Løs almindelige lyd- og videoproblemer

Revisionsinformation
  • Revision id: 179620
  • Oprettet:
  • Lavet af: Joergen
  • Kommentar: Opdateret
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Nogle gange kan video- eller lydindhold på en webside ikke hentes eller vises korrekt i Firefox. Denne artikel hjælper dig med at løse disse problemer.

Bemærk: Hvis du har problemer med indlæsning af indhold på et websted, så klik på ikonet med hængelåsen Fx70GreyPadlockFx89Padlock i adressefeltet for at se, om Firefox har blokeret dele af siden, som ikke er sikker. Læs artiklen Hvordan påvirkes min sikkerhed af indhold, som ikke er sikkert? for detaljer.

Du skal muligvis installere PulseAudio

Hvis du får vist meddelelsen "PulseAudio skal være installeret for at du kan afspille lyd", betyder det, at Firefox ikke kan finde eller bruge PulseAudio. Fra og med Firefox 52 er PulseAudio-softwaren krævet for at kunne afspille lyd i Firefox. De fleste Linux-distributioner har som standard PulseAudio installeret.

Brug dit systems programhåndtering til at sikre dig, at PulseAudio er korrekt installeret.

Lyd og video med HTML5

Firefox har indbygget understøttelse for åbne medie-formater, som normalt forbindes med WebM-, Ogg- og Wave-containere. Derimod er MP3- og MP4-containere normalt afhængige af dekodere på de enkelte platforme til afspilning af lyd og video i formaterne MP3, AAC og H.264. Læs mere i artiklen Ret problemer med afspilning af lyd og video i Firefox i Windows og i artiklen HTML5-lyd og -video i Firefox.

Ryd cacheen

Læs artiklen Sådan ryddes Firefox' cache.

Deaktivér forstyrrende udvidelser eller programmer til blokering af reklamer

Programmer til blokering af reklamer, såsom anti-bannerfiltre i dit sikkerhedsprogram, eller udvidelser, såsom Flashblock eller Adblock Plus, kan forhindre lyd- eller videoindhold i at blive afspillet.

Kontrollér nogle indstillinger i Firefox

• Cookies:
  1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og find afsnittet Cookies og websteds-data.
  3. Kontrollér at cookies er aktiveret, og at webstedet ikke er blokeret i listen med undtagelser.
  • Historik:
  1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og find afsnittet Historik.
  3. Kontrollér at Firefox er indstillet til Firefox vil: Gemme historik.
  • Pop op-vinduer:
  1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed, og rul ned til afsnittet Tilladelser.
  3. Tillad webstedet som en undtagelse til indstillingen "Bloker pop op-vinduer".

Flash-plugin

Flash-plugin'et bruges til at indlejre lyd og video på nogle websteder. Når du mangler Flash-plugin'et, vises en meddelelse i stedet for indholdet:

• "Et plugin er nødvendigt for at vise dette indhold" betyder, at plugin'et ikke er installeret på din computer.
    flash required fx35

Læs artiklerne Installer Adobe Flash Player til visning af animationer, video og spil og Flash Plugin - Hold det opdateret og fejlsøg problemer.

Bemærk: Hvis et plugin er deaktiveret i fanebladet Tilføjelser, kan du ikke bruge det.

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Plugins.
  2. Gennemse listen med plugins.
    • For at aktivere Flash, klik på knappen Aktiver aldrig, og vælg enten Spørg for at aktivere eller Aktiver altid i rullemenuen.

Hvis du ser et ikon på websiden med Aktiver Flash, hvor plugin-indholdet skulle være, skal du klikke på ikonet for at aktivere plugin'et:

activate flash

For mere information, læs artiklen Hvorfor skal jeg klikke for at aktivere plugins?

Tillad Plugin Container i dit sikkerhedsprogram

Indstil dine sikkerhedsprogrammer (inklusive firewalls, antivirusprogrammer og antispywareprogrammer) til at betro Plugin Container til Firefox. Læs en detaljeret vejledning i Konfigurer din firewall, så Firefox kan få adgang til Internettet, hvor Firefox i dette tilfælde betyder Plugin Container til Firefox.

Nulstil indstillinger

Læs artiklen Nulstil indstillinger i Firefox for at fejlsøge og rette problemer.

Fjern bestemte elementer i hosts-filen (avancerede brugere)

Hvis du bruger en hosts-fil, kan du midlertidigt deaktivere den ved at omdøbe den til Xhosts. Eller, du kan redigere hosts-filen for at fjerne bestemte elementer, såsom ad.doubleclick.net, der kan bevirke, at videoer på bestemte sider ikke virker (læs mere i forummet på MozillaZine). Det kan være nødvendigt at flushe DNS-cachen, før dine ændringer får effekt. Det kan gøres ved at skrive kommandoen: ipconfig /flushdns i dialogboksen Kør i Windows.

Baseret på information fra Video or audio does not play (mozillaZine KB)