Vigtigt- Firefox stopper understøttelse under Windows XP og Vista

Firefox version 52.9.0 ESR er den sidste version af Firefox til Windows XP og Vista. Den vil ikke modtage yderligere sikkerhedsopdateringer efter august 2018.

Hvorfor ophører Firefox understøttelse for Windows XP- og Vista-brugere?

Firefox var en af de sidste browsere, der stadig tilbød understøttelse på computere med Windows XP eller Vista. Microsoft stoppede understøttelse af Windows XP i 2014 og stoppede understøttelse af Windows Vista i 2017. Operativsystemer uden understøttelse modtager ikke sikkerhedsopdateringer, de har kendte sikkerhedshuller, og de kan være farlige at benytte, hvilket gør det vanskeligt at vedligeholde Firefox på dem.

Vil skift til en anden browser sikre mig fremover?

Desværre nej. De fleste browsere (som Google Chrome og Microsoft Internet Explorer) er allerede ophørt med at være understøttet på Windows XP og Windows Vista.

Kan jeg stadig surfe sikkert med Firefox på Windows XP og Vista?

Ikke efter august 2018, når understøttelsen af Firefox Extended Support Release (ESR) version 52 slutter. Browsere uden understøttelse modtager ikke sikkerhedsopdateringer, de har kendte sikkerhedshuller, og de kan være farlige at benytte.

Hvordan kan jeg få de nyeste funktioner til Firefox?

Hvis du ønsker at holde din Firefox opdateret med alle de nyeste funktioner og opdateringer, må du skifte til et understøttet operationssystem.

• Opgrader til en Windows udgave, der stadig understøttes af Microsoft, som Windows 8 eller 10. Læs mere her. Windows-udgaver, der ikke er understøttet af Microsoft, er ustabile og ikke sikre at benytte, hvilket også gør det vanskeligt at vedligeholde Firefox på disse udgaver.
  • ( Avanceret): Skift til et Linux-baseret operativsystem. Se hjælpesiderne for den Linux-udgave, du er interesseret i.