Konfigurationseditor i Firefox

Revisionsinformation
  • Revision id: 112194
  • Oprettet:
  • Lavet af: user955666
  • Kommentar: Korrektur
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Konfigurationseditoren (siden about:config) lister Firefox' indstillinger (preferences), som læses fra filerne prefs.js og user.js i Firefox' profil og fra programstandarder. Mange af disse indstillinger er avancerede indstillinger, der ikke er tilgængelige i fanebladet IndstillingerIndstillinger. Denne artikel beskriver, hvordan siden about:config bruges til at se, skifte og nulstille indstillinger i Firefox, hvis det er nødvendigt.

Advarsel: Ændring af disse avancerede indstillinger kan nogle gange ødelægge eller medføre underlig opførsel i Firefox. Du bør kun foretage ændringer, hvis du ved, hvad du gør, eller hvis du følger et troværdigt råd.

Åbn siden about:config

Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.
En advarselsside vises måske. Klik på knappen Accepter risikoen og fortsæt for at gå til siden about:config.

aboutconfig

Tilføj, skift og nulstil indstillinger

aboutconfig-contextmenu

For at tilføje en ny indstilling, højreklikcontrol-klik et sted på listen med indstillinger. Vælg Ny nøgle. Vælg den type indstilling, du vil tilføje (Streng , Heltal eller Boolsk værdi), og følg vejledningen i at indtaste indstillingens navn og værdi.

• Streng er en tekstsekvens
  • Heltal er et tal
  • Boolsk værdi er true eller false

For at skifte værdien af en eksisterende streng eller heltal, højreklikcontrol-klik på indstillingen, vælg Rediger (eller dobbeltklik på indstillingen), og indtast så den nye værdi i vinduet, der åbnes. For en boolsk værdi (true-false), højreklikcontrol-klik på indstillingen, og vælg VælgSkift (eller dobbeltklik på indstillingen) for at skifte mellem værdierne true og false.

For at nulstille en indstilling til dens standardværdi eller fjerne en tilføjet indstilling, højreklikcontrol-klik på indstillingen, og vælg Nulstil. Du kan kun bruge funktionen "Nulstil" til indstillinger sat af brugeren, som vises med fed skrift. Hvis du selv har tilføjet indstillingen via siden about:config, vil den blive fjernet fra listen, når du genstarter Firefox. (For at nulstille alle indstillinger, læs artiklen Nulstil indstillinger i Firefox for at fejlsøge og rette problemer).

Søg efter en indstilling

Du kan bruge feltet Søg: øverst på siden about:config til hurtigt at finde bestemte indstillinger. Hvis du fx indtaster snippet i søgefeltet vises indstillingen browser.aboutHomeSnippets.updateUrl. Bemærk, at der er forskel på store og små bogstaver i indstillingernes navne, mens det ikke gælder for søgetermerne.

Baseret på information fra About:config (mozillaZine KB)