Indstillinger for skrifttyper, sprog og pop op-vinduer

I denne artikel gennemgår vi indstillinger for skrifttype, sprog og pop op-vinduer. Det er alle indstillinger, der har betydning for, hvordan et websteds indhold vises.

Bemærk: Hvis du har brug for at blokere JavaScript eller billeder, som det var muligt i tidligere versioner af Firefox, så prøv en udvidelse som fx NoScript for at blokere JavaScript (læs mere i artiklen JavaScript-indstillinger til interaktive websider) eller en udvidelse som fx Image Block for at blokere billeder.

Indstillinger for indhold

Options - Content - Win Fx23 Billedet "Content Mac Fx23" findes ikke.Billedet "Content Linux Fx23" findes ikke.

Fx38Win7OptionsContent
Fx38prefMac-Content

DRM-indhold

Pop op-vinduer

• Bloker pop op-vinduer: Som standard blokerer Firefox irriterende pop op-vinduer på websteder. Fjerner du mærket her, vil pop op-vinduer ikke længere blive blokeret.
    Det er ikke alle pop op-vinduer, der er uønskede. Nogle websteder bruger pop op-vinduer til legitime formål. Du har derfor mulighed for at tillade pop op-vinduer på bestemte websteder: Klik på knappen Undtagelser…, indtast webadressen på et websted (fx "mozilla.org"), og klik så på knappen Tillad. Du kan fjerne et websted fra listen ved at markere det og så klikke på knappen Fjern websted. Klik på knappen Fjern alle websteder for at rydde hele listen. For mere information, læs artiklen Pop op-blokering, indstillinger, undtagelser og fejlfinding.

Skrifttyper & farver

Standardskrifttype og Størrelse: Websider vises typisk med den skrifttype og størrelse, som er angivet her (målt i pixels). Websider kan dog overtrumfe disse valg, medmindre du vælger noget andet i dialogboksen Skrifttyper. Klik på knappen Avanceret… for at få adgang til dialogboksen Skrifttyper, hvor du også kan finde andre indstillinger for skrifttyper.

Dialogboksen Skrifttyper

1. Brug rullemenuen Skrifttyper for til at vælge en sproggruppe/skrift. Hvis du vil vælge standardskrifttyper for vesteuropæiske sprog, så vælg Vestlig Latinsk i rullemenuen. Hvis et ønsket sprog eller skrift ikke findes i rullemenuen, så vælg Andre sprogAndre skriftsystemer.
  2. Vælg om proportional tekst skal være Serif (små "fødder" på bogstaverne) eller Sans Serif (ingen "fødder" på bogstaverne). Vælg så den skriftstørrelse, du vil bruge for proportional tekst.
  3. Vælg ligeledes skrifttyper til Serif, Sans-serif og Monospatieret. Du kan også ændre størrelsen for Monospatieret.

Du kan angive en minimum skriftstørrelse. Dermed kan du forhindre websteder i at bruge meget små skriftstørrelser, som knapt nok er til at læse.

• Tillad sider at vælge deres egne skrifttyper, i stedet for mine valg: Som standard bruger Firefox den skrifttype, som er angivet af webstedet. Fjerner du mærket her, tvinges alle websteder i stedet til at bruge dine valg for skrifttyper.
  • TegnkodningTegnkodning for indhold: Den her valgte tegnkodning vil blive brugt på websteder, som ikke selv har angivet en tegnkodning.

Dialogboksen Farver

Tekst og baggrund: Her kan du angive standard tekst- og baggrundsfarve, som bruges på websteder, der ikke selv har angivet farver. Klik på farveeksemplerne for at vælge farver.

• Anvend systemfarver Sæt mærke her for at bruge de farver, som dit styresystem angiver, i stedet for de ovenfor valgte farver.
  • Linkfarver: Her kan du ændre standardfarverne for links. Klik på farveeksemplerne for at vælge farver.
  • Understreg links: Som standard er links understreget på websider. Fjern mærket for at deaktivere understregningen. Bemærk, at mange websteder angiver deres egne stilregler. Indstillingerne her har ingen effekt på disse websteder.
  • Tillad sider at vælge deres egne farver i stedet for mine valg ovenfor: Som standard bruger Firefox de farver, som er angivet af webstedet. Fjerner du mærket her, vil du tvinge alle websider til at bruge de farver, du har valgt.

Sprog

Nogle websider er tilgængelig i mere end ét sprog. Klik på knappen Vælg… for at vælge dit eller dine foretrukne sprog.

Dialogboksen Sprog: For at tilføje et sprog, klik på rullemenuen Vælg det sprog du ønsker at tilføje…, vælg det ønskede sprog, og klik på knappen Tilføj. Fjern et sprog ved at markere det i listen over aktive sprog, og klik så på knappen Fjern. Du kan ændre rækkefølgen af sprog ved at markere et sprog og så bruge knapperne Flyt op og Flyt ned for at placere dit foretrukne sprog øverst. Hvis webstedet ikke tilbyder det første sprog på listen, benyttes det næste eller det næste igen.

Del denne artikel: http://mzl.la/1xKrBZz