Nyt i Thunderbird 45.0

Revisionsinformation
  • Revision id: 136542
  • Oprettet:
  • Lavet af: Joergen
  • Kommentar: Opdateret
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Denne artikel beskriver de større ændringer, som er synlige for brugerne, i Thunderbird version 45.0. Alle detaljer om ændringerne kan findes i udgivelsesnoterne til Thunderbird 45.

Mailredigering

Der er foretaget en række forbedringer til mailredigeringen.

• Afsendernavnet (Fra) kan nu redigeres pr. meddelelse, så det er muligt at ændre afsendernavn på en enkelt meddelelse.
    Bemærk: Ikke alle mailudbydere tillader denne funktionalitet.
editable from address
  • Hvis mere end én ordbog er installeret, kan ordbogen nu vælges, når man skriver meddelelsens emne. Der er også en sprog-indikator, der viser den valgte ordbog.
dictionary TB45
  • Funktionen til valg af skriftstørrelse en ændret. Nu er der en knap til valg af skriftstørrelse på formateringslinjen, og knapperne "Mindre/Større skriftstørrelse" skifter nu størrelse til den næste tilgængelige skriftstørrelse.
font size TB45
  • Vinduet Ny meddelelse fungerer nu mere som et tekstbehandlingsprogram, så tasten Enter indsætter et nyt afsnit, mens kombinationen Skift+Enter indsætter en ny linje. Denne nye funktionsmåde kan slås fra under Thunderbird > IndstillingerFunktioner > IndstillingerRediger > Indstillinger > Redigering > Generelt.
  • Skrifttyper i en modtaget meddelelse, som ikke er installeret lokalt, vil nu blive vist i skrifttypevælgeren.
Font indicator TB45

Leveringsformat

• Tidligere sendte Thunderbird meddelelser som ren tekst, hvis meddelelsen ikke indeholdt nogle elementer med "kodet tekst", og det ikke var angivet i adressebogen, at modtageren foretrak meddelelser i HTML-format. Denne automatiske "nedgradering" af formatet kan nu deaktiveres i menuen Thunderbird > IndstillingerFunktioner > IndstillingerRediger > Indstillinger > Redigering > Generelt > Afsendelsesindstillinger….

Meddelelser på kinesisk, japansk og koreansk

• Hvis man sendte meddelelser, som var skrevet med kinesiske, japanske eller koreanske tegn, blev der indsat uønskede ekstra mellemrum i teksten. Dette er blevet rettet, og meddelelser vil nu blive afsendt og modtaget, præcis som de er skrevet.
  • Japanske meddelelser opfylder nu fuldt ud standarderne RFC 1468 og RFC 3676.

Undtagelser for eksternt indhold

• Thunderbird viser som standard ikke billeder, der er indlejret i HTML-meddelelser, og som ikke er sendt med meddelelsen, men som skal hentes fra en webside. Det beskytter brugeren mod sporing. Menuen til valg af websteder, fra hvilke eksternt indhold vil blive indlæst, er blevet forbedret. (Bemærk: Undtagelser fra eksternt indhold, baseret på afsenderens mailadresse, er ikke blevet overført fra Thunderbird 38 på grund af interne ændringer.)
remote exceptions TB45

Eksport af adressebog

Address book export TB45

Meddelelsesruden og meddelelseshovedet

• Blandt kolonnerne i meddelelsesruden kan kolonnen "Korrespondenter" vises som standard i stedet for kolonnerne "Fra" og "Til".
correspondents TB45

Eksisterende mapper vil i version 45.0 blive opgraderet til den nye kolonne, med mindre værdien for indstillingen mailnews.ui.upgrade.correspondents er sat til false. Fra og med version 45.1 vil der ikke automatisk blive opgraderet til den nye kolonne, så hvis man ønsker at bruge kolonnen som standard, skal man selv angive værdien true i indstillingen mail.threadpane.use_correspondents.

Sådan åbner du de avancerede indstillinger, hvor du kan ændre de ovennævnte værdier: Klik påThunderbird > IndstillingerFunktioner > IndstillingerRediger > Indstillinger, klik på Avanceret, klik på fanebladet Generelt, og klik så på knappen Avancerede indstillinger…. Du får muligvis åbnet en side med en advarsel, klik i så fald på knappen Jeg lover at være forsigtig!. Du kan læse mere om de avancerede indstillinger i artiklen Config Editor.
  • Når du læser en meddelelse, kan afsenderens eller modtagerens navn og mailadresse kopieres fra meddelelseshovedet via et nyt punkt i genvejsmenuen.
copy name and email TB45