Kom i gang med Firefox - en oversigt over de vigtigste funktioner

Velkommen til Firefox. Denne artikel handler om de grundlæggende funktioner, så du kan komme godt i gang med Firefox. Artiklen henviser desuden til andre relevante artikler, hvor du kan læse endnu mere, hvis du senere får lyst til at gå på opdagelse.

Siden Nyt faneblad: Fantastisk indhold lige ved hånden

Firefox giver dig som standard adgang til fantastisk indhold, hver gang du åbner et nyt faneblad. Tilpas siden Nyt faneblad ved at pege på afsnit eller fliser, eller klik på ikonet med tandhjulet Fx89Personalize-GearIcon for at få adgang til flere indstillinger. Fx115NewTab

Læs artiklen Siden Nyt faneblad i Firefox, hvis du vil vide mere.

Søg efter alt med det samlede søge- og adressefelt

Uanset om du kender den præcise webadresse, eller om du vil søge, klarer Firefox' adressefelt det. Firefox' samlede søge- og adressefelt viser dig forslag baseret på dine bogmærker, mærkater, historik, åbne faneblade og populære søgninger. Du skal blot begynde at indtaste en webadresse eller en søgeterm, så vil du se magien ske!

Fx96 Address bar autocomplete

For at lære mere om søge-tricks, læs artiklen Autofuldførelse af forslag i Firefox' adressefelt.

Bogmærk en side

Har du fundet en webside, du vil gemme? For at oprette et bogmærke skal du klikke på stjernen i adressefeltet:

Fx89 bookmarks star address bar

Dette åbner en dialogboks, hvor du kan give dit bogmærke et navn og vælge, hvor du vil gemme det. Du kan have det lige ved hånden ved at gemme det på bogmærkelinjen, eller du kan gemme det til senere i bogmærke-menuen.

Læs artiklen om bogmærker, hvis du vil vide mere.

Privat browsing med funktionen Udvidet beskyttelse mod sporing: Surf hurtigt og frit

Surf på nettet, uden at der gemmes informationer på din computer om de besøgte websteder. Firefox blokerer også sporings-teknologier, som følger din browsing-adfærd på tværs af forskellige websteder.

• Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Nyt privat vindue. (Tip: Du kan også højreklikkeholde tasten Ctrl nede mens du klikker på et link på en webside, og vælge Åbn link i nyt privat vindue).
Fx106 Win10 private mask

Synkroniser din Firefox

Opret en Mozilla-konto, så du kan tage dine browsing-informationer med dig overalt. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på knappen Log ind ud for Synkroniser og gem data, og følg så vejledningen for at oprette en konto. Log derefter ind på den nyoprettede konto på dine andre enheder – mere behøver du ikke gøre!

Tilpas menuen og værktøjslinjen

Vi har strømlinet værktøjslinjen med de mest populære funktioner, men Firefox har endnu flere funktioner, der blot er gemt lidt væk for ikke at fylde for meget op. Prøv at se her:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Flere værktøjer, og klik så på Tilpas værktøjslinje…
  2. Træk og slip de ønskede funktioner over på værktøjslinjen eller panelet til højre.
    Fx89 Customize drag
  3. Klik på knappen Færdig, når du er færdig.
Læs mere om tilpasning af Firefox i artiklen Tilpas Firefox' knapper og værktøjslinjer.

Tilføj nye funktioner med tilføjelser

Tilføjelser virker som små apps, du kan installere i Firefox for at få nye funktioner eller muligheder.

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Anbefalinger.
  2. Klik på den blå knap + Installer tema eller + Føj til Firefox, afhængigt af den type anbefalet tilføjelse, du vil installere.

Nederst på listen med anbefalede tilføjelser kan du klikke på knappen Find flere tilføjelser. Dette vil åbne addons.mozilla.org, hvor du kan søge efter bestemte tilføjelser.

Læs mere om tilføjelser i artiklen Find og installer tilføjelser for at tilføje funktionalitet til Firefox.

Få hjælp

Hvis du har flere spørgsmål, eller du får brug for yderligere hjælp med Firefox, er du kommet til det rette sted.

• Dette websted har flere hundrede artikler, der dækker næsten ethvert spørgsmål du måtte have om Firefox.
  • Du kan desuden få hjælp fra Mozilla-fællesskabet ved at stille spørgsmål i supportforummet (på engelsk). Læs mere i artiklen Stil et spørgsmål.