Kom i gang med Firefox OS

(Viderestillet fra Getting Started with Firefox OS)

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Velkommen til Firefox OS! Denne artikel dækker alt det grundlæggende, og vil få dig godt i gang. Der er også links til andre gode artikler, som du måske vil udforske senere.

Bliv forbundet!

Din Firefox OS-enhed kommer med en dataforbindelse, som holder dig forbundet, når du er på farten. Du kan også forbinde til Wi-Fi netværk, som ofte er hurtigere, og hvor datatrafikken ikke medregnes i dit abonnements forbrug.

Sådan forbindes til et Wi-Fi netværk:

1. Åbn appen Indstillinger, og vælg Wi-Fi.
  2. Slå Wi-Fi til, og tryk på et tilgængeligt netværk for at oprette forbindelse til det.

Læs mere i artiklen Bliv forbundet - få adgang til Wi-Fi- og mobilnet.

Find apps

En af de smarte ting ved en smartphone er adgang til apps, der gør dit liv lettere. Firefox OS har to måder til at hjælpe dig med at finde apps.

Hent og installer apps fra Marketplace

Appen Marketplace har alle mulige praktiske apps, som venter på dig. Find hurtigt populære, nye og udvalgte apps.

Marketplace Home

Læs mere om Marketplace i artiklen Sådan hentes og installeres apps.

Adaptiv søgning lader dig finde personliggjorte apps

Firefox OS indeholder en adaptiv søgefunktion. Du skal blot skrive et enkelt ord, som fx "sushi", for at finde relevante mobile apps. Nogle apps kan endda bruge din position til at tilpasse indholdet.

1. Skriv en søgeterm i søgeboksen.
  2. Tryk så på en app for at prøve den uden at hente eller installere den.

Search appsadaptive search 2.0

Du kan læse mere om alle mulighederne i artiklen Brug adaptiv søgning til at finde personlige apps.

Importer og håndter dine kontakter

Appen Kontakter gør det let at ringe eller sende sms-beskeder.

• Tryk på tandhjulet øverst til højre i appen Kontakter for at importere kontakter fra et simkort, Facebook, Gmail, Outlook (og Hotmail) eller fra et hukommelseskort.

Import contacts introfirefox os contacts 2.0

Læs mere i artiklen Tilføj, håndter og del kontakter i Firefox OS.

Brug beskeder til at holde kontakten

I appen Beskeder kan du sende korte tekstbeskeder, billeder og videoer til dine venner. Sådan sender du en besked:

1. Åbn appen Beskeder sms appmessages 2.0.
  2. Tryk på knappen Ny besked Editmessagesnew email 2.0 for at komme i gang.
  3. I feltet Til: kan du enten skrive telefonnummeret på personen, du vil sende beskeden til, eller du kan trykke på knappen Kontakt contact buttonadd contact 2.0 for at tilføje en person fra appen Kontakter.
  4. Skriv beskeden i beskedfeltet og tryk på Send, når du er færdigsend message 2.0 for at sende.

Læs mere i artiklen Sådan bruges appen Beskeder.

Opsætning af mail

Firefox OS understøtter som standard Gmail, Yahoo og Outlook (og Hotmail)-konti.

• Åbn appen Mail og skriv dit navn, mailadresse, adgangskode og tryk så på knappen Næste. Resten sker automatisk.

email_setupemail_setup 2.0

Hvis du vil vide mere om mail, så læs artiklen Send og håndter mail.

Læg musik på din telefon

Tag din musik med dig!

1. Aktiver USB-lager:
    • Åbn appen Settings, rul ned til afsnittet Device og tryk på Media storage. I Media storage settings, aktiver USB mass storage. Åbn appen Indstillinger, rul ned til afsnittet Lager og aktiver USB-lager.
      USB 1.1usb storage 2.0
  2. Forbind enheden til en computer med et USB-kabel.
  3. Træk dine musikfiler til enhedens hukommelseskort.
    Drag music Win7Drag music Mac

Du kan også hente musik med browseren eller med Bluetooth. Det kan du læse mere om i artiklen Sådan overfører du musik til din Firefox OS-enhed.