Hvis links i meddelelser ikke virker

Problemer med at skrive meddelelser

Til forskel fra andre mailprogrammer laver Thunderbird ikke et klikbart link, når du indsætter et link i en meddelelse. Hvis du bruger Indsæt > Link... bliver linket formateret som et link (understreget og farvet), men hvis du klikker på det, sker der ingenting. Hvis du kopierer eller skriver et link ind i meddelelsesteksten, kan du ikke se, at det er link.

Dette er bevidst. Når links aktiveres, er de svære at redigere (for når du prøver at sætte musemarkøren i et aktivt link, får du for det meste åbnet linket i browseren).

Når en meddelelse er sendt (eller gemt som kladde) "aktiverer" Thunderbird linket i meddelelsesteksten, tilføjer den nødvendige formatering og gør det til et klikbart link.

Problemer med modtagne eller gemte mails

Når du klikker på et link i en meddelelse, skal din standardbrowser åbne (hvis den ikke allerede er åben) og vise webstedet. Hvis det ikke sker, kan der være flere forskellige årsager:

Kontroller at operativsystemets standardbrowser er anvendt

Alle operativsystemer gør det muligt at vælge en standardbrowser, som vil blive anvendt, når du (eksempelvis) klikker på et link i en meddelelse. Internet Explorer, Firefox og andre browsere kontrollerer som standard altid denne indstilling, når de åbnes, og beder dig angive programmet som standard. Alligevel sker det af og til, at det går galt, og din computer glemmer, hvilken browser der er standardbrowseren. Du løser dette problem ved atter at fortælle dit system, hvilken browser der skal anses som standardbrowser.

Firefox

Læs artiklen Gør Firefox til din standardbrowser for vejledning. Genstart dernæst Thunderbird.

Internet Explorer

Klik på Windows-knappen (Startmenuen). Skriv Indstillinger for standardapp i søgefeltet. Klik på Indstillinger for standardapp i søgeresultaterne. Klik på den app, der aktuelt er vist, under Webbrowser, og vælg derefter Internet Explorer. Genstart dernæst Thunderbird.

Internet Explorer i Windows XP

Klik på startmenuen > klik på Kontrolpanel > åbn Internetindstillinger > klik på fanebladet programmer > klik på knappen Benyt som standard midt på siden. Genstart dernæst Thunderbird.

Internet Explorer i Windows Vista og Windows 7

Åbn Internetindstillinger ved at klikke på Windows-knappen > Kontrolpanel > Netværk og internet > Internetindstillinger > Fanen Programmer og klik derefter på knappen Benyt som standard. Genstart dernæst Thunderbird.

Internet Explorer Windows 8

Klik på Windows-knappen > menuen Funktioner > Administrer tilføjelsesprogrammer > Typer af tilføjelsesprogrammer > Søgemaskiner. Genstart dernæst Thunderbird.

Edge

Klik på Windows-knappen (Startmenuen). Skriv Indstillinger for standardapp i søgefeltet. Klik på Indstillinger for standardapp i søgeresultaterne. Klik på den app, der aktuelt er vist, under Webbrowser, og vælg derefter Microsoft Edge. Genstart dernæst Thunderbird.

Kontrollér at der ikke er knyttet et program til "Indholdstypen" HTTP/HTTPS

I Thunderbird kan du vælge, hvad der skal ske, når du klikker på forskellige typer af vedhæftede filer og indhold. Hvis handlingen for indholdet af HTTP/HTTPS ikke er sat rigtigt op, vil dette forhindre links i at blive åbnet rigtigt.

Hvis standardbrowseren er sat rigtigt op i operativsystemet som beskrevet ovenfor, er det ikke nødvendigt at specificere, hvad der skal ske med indholdstypen HTTP/HTTPS. For at kontrollere denne indstilling skal du vælge menuen Funktioner > IndstillingerRediger > IndstillingerThunderbird > Indstillinger. Klik på Vedhæftede filer, og klik så på fanebladet Indgående. Hvis HTTP og/eller HTTPS står på listen over indholdstyper, skal du enten slette handlingen eller kontrollere, at den beskrevne handling er korrekt.

Kontrollér for forkerte indstillinger

Af og til vil en indstilling, der normalt er skjult, resultere i at Thunderbird prøver at håndtere disse links selv. Dette kan fx forekomme, efter du har afinstalleret tilføjelsen ThunderBrowse. For at kontrollere om dette kan være årsagen skal du åbne menuen Hjælp > Teknisk information. Rul ned til afsnittet Vigtige ændrede indstillinger og kontrollér, om du har indstillingen network.protocol-handler.external-default eller andre indstillinger, der starter med network.protocol-handler.warn-external. Hvis du har en eller flere af dem, og deres værdi er angivet som false, så er det årsagen til problemet.

For at rette denne indstilling skal du bruge Config Editor til at rette værdien. Indtast network.protocol-handler.external-default, eller blot så meget af indstillingsnavnet, at du kan se den på listen. Højreklik på indstillingen, og vælg Nulstil i genvejsmenuen. Hvis menupunktet er deaktiveret, så har indstillingen allerede den korrekte værdi.

Det sidste punkt er at kontrollére, om det er en udvidelse, der medfører generne. Prøv at køre Thunderbird i fejlsikret tilstand. Hvis du kan klikke på links, når tilføjelser er deaktiverede, men ikke når de er aktiverede, er det formentlig en udvidelse, der er årsagen.

Næste trin er at prøve at følge vejledningerne i artiklen Standard Diagnostics.

Hvis problemet stadig ikke er blevet løst, så prøv at spørge i vores forum (på engelsk) eller i Mozilla Danmarks forum (på dansk). Når du spørger, skal du beskrive nøjagtigt, hvad du allerede selv har gjort for at løse problemet.