

Desværre nej. De fleste browsere (som Google Chrome og Microsoft Internet Explorer) er allerede ophørt med at være understøttet under Windows XP og Windows Vista.

Kan jeg stadig surfe sikkert med Firefox?

Hvis du anvendte Firefox sammen med Windows XP eller Windows Vista i marts 2017, blev du automatisk opdateret til Extended Support Release (ESR)-udgaven af Firefox. Hvis du besøger hjemmesiden mozilla.org for at downloade Firefox, vil du blive tilbudt Firefox 52 ESR.

Sikkerhedsopdateringer til Firefox 52 ESR vil for XP- og Vista-brugere fortsætte frem til maj 2018, men nye funktioner vil ikke blive tilbudt. Du vil fortsat modtage vigtige sikkerhedsopdateringer til Firefox, men ikke yderligere opdateringer eller funktioner. Du behøver ikke gøre andet.

Hvordan kan jeg få de nyeste funktioner til Firefox?

Hvis du ønsker at holde din Firefox opdateret med alle de nyeste funktioner og opdateringer, må du skifte til et understøttet operationssystem.

• Opgrader til en Windows udgave, der stadig understøttes af Microsoft, som Windows 8 eller 10. Læs hvordan, du opgraderer til Windows 10 her. Windows-udgaver, der ikke er understøttet af Microsoft, er ustabile og ikke sikre at benytte, hvilket også gør det vanskeligt at vedligeholde Firefox under disse udgaver.
  • (Avanceret): Skift til et Linux-baseret operativsystem. Se hjælpesiderne for den Linux-udgave, du er interesseret i.

Jeg anvender virksomhedsudgaven af Firefox – hvornår ophører understøttelse af Windows XP og Vista?

Virksomheder, der anvender Firefox, bør planlægge ud fra, at understøttelse under Windows XP og Vista ophører maj 2018.

Hvornår ophører støtten til Nightly- og Aurora-udgaverne af Firefox under Windows XP and Vista?

Støtten under Windows XP og Vista er allerede ophørt for Firefox Nightly- og Aurora-brugere. Overvej at skifte til seneste udgave af Firefox ved at hente den her, eller opgrader operativsystemet til en Windows-udgave, som Microsoft stadig understøtter (Windows 8 eller 10). Læs hvordan, du opgraderer til Windows 10 her.