Kan ikke installere tilføjelser (udvidelser og temaer)

Hvis du ikke kan installere en tilføjelse, kan det skyldes problemer med tilføjelsen, indstillinger i Firefox eller den benyttede version af Firefox. Denne artikel beskriver forskellige årsager til problemer med at installere tilføjelser, og hvordan du kan løse problemerne.

Tilføjelsen er ikke kompatibel

Hver tilføjelse indeholder en fil, der beskriver, hvilke versioner af Firefox, den er kompatibel med. Du kan finde oplysninger om kompatible versioner af Firefox på de enkelte tilføjelsers side på Mozillas websted med tilføjelser til Firefox.

Hvis din version af Firefox ikke er kompatibel med tilføjelsen, vil du få vist en fejlmeddelelse herom, hvis du prøver at installere tilføjelsen. Hvis din version af Firefox ikke er kompatibel med tilføjelsen kan du:

Firefox har forhindret dette websted i at installere en uverificeret tilføjelse

Nyere versioner af Firefox beskytter dig mod malware ved at blokere tilføjelser, der ikke er digitalt signerede og bekræftede af Mozilla. Du kan læse mere om beskyttelsen i artiklen Signering af tilføjelser i Firefox.

Tilføjelser, der er kendt for at give problemer, kan ikke installeres

Visse tilføjelser er blevet placeret på en blokeringsliste af Mozilla, fordi de er kendt for at være usikre. Det kan du læse mere om i artiklen Tilføjelser som skaber stabilitets- og sikkerhedsproblemer sættes på en blokeringsliste.

Firefox forhindrede webstedet i at spørge om du vil installere software på din computer

Som standard tillader Firefox kun installering af tilføjelser fra godkendte websteder. Hvis du forsøger at installere en tilføjelse fra et ikke-godkendt websted, vises en meddelelse i stil med denne:

Firefox forhindrede webstedet i at spørge om du vil installere software på din computer.

Hvis du vil tillade installationen, skal du klikke på knappen Tillad.

Sådan tilføjer du et websted til listen over godkendte websteder:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Sikkerhed.
  3. Klik på knappen Undtagelser… til højre for Advar mig når websteder forsøger at installere tilføjelser.
  4. Indtast adressen til det websted, du vil føje til listen.
  5. Klik på knappen Tillad, og afslut ved at klikke på knappen Gem ændringer.
  6. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Tilføjelsen hentes i stedet for at blive installeret

Nogle websteder leverer tilføjelser som filhentninger, så du skal installere tilføjelsen manuelt, efter den er blevet hentet.

• Der vil typisk være tale om filer med filtypen .xpi eller .jar.
  1. Hent filen.
  2. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

3. Klik på Udvidelser i fanebladet Tilføjelser.
  4. Du installerer tilføjelsen ved at trække den ind på siden med tilføjelser. Du kan også klikke på ikonet med tandhjulet og vælge Installer tilføjelse fra fil…. Klik dig frem til den hentede fil og klik på knappen Åbn.

Hentningsfejl -228

Diskcache er slået fra

Denne fejlmeddelelse vises måske, hvis du har slået diskcache fra i Firefox. Sådan slår du diskcache til igen:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Avanceret.
  3. Klik på Netværk.
  4. I afsnittet Cache af webindhold skal der som minimum være valgt en cache-størrelse på 1 MB.
  5. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences). Ændringer gemmes automatisk.

Andre programmer

Nogle gange kan firewalls og programmer, der beskytter mod spyware, forårsage hentningsfejlen. Hvis du bruger en firewall fra CA, Windows Defender eller "Teatimer"-funktion i Spybot S&D, skal du midlertidigt deaktivere programmet/funktionen og så prøve at installere igen. Du kan læse mere i dokumentationen til det pågældende program.

Der sker ikke noget, når du klikker for at installere

Hvis du klikker for at installere en tilføjelse, og der ikke sker noget, skal du kontrollere, om JavaScript er aktiveret. Læs mere i artiklen JavaScript-indstillinger til interaktive websider.

Ødelagt konfigurationsfil

Hvis en konfigurationsfil til tilføjelser er ødelagt, kan det forhindre installation. Du kan slette konfigurationsfilerne; Firefox vil så gendanne dem uden fejl, næste gang Firefox startes. Du vil ikke miste tilføjelser eller deres indstillinger ved at slette konfigurationsfilerne.

1. Åbn din profilmappe:

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet. Klik på Hjælp Klik på menuen Hjælp på menulinjen Klik på menuen Hjælp øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på Hjælp Help-29 , og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.

2. Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe under afsnittet Programinfo. Et vindue med dine profilfiler din profilmappe åbnes.
  3. Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

4. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut.

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

5. Slet disse filer:
    • extensions.sqlite
    • extensions.sqlite-journal (hvis den er der)
    • extensions.ini
    • extensions.json
  6. Genstart Firefox.

Konflikter med andre tilføjelser

En allerede installeret tilføjelse kan forhindre installation af en ny tilføjelse. Du kan i så fald installere den nye tilføjelse ved at benytte Fejlsikret tilstand.

Baseret på information fra Unable to install themes or extensions - Firefox (mozillaZine KB)