Installation af Firefox i Windows

Denne artikel forklarer, hvordan du henter og installerer Firefox i Windows med et forenklet online-installationsfil. (Avancerede brugere: Læs afsnittet For avancerede brugere nederst i artiklen.)

Denne artikel gælder kun for en computer med Windows. For vejledning til at installere Firefox på Mac, læs artiklen Installation af Firefox på en Mac.For vejledning til at installere Firefox på Linux, læs artiklen Installer Firefox på Linux.

Før du installerer Firefox, kontrollér, om din computer lever op til systemkravene, så du er sikker på, at din computer har det krævede styresystem og den anbefalede hardware.

• Hvis du bruger Windows XP, så undlad at installere Firefox i en begrænset konto. Læs mere om forskellige typer brugerkonti på microsoft.com.
  1. Besøg websiden Hent Firefox med en browser, fx Microsoft Internet Explorer eller Microsoft Edge.
    Du kan også bruge dette download-link til den seneste Danske Firefox-version.
    DownloadFirefox
  2. Klik på knappen Hent Firefox. Downloadsiden vælger automatisk den bedst tilgængelige version af Firefox til din computer. Hvis du fx har en 64-bit-version af Windows, bliver du tilbudt 64-bit-versionen af Firefox (læs detaljer her).
    • Hvis du bruger Microsoft Internet Explorer eller Microsoft Edge, vil du se en meddelelseslinje nederst på download-siden med mulighed for at køre installationsfilen eller gemme den på din computer. Klik på knappen Kør for at starte processen.
    Fx55stub-IE11
    • I andre browsere kan det være nødvendigt først at gemme Firefox' installationsfil på din computer, og så åbne den.
      Bemærk: Hvis du får vist en dialogboks med titlen Åbn fil - sikkerhedsadvarsel, så klik på knappen Kør.
    Fx55OpenFile-SecurityWarning
  3. Vent mens Firefox bliver installeret. Når installationen er fuldført, starter Firefox.
    Fx55stub-installing
Tillykke! Firefox er nu installeret på din computer. Dobbeltklik på Firefox-ikonet for at starte programmet.
firefox icon

Har du problemer?

Hvis du har problemer, kan disse artikler måske hjælpe dig:

For avancerede brugere

Download-siden leverer en installationsfil, som automatisk henter og installerer en Firefox-version baseret på dit styresystem - du får ikke mulighed for at ændre på installationen og fx vælge en anden installationsmappe. Hvis du har brug for flere muligheder, fx at kunne installere offline, at kunne vælge en version med et andet sprog eller til et andet styresystem, eller hvis du vil kunne tilpasse din Firefox-installation, så besøg i stedet download-siden med Firefox til forskellige systemer og sprog. Her kan du hente en 32-bit-version af Firefox til 32-bit-udgaver af Windows og en 64-bit-version af Firefox til Windows 64-bit-styresystemer med Windows 7 og nyere versioner af Windows. Du kan læse mere om valgmulighederne i offline-installationsfilen i artiklen Custom installation of Firefox on Windows.