Sådan skifter du din standardbrowser til Firefox i Windows

Hvis du skifter din standardbrowser til Firefox i Windows 10 eller 11, åbnes weblinks automatisk i Firefox.

Bemærk: Denne artikel gælder for Windows 10 og Windows 11. For tidligere versioner af Windows, læs artiklen Gør Firefox til din standardbrowser. Hvis du ikke har installeret Firefox på din computer, så hent og installer Firefox.

Gør Firefox til din standardbrowser i Firefox' indstillinger

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Generelt, og find afsnittet Opstart.
  3. Hvis Firefox ikke er sat som din standardbrowser, vises meddelelsen "Firefox er ikke din standardbrowser". Klik på knappen Sæt som standard… for at gøre Firefox til din standardbrowser.
Bemærk: Ellers vises meddelelsen "Firefox er sat som din standardbrowser".

Hvis Firefox ikke kunne ændre din standardbrowser, åbner den appen Windows-indstillinger, med panelet Standardapps åbnet. Du bliver nødt til manuelt at opdatere dine Windows-indstillinger for at gøre Firefox til din standardbrowser.

Sådan skifter du manuelt din standardbrowser til Firefox i Windows-indstillinger (Windows 10)

1. Hvis appen Windows-indstillinger med panelet Standardapps ikke er åbnet, åbn den:
    • Klik på Windows Start-knap.
    • Skriv "Standardapps" og vælg Standardapps.
  2. Klik på den browser, der vises i øjeblikket i afsnittet Webbrowser.
  3. Klik på Firefox under Vælg en app, for at gøre den til din standardbrowser.

Sådan skifter du manuelt din standardbrowser til Firefox i Windows-indstillinger (Windows 11)

1. Hvis appen Windows-indstillinger med panelet Standardapps ikke er åbnet, åbn den:
    • Klik på Windows Start-knap.
    • Skriv "Standardapps" og vælg Standardapps.
  2. Vælg Firefox på listen.
  3. Find Gør Firefox til din standardbrowser under Angiv en standardindstilling for en filtype eller linktype øverst i vinduet, og klik på Benyt som standard.