Nyt i Thunderbird 45.0

Revisionsinformation
  • Revision id: 122121
  • Oprettet:
  • Lavet af: user955666
  • Kommentar: Billleder indsat - igen
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Denne artikel beskriver de større ændringer, som er synlige for brugerne, i Thunderbird version 45.0. Alle detaljer om ændringerne kan findes i udgivelsesnoterne til Thunderbird 45.

Mailredigering

Der er foretaget en række forbedringer til mailredigeringen.

• Afsendernavnet (Fra) kan nu redigeres pr. meddelelse, så det er muligt at ændre afsendernavn på en enkelt meddelelse.
tilpas_afsenderadresse_TB45
  • Hvis mere end én ordbog er installeret, kan ordbogen nu vælges, når man skriver meddelelsens emne. Der er også en sprog-indikator, der viser den valgte ordbog.
stavekontrol_TB45
  • Funktionen til valg af skriftstørrelse en ændret. Nu er der en knap til valg af skriftstørrelse på formateringslinjen, og knapperne "Mindre/Større skriftstørrelse" skifter nu størrelse til den næste tilgængelige skriftstørrelse.
skriftstørrelse_TB45
  • Vinduet Ny meddelelse fungerer nu mere som et tekstbehandlingsprogram, så tasten Enter indsætter et nyt afsnit, mens kombinationen Skift+Enter indsætter en ny linje. Denne nye funktionsmåde kan slås fra under Thunderbird > IndstillingerFunktioner > IndstillingerRediger > Indstillinger > Redigering > Generelt.

Leveringsformat

• Tidligere sendte Thunderbird meddelelser som ren tekst, hvis meddelelsen ikke indeholdt nogle elementer med "kodet tekst", og det ikke var angivet i adressebogen, at modtageren foretrak meddelelser i HTML-format. Denne automatiske "nedgradering" af formatet kan nu deaktiveres i menuen Thunderbird > IndstillingerFunktioner > IndstillingerRediger > Indstillinger > Redigering > Generelt > Afsendelsesindstillinger….

Meddelelser på kinesisk, japansk og koreansk

• Hvis man sendte meddelelser, som var skrevet med kinesiske, japanske eller koreanske tegn, blev der indsat uønskede ekstra mellemrum i teksten. Dette er blevet rettet, og meddelelser vil nu blive afsendt og modtaget, præcis som de er skrevet.
  • Japanske meddelelser understøtter nu fuldt ud standarderne RFC 1468 og RFC 3676.

Undtagelser for eksternt indhold

• Thunderbird viser som standard ikke billeder, der er indlejret i HTML-meddelelser, og som ikke er sendt med meddelelsen, men som skal hentes fra en webside. Det beskytter brugeren mod sporing. Menuen til valg af websteder, fra hvilke eksternt indhold vil blive indlæst, er blevet forbedret.
eksternt_indhold_TB45
  • Indlejrede billeder vil nu også blive vist i svar eller videresendte meddelelser, hvis de blev vist i den oprindelige meddelelse. (Bemærk: Undtagelser fra eksternt indhold, baseret på afsenderens mailadresse, er ikke blevet overført fra Thunderbird 38 på grund af interne ændringer.)

Eksport af adressebog

Meddelelsesruden og meddelelseshovedet

• Blandt kolonnerne i meddelelsesruden viser nu som standard kolonnen "Korrespondenter" i stedet for kolonnerne "Fra" og "Til". Eksisterende mapper vil blive opgraderet til den nye kolonne, med mindre opgraderingen er slået fra.
korrespondenter_TB45
  • Når du læser en meddelelse, kan afsenderens eller modtagerens navn og mailadresse kopieres fra meddelelseshovedet via et nyt punkt i genvejsmenuen.