Hvornår og hvordan nøgleord bruges til at forbedre en artikels søgerangering

Nøgleordsfeltet i en artikel kan bruges til at forbedre søgeresultatet. Det bør kun bruges under specifikke omstændigheder da forkert brug kan skade søgningen. Denne artikel forklarer, hvornår det er passende at tilføje nøgleord.

Hvordan indekserer søgemaskinen?

Hvert ord i hvert felt (titel, nøgleord, sammendrag og selve artiklen) bliver indekseret af vores søgemaskine baseret på de engelske ords grundform (i øjeblikket understøttes kun engelsk). Så når vi indekserer "cookies" eller når der søges efter "cookies", så reduceres ordet til noget i stil med "cook". Stopord, som fx "the", "is", og "at" indekseres men ignoreres.

Hvordan virker nøgleordsfeltet?

Nøgleordsfeltet indekseres ligesom de andre felter. Det betyder, at hvis din søgeterm findes i nøgleordsfeltet, vil artiklen få tildelt et antal point for match i dette felt. Artiklen med det højeste antal point fra alle indekserede felter vil blive vist øverst i søgeresultatet.

Alle indholdsfelter har et maksimalt antal point, som feltet kan få. Dog får alle match ikke det fulde antal point i nøgleordsfeltet. Søgealgoritmen bruger det totale antal ord i nøgleordsfeltet til at udregne, hvor mange point matchet er værd. Hvis indholdsfeltet fx har en værdi på 10 point, og du har 10 ord i nøgleordsfeltet, og et af ordene er et match, så vil matchet være 1 point værd.

Hvis du i stedet kun har 2 ord i nøgleordsfeltet, og et af ordene er et match, så vil matchet være 5 point værd. Den korte version: Jo flere ord du har i nøgleordsfeltet, jo mindre er hvert match værd.

Hvis du tilføjer 10 nøgleord til en artikel, som oprindeligt kun havde 1 nøgleord, så har du skadet søgerangeringen for det oprindelig nøgleord.

Du kan se et eksempel på algoritmen her. Du kan også prøve med din egen søgeterm ved at tilføje "&explain=1" uden anførselstegnene sidst i URL'en.

Hvornår bør jeg bruge nøgleordsfeltet?

Nøgleordsfeltet bør bruges som en sidste udvej til at få den ønskede søgerangering for en artikel. En bedre rangering opnås gennem søgeoptimering (Content Tuning). Den vigtigste del af søgeoptimeringen er at benytte de samme ord, som brugerne benytter, så artiklerne indeholder brugernes søgeord. Nøgleordsfeltet er meget virkningsfuldt, men bør kun bruges som en sidste udvej.

Hvis din artikel har en dårlig søgerangering, kan du følge disse trin:

1. Se på titlen - Giver din titel en præcis beskrivelse af artiklens indhold?
  2. Sammendrag til søgeresultat - Indeholder dit sammendrag de ord, som en bruger kan forvente at bruge som søgeord?
  3. Selve artiklen - Gennemgå artiklen, og vær opmærksom på at bruge de samme ord som brugeren. Hvis der er to forskellige måder at beskrive et problem på, så prøv at bruge begge. Husk, at kortfattede artikler vil øge værdien af matchene.
  4. Nøgleordsmanipulation - Hvis du har forsøgt alle de andre trin til søgeoptimering ovenfor, og du stadig får et dårligt resultat, kan du prøve at tilføje et nøgleord. Nøgleordet bør være det mest sandsynlige ord, som din slutbruger vil benytte til at beskrive problemet. SKRIV IKKE alle mulige ord for at beskrive artikelemnet i nøgleordsfeltet. Husk, det vil give hvert match færre point i søgerangering.