Sådan bruges læsevisning på Firefox til Android

(Viderestillet fra How to use Reader Mode)

Læservisning på Firefox til Android fjerner undertiden billeder, annoncer, videoer og menuer på en webside, så du kan fokusere på at læse. Gennem læservisningen kan du ændre skrifttype, øge eller formindske skriftstørrelsen og ændre baggrundsfarven. Læservisning er kun tilgængelig for artikler, blog-indlæg og andre websider, der kan forenkles.

Sådan får du vist en side i læsevisning

1. Åbn en webside, der kan forenkles.
  2. Tryk på ikonet Læsevisning i adressefeltet.
    FxA-ReaderViewIcon
    Dette ikon vises kun for visse typer websider, såsom artikler og blog-indlæg.
    • Siden indlæses i læsevisnings-tilstand, og ikonet Læsevisning skifter farve.
  3. Tryk på ikonet Læsevisning igen eller tryk på enhedens knap Tilbage for at skifte tilbage til normal tilstand.

Tilpas læsevisningen

Når du befinder dig i læsevisning, kan du ændre sidens udseende:

1. Tryk på menuknappen. Settings icon in address bar in android

2. Tryk på Tilpas læsevisning for at få vist indstillingerne for læsevisning.
    FxA-ReaderViewAppearance
    • Tryk på Sans serif for at ændre skrifttypen til Sans serif.
    • Tryk på Serif for at ændre skrifttypen til Serif.
    • Tryk på ikonet for at formindske skrifttypen.
    • Tryk på ikonet + for at forøge skrifttypen.
    • Tryk på en af disse indstillinger for at ændre baggrundsfarven i læsevisningen:
      • Mørkt: Ændrer baggrundsfarven til sort; teksten ændres til hvid.
      • Sepia: Ændrer baggrundsfarven til rødbrun.
      • Lyst: Ændrer baggrundsfarven til hvid.

Læsevisning i Firefox til Android fjerner billeder, reklamer, videoer og menuer på en webside, så du kan koncentrere dig om læsningen. Læs hvordan den fungerer.