Opdater dine grafikkort-drivere for at bruge hardwareacceleration og WebGL

Revisionsinformation
  • Revision id: 82645
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: Delvist oversat winxp og win8
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

Firefox og nogle plugins bruger dit grafikkort til at hjælpe med at gøre web-indhold hurtigere. Grafikkort bruges også af avancerede web-funktioner som WebGL. For at rette problemer med disse funktioner eller for at bruge dem, kan det det være nødvendigt at opdatere dine grafikkort-drivere. Denne artikel forklarer hvordan det gøres.

Søg efter og installer nye grafikkort-drivere

Brug Windows Update

Nogle nylige grafikkort-driver versioner er gjort tilgængelige som en valgfri opdatering med Windows Update. Hvis du har indstillet Windows til automatisk at installere anbefalede opdateringer, så følg disse trin:

1. Klik på XP Start button, vælg Alle programmer, og vælg så Windows Update for at åbne websiden Windows Update.
  2. Opdater ActiveX hvis du bliver spurgt om det.
  3. Klik på ???Custom??? og vent indtil den er færdig med at søge.
  4. Vælg "???Hardware, Optional???" i ruden til venstre.
  5. Søg efter opdateringer med din grafikkortproducents navn i titlen (formodentligt Intel, AMD/ATI eller NVIDIA).
  6. Finder du en, så marker den seneste og klik på "???Review and install updates???".
  7. Klik på ???Installer opdateringer???.
  8. Vent indtil opdateringerne er installeret, og genstart så din computer når du blive spurgt.
  9. Start Firefox.
  1. I Windows, klik på Small Vista Logo, vælg Alle programmer, og så vælg Windows Update for at åbne vinduet Windows Update.
  2. Klik på linket "Søg efter opdateringer" i ruden til venstre og vent indtil den er færdig med at søge.
  3. Klik på "valgfrie opdateringer er tilgængelige" hvis der er valgfrie opdateringer.

Windows Vista: Panelet "???View available updates???" åbnes. Klik på "???Optional???".

Windows 7: Panelet "Vælg de opdateringer, du vil installere" åbnes.

1. Søg efter opdateringer med din grafikkortproducents navn i titlen (formodentligt Intel, AMD/ATI eller NVIDIA).
  2. Hvis du finder nogen, så marker den seneste og klik på OK for at lukke panelet "???View available updates???".
  3. Klik Installer opdateringer.
  4. Vent indtil opdateringerne er installeret, og genstart så din computer når du blive spurgt.
  5. Start Firefox.
  1. Klik på Skrivebord-flisen, på startskærmen. Skrivebordsvisningen åbnes.
  2. Hold markøren i nederst højre hjørne af skrivebordet for at få adgang til amuletterne.
  3. Vælg Kontrolpanel fra amuletten Indstillinger. Vinduet Kontrolpanelet åbnes.
  4. Vælg System og sikkerhed, i vinduet Kontrolpanel.
  5. Vælg Windows Update for at åbne vinduet Windows Update.
  6. Klik på linket "???Check for updates???" i ruden til venstre og vent indtil den er færdig med at søge.
  7. Klik på "???optional updates are available???", hvis der er tilgængelige opdateringer. ???The Select updates you want to install panel will open.???
  8. Søg efter opdateringer med din grafikkortproducents navn i titlen (formodentligt Intel, AMD/ATI eller NVIDIA).
  9. Hvis du finder noget, så marker den nyeste og klik på OK for at lukke panelet View available updates.
  10. Klik på Installer opdateringer.
  11. Vent indtil opdateringerne er installeret, og genstart så din computer når du blive spurgt.
  12. Start Firefox.

Hvis ikke der er nogen opdateringer tilgængelige eller hvis opdateringen ikke løste dit problem, så forsæt til næste afsnit.

Brug din computer producents systemopdaterings-værktøj

Nogle computer producenter inkludere et systemopdaterings-værktøj til at opdatere drivere og omgå Windows Update. Det kan være krævet at værktøjet skal bruges til at opdatere grafikkort-drivere.

Bare søg efter værktøjet fra Start-menuen. Mulige søgninger kan være navnet på din computer producent (så som Dell eller HP) eller generelle søgninger som "opdater", "vedligehold" eller "driver". Åbn værktøjet og anvend alle tilgængelige opdateringer.

Hvis ikke der er noget opdaterings-værktøj, ingen tilgængelige opdateringer eller hvis opdateringerne ikke løser dit problem, så forsæt til næste afsnit.

Brug din distributions standard opdaterings process

Hvis ikke din distributions standard opdaterings process giver dig de seneste drivere, kan det være du skal kigge efter andre pakke repositories for din distribution. For eksempel, kan det være du skal gå til System Settings > Hardware > Additional Drivers, for at opdatere lukket-kildekode drivere på Ubuntu.

Brug af de seneste generelle grafikkort-drivere

Du kan også installer en generel grafikkort-driver fra din grafikkort producents websted. De er typisk holdt opdateret og er designet til at virke på forskellige systemer:

Hvis ikke du ved hvilket grafikkort du har, så kig i afsnittet Grafik i Firefoxs about:support Teknisk information side.

Bemærk: Hardwareacceleration er ikke tilgængelige til grafikkort fra andre producenter.
Bemærk: Efter grafikkort driverne er blevet hentet, kan installations guiden forhindre dig i at installere den fordi din aktuelle driver er tilpasset af din computer producent.
Advarsel: Med nogle kombinationer af computer og grafikkort, kan du opleve problemer med generelle versioner af software drivere.
  1. Klik på Æblet.
  2. I menuen "Apple", Klik på "Software Update".
  3. Hvis der er en Mac OS X opdatering tilgængelig, kan du installer den. Hvis der er en grafikkort-driver opdatering, vil den være inkluderet i Mac OS X opdateringen.

Efter opdatering af din grafikkort driver

Du skal sikkert genstarte din computer før den nye grafikkort-driver bliver taget i brug.

Bemærk: Firefox vil ikke bemærke den nye grafikkort-driver før dagen efter du har opdateret din driver. Du kan vente en dag eller du kan kopier den følgende kode og indsætte den som en enkelt linje i Fejlkonsol (tilgængelige fra Firefox menuen Funktionerknappen Firefox, menuen Webudvikler) og så klik på knappen Evaluer:

Components.classes["@mozilla.org/extensions/blocklist;1"].getService(Components.interfaces.nsITimerCallback).notify(null);
Bemærk: Firefox vil ikke bemærke den nye grafikkort-driver før dagen efter du har opdateret din driver. Du kan vente en dag eller du kan kopier den følgende kode og indsætte den som en enkelt linje i Browserkonsol (tilgængelige fra Firefox menuen Funktionerknappen Firefox, menuen Webudvikler) og så klik på Enterreturn:

Components.classes["@mozilla.org/extensions/blocklist;1"].getService(Components.interfaces.nsITimerCallback).notify(null);
Bemærk: Firefox vil ikke bemærke den nye grafikkort-driver før dagen efter du opdater din driver.

Jeg har stadig problemer med mit grafikkort i Firefox

På grund af de mange kombinationsmuligheder af drivere, grafikkort og styresystemer, kan det stadig være at hardwareacceleration eller 3D web grafik (WebGL) ikke virker i din Firefox. I disse tilfælde kan du løse problemet ved at deaktiver hardwareacceleration og WebGL.

Deaktiver hardwareacceleration

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger. .
  2. Vælg panelet Avanceret.
  3. Vælg fanebladet Generelt.
  4. Fjern markeringen ved Brug hardwareacceleration hvor muligt.
  5. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut. . Start Firefox som du normalt plejer at gøre.

Deaktiver WebGL

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.
    En advarselsside vises måske. Klik på knappen Accepter risikoen og fortsæt for at gå til siden about:config.
  2. I boksen Filtrer / Søg, skriv webgl.disabled.
  3. Dobbeltklik på webgl.disabled for at skifte dens værdi til true.
  4. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut. . Start Firefox som du normalt plejer at gøre.