Hvad betyder SSLv3-fejlmeddelelsen i Firefox?

Revisionsinformation
  • Revision id: 94706
  • Oprettet:
  • Lavet af: user955666
  • Kommentar: Opdatering af den engelske artikel
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold
Firefox version 33 og ældre: Denne artikel gælder for nyere versioner af Firefox. Hvis du ikke i stand til at bruge en nyere version af Firefox, så installer denne officielle Mozilla-tilføjelse for at deaktivere SSLv3.

Begyndende fra Firefox 34 blokerer Firefox for Secure Sockets Layer version 3.0 (SSLv3) for at beskytte dine informationer mod angreb. SSLv3 er en teknologi, som nogle websteder bruger til at forbinde til en server. Den er ikke længere sikker, hvilket gør det let for hackere at stjæle personlig information under en SSLv3-forbindelse. Læs mere i dette blogindlæg.

Hvad sker der, når du besøger sårbare websteder?

Når du forsøger at besøge et websted, som kun understøtter SSLv3, vil Firefox blokere det. Du vil i stedet få vist denne meddelelse: "Unable to connect securely" sammen med en forklaring om, at Firefox ikke kan garantere for dine data på webstedet, fordi det bruger SSLv3, der er en usikker krypteringsprotokol.

SSLv3

Ser du denne meddelelse, kan du kontakte ejeren af webstedet for at fortælle om problemet.

Yderligere forholdsregler

Hold Firefox opdateret, for at beskytte dig mod angreb. Det gør du nemmest ved at indstille Firefox til at opdatere automatisk:

1. Klik på menuknappen Billedet "new fx menu" findes ikke., og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Avanceret, og klik så på fanebladet Opdateringer. Sørg for, at indstillingen Installer opdateringer automatisk er markeret.

Hvis du bruger din Linux-distributions pakkede version af Firefox, vil der ikke være et faneblad der hedder Opdateringer. I stedet håndteres Firefox-opdateringer af din distributions Opdateringsmanager, og enhver opdatering skulle automatisk blive installeret.