Nyt i Thunderbird 68.0

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Denne artikel beskriver de større ændringer i brugerfladen i Thunderbird version 68.0 i forhold til ældre versioner. Alle detaljer om ændringerne kan findes i udgivelsesnoterne til Thunderbird 68.

Ny programmenu

Thunderbird 68 indeholder en stor ændring af programmenuen. Den nye menu består af et enkelt panel med ikoner og skillelinjer, der gør det nemmere at navigere i menuen. Når du navigerer i menuen animeres menupunkterne, hvilket giver en mere engagerende oplevelse og får menuen til at føles mere responsiv og moderne.

ThunderbirdAppMenu

Indstillinger i et faneblad

Thunderbirds indstillinger er flyttet fra et dialogvindue til deres eget dedikerede faneblad. Det nye faneblad giver mere plads, hvilket har givet os bedre mulighed for at organisere indholdet, og er mere i overensstemmelse med udseendet i resten af Thunderbird. Det nye faneblad gør det også nemmere at multitaske uden at miste overblikket over, hvor indstillingerne er, når du skifter mellem flere vinduer.

TBPreferencesInTab

Understøttelse af alle farver

Thunderbird understøtter nu alle farver i hele programmet. Det betyder, at du kan ændre farven på teksten i dine mails til den farve, du ønsker, eller indstille mærkaterne til enhver nuance, som dit hjerte ønsker.

TBFullColorSupportTBFullColorSupport_win

Forbedret mørkt tema

Det mørke tema, der er tilgængelig i Thunderbird, er blevet forbedret med en mørk meddelelsesrude samt andre mindre forbedringer.

TB68DarkTheme

Håndtering af vedhæftede filer

Der er nu flere muligheder til rådighed, når du håndterer vedhæftede filer. Du kan "afhæfte" en vedhæftet fil for at gemme den i en anden mappe, mens du opretholder et link fra mailen til den nye placering af filen. Du kan også åbne den mappe, der indeholder en afhæftet fil via menupunktet "Åbn hentningsmappe".

Thunderbird Detached File Options

Filelink er blevet forbedret

Nu er det muligt at linke til vedhæftede filer, der allerede er blevet uploadet via Filelink i stedet for at uploade dem igen. Det er heller ikke længere nødvendigt at oprette en konto for at bruge standardudbyderen af Filelink, WeTransfer.

Andre Filelink-udbydere, som fx Box og Dropbox, er ikke inkluderet som standard, men kan tilføjes ved at installere udvidelserne Dropbox og Box.

Andre markante ændringer

Der er mange andre mindre ændringer, som får Thunderbird 68 til at føles mere poleret og kraftfuld: En opdateret Til/Kopi til/Skjult kopi til-vælger, filtre kan nu indstilles til at køre periodisk og feed-artikler viser nu eksterne vedhæftede filer som links.

Der er mange andre ændringer i denne udgivelse. Du kan se en liste med dem alle i udgivelsesnoterne til Thunderbird 68.