Kom i gang med Firefox - en oversigt over de vigtigste funktioner

Revisionsinformation
  • Revision id: 74788
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: gennemlæst hele artiklen
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: KimLudvigsen
  • Er godkendt? Nej
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

Ny med Firefox? Så er du havnet det rette sted. Denne artikel handler om de grundlæggende funktioner så du kan komme godt i gang med Firefox. Artiklen linker desuden til andre relevante artikler, hvor du kan læse endnu mere, hvis du senere får lyst til at gå på opdagelse.

Vælg eller skift startside

Vælg den side du vil have åbnet, når du starter Firefox eller når du klikker på knappen Hjem.

1. Åbn den webside du vil have som startside.
  2. Træk og slip fanebladet på knappen Hjem Home Button .
    Home Page 29 - Win8 Home Page 29 - Mac Home Page 29 - Linux
  3. Klik på knappen Ja for at bruge siden som din startside.

Du kan læse om flere muligheder for startsiden i artiklen Sådan indstiller du din startside.

Søg på nettet

Vælg din foretrukne søgetjeneste i Firefox' søgelinje.

• Klik på ikonet i venstre side af søgelinjen, for at vælge den ønskede søgetjeneste.
    Search2 29 - Win Search2 29 - Mac Search2 29 - Lin

Læs mere om søgelinjen og søgetjenester i artiklen om søgelinjen.

Bogmærk en webside

Gem dine foretrukne websteder.

• Du kan gemme en webside som et bogmærke ved at klikke på stjernen i værktøjslinjen. Stjernen bliver blå, og websiden gemmes i mappen Usorterede bogmærker.
    Bookmark 29 Win Bookmark 29 Mac Bookmark 29 Lin
Tip: Du kan trække et faneblad direkte hen på din bogmærkelinje for at gemme det der.

Læs mere i artiklen om bogmærker.

Find det hele med adresselinjen

Adresselinjen er ikke kun til indtastning af webadresser.

• Når du begynder at skrive i adresselinjen, vil du få vist forslag, som hentes fra listen over tidligere besøgte websider og fra dine bogmærker. Når den ønskede side vises, skal du blot klikke på den.
    Bookmark3 29 Win Bookmark3 29 Mac Bookmark3 29 Lin
Tip: Du kan også søge på nettet fra adresselinjen, prøv at skrive en søgeterm og tryk så på Enter.

Læs mere i artiklen om adresselinjen.

Privat browsing

Med Firefox’ privat browsing kan du surfe på Internettet, uden at der gemmes informationer om de besøgte websteder på din computer.

• Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Nyt privat vindue.
    private browsing - fx29 - winxp private browsing - fx29 - win8 private browsing - fx29 - mac private browsing - fx29 - linux

Læs mere i artiklen om privat browsing.

Tilpas menuen og værktøjslinjen

Du kan tilføje og fjerne elementer i menuen og værktøjslinjen.

1. Klik på menuknappen new fx menu , og klik så på Tilpas.
    • Et specielt faneblad åbnes, hvor du kan trække og slippe elementer til og fra menuen og værktøjslinjen.
    Customize Fx 29 Win8
  2. Klik på den grønne knap Forlad tilpasning, når du er færdig.

Læs mere i artiklen om at tilpasser Firefox

Tilføj funktioner til Firefox med tilføjelser

Tilføjelser er ligesom små apps, du kan installere i Firefox for at få nye funktioner eller muligheder.

1. Klik på menuknappen Fx57menu , klik på Fx57Addons-icon Tilføjelser, og klik så på Find tilføjelser.
  2. Klik på en udvidelse eller et tema for at få flere oplysninger om det. Du kan herefter installere en udvidelse eller et tema ved at klikke på knappen Føj til Firefox.
    • Du kan desuden søge efter en bestemt tilføjelse ved hjælp af søgefeltet øverst på siden. Du kan installere en funden tilføjelse ved at klikke på knappen Installer.
      Addon1 29 Win Addon2 29 Win Addon1 29 Mac Addon2 29 Mac Addon1 29 Lin Addon2 29 Lin
  3. Firefox henter den ønskede tilføjelse, og du vil blive spurgt, om du vil installere den.
  4. Nogle tilføjelser kræver at Firefox genstartes, før de kan bruges. Klik på knappen Genstart nu hvis den dukker op. Dine faneblade vil blive husket og gendannet når Firefox starter.

Læs mere om tilføjelser i artiklen Find og installer tilføjelser for at tilføje funktionalitet til Firefox.

Tip: Nogle tilføjelser indsætter en ny knap på værktøjslinjen efter installationen. Hvis du vil, kan du fjerne eller flytte knappen, læs mere i artiklen Tilpas Firefox' knapper og værktøjslinjer

Synkroniser din Firefox

Få adgang til dine bogmærker, historik, adgangskoder m.m. fra enhver enhed.

1. Opret en Firefox-konto:
    • Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Log ind på Sync. Følg herefter vejledningen for at oprette en konto.
    Sync 29
  2. Herefter skal du blot logge ind med Firefox på en anden enhed for at få den synkroniseret.

Læs mere i artiklen Hvordan opsætter jeg Firefox Sync?

Få hjælp

Hvis du har flere spørgsmål, eller du får brug for yderligere hjælp.

• Dette websted har hundredvis af artikler, som dækker næsten ethvert spørgsmål du måtte have om Firefox.

Sådan bruger du Firefox

Vælg en startside

Det er nemt at vælge en startside i Firefox. Du skal blot trække webstedets ikon hen på knappen Hjem. I artiklen Sådan indstiller du din startside kan du læse mere om startsiden, og hvilke faneblade du vil have vist, når Firefox startes.
Home page Win1

Home page Mac1

Home page Lin1

Bogmærk med ét klik

Klik på stjernen i adresselinjen for at oprette et bogmærke. Så let er det! Du kan læse mere om bogmærker, inklusive hvordan du bruger mærkater, og hvordan du organiserer bogmærker, i artiklen Sådan bruges bogmærker til at gemme og organisere dine favorit-websteder.
bookmarks-win1

bookmarks-mac1

Find det hele med adresselinjen

Adressefeltet er ikke kun til indtastning af adresser." Når du begynder at skrive i adressefeltet, vil du få vist forslag, som hentes fra listen over tidligere besøgte sider og fra dine bogmærker. Når den ønskede side vises, skal du blot klikke på den. Jo mere du bruger adressefeltet, jo bedre bliver det. Du kan læse mere om adressefeltet, inklusive søgning i åbne faneblade og søgning på nettet, i artiklen Autofuldførelse i Firefox - Find dine bogmærker, historik og faneblade når du skriver i adressefeltet.
Awesome Bar dropdown1 win

Awesome Bar dropdown1 mac

Awesome Bar dropdown1 lin

Søg på nettet

Benyt din foretrukne søgetjeneste i Firefox' indbyggede søgelinje. Klik på ikonet i venstre side af søgelinjen, for at skifte søgetjeneste. Læs mere om søgelinjen i artiklen Søg med Firefox.
Search Win

Search Mac

Search Lin

Faneblade, faneblade, faneblade!

Med faneblade kan du have flere websider åbnet samtidig i et enkelt vindue. Klik på nyt faneblad knappen (+) til højre for det sidste faneblad, for at åbne et nyt faneblad. Læs mere om brugen af faneblade i artiklen Brug faneblade til at organisere mange websteder i et enkelt vindue.
Tabs Win2

Tabs Mac2

Fastgjorte faneblade

Med fastgjorte faneblade er dine ofte brugte websteder, som fx Facebook, Gmail og Twitter, altid åbne og kun et klik væk. Sådan fastgør du et faneblad: HøjreklikControl-klik på det ønskede faneblad, og vælg Fastgør faneblad i menuen. Du kan læse mere om brugen af fastgjorte faneblade i artiklen Fastgør faneblade, så dine mest brugte websider altid er åbne.
Pin App Tab Win

Pin App Tab Mac

Pin App Tab Lin

Privat browsing

Med Firefox’ privat browsing kan du surfe på Internettet, uden at der gemmes informationer om de besøgte websteder på din computer.

Sådan starter du privat browsing: Klik på knappen Firefox,menuen Funktioner,menulinjen, og vælg Start privat browsing. Læs mere i artiklen Privat browsing - Surf på nettet uden at gemme information om de besøgte websteder.
Private Browsing Win1

Private Browsing Mac1

Private Browsing Lin1

Sådan starter du privat browsing: Klik på knappen Firefox,menuen Filer,menulinjen, og vælg Nyt private vindue. Læs mere i artiklen Privat browsing - Surf på nettet uden at gemme information om de besøgte websteder.
fx20 new private window - file menu

New Private Window Fx20 Win7

New Private Window Fx20 Mac

New Private Window Fx20 Lin

Tilpas Firefox med tilføjelser

Tilføjelser er ligesom små apps, du kan installere i Firefox for at få nye funktioner eller muligheder. Du kan få tilføjelser, der sammenligner priser, tjekker vejret, ændrer udseende på Firefox, lader dig lytte til musik, og som kan opdatere din Facebook-side. Læs mere om tilføjelser og installation af dem i artiklen Find og installer tilføjelser for at tilføje funktionalitet til Firefox.

Temaer

Tilpas udseendet på din Firefox. Du kan prøve temaer på Mozillas tilføjelsesside.

Synkroniser din Firefox

Firefox Sync giver dig sikker adgang til din historik, bogmærker, faneblade og adgangskoder på alle dine enheder. Læs mere om synkronisering i artiklen Hvordan opsætter jeg Firefox Sync?, eller gå direkte til synkroniser din computer eller din Android-enhed.