Hvorfor skal jeg klikke for at aktivere plugins?

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Understøttelse af alle NPAPI-plugins undtagen Adobe Flash stoppede i Firefox version 52. Læs denne artikel for detaljer.
Understøttelse af Flash er ophørt: Som andre browsere og Adobe stoppede Firefox med at understøtte Flash ved udgangen af 2020. Læs artiklen End of support for Adobe Flash for mere information.

For at give dig en hurtig, pålidelig og sikker browser-oplevelse aktiverer Firefox som standard ikke NPAPI-plugins som Adobe Flash. Du kan så selv vælge, om du tillade, at plugin'et kører på webstedet.

Sådan virker Klik for at aktivere

Hvis Firefox blokerer et plugin i stedet for at vise dets indhold, får du vist en meddelelse, og du får mulighed for at køre plugin'et (fx Adobe Flash).

activate_flash_58

På nogle websteder vil du få vist en sort rektangel, og ikonet for en plugin-besked vises til venstre i adressefeltet.

Fx59AllowFlashOptionsFirefox 69 Plugin Activation Choices - FlashFx82AllowFlash

Hvis du klikker på meddelelsen eller ikonet, vil Firefox give dig disse muligheder:

• Tillad: Aktiverer kun plugin'et på webstedet for et enkelt besøg. Sæt flueben ud for Husk dette valg for automatisk at aktivere Flash for alle fremtidige besøg på det pågældende websted.
  • Tillad ikke: Lukker meddelelsen uden at aktivere plugin'et.

Hvis du klikker for at starte plugin'et, vil det manglende indhold på siden blive indlæst. (Hvis det ikke sker, så klik på knappen Genindlæs FxReloadButton på værktøjslinjen for at genindlæse siden, og prøv igen.)

Hvornår er det i orden at aktivere et plugin?

Du skal selv vurdere sikkerheden:

• Hvis du besøger et troværdigt websted, som fx Youtube eller et særligt websted for dit arbejde eller skolen, så kan du måske føle dig sikker nok til at aktivere plugin'et for at se sidens indhold.
  • Hvis du ikke har fuld tillid til webstedet, hvis du fx blev sendt til webstedet via et link, er du sandsynligvis bedst stillet ved ikke at aktivere plugin'et.

Kan jeg indstille et plugin til altid at være aktiveret?

Det anbefales ikke at indstille NPAPI-plugins som fx Adobe Flash til altid at være aktiveret.

Sådan indstiller du Firefox til altid at aktivere et plugin:
Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Plugins. Find plugin'et, klik på knappen med de tre vandrette prikker, og vælg så Aktiver altid fra rullemenuen klik på knappen ud for plugin'et, og vælg så Aktiver altid i rullemenuen. Dette vil automatisk aktivere plugin'et, og du vil ikke længere få vist en meddelelse om at køre plugin'et.

Fra og med Firefox version 69 er muligheden for at sætte Flash til "Aktiver altid" blevet fjernet.