Flyt Thunderbird-data til en ny computer

Revisionsinformation
  • Revision id: 84672
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: Gennemlæst hele artiklen
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: KimLudvigsen
  • Er godkendt? Nej
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Denne artikel forklarer, hvordan du flytter Thunderbirds data (fx kontoindstillinger, adressebøger og meddelelser) til en ny computer.

Benyt Windows-programmet Let overførsel

Nye versioner af Windows indeholder programmet Let overførsel, som kan overføre dine data, dokumenter, videoer og mails til din nye computer. Som standard vil programmet ikke overføre dine Thunderbird-filer med mails, indstillinger m.m., men du kan heldigvis nemt få det til at medtage dem.

Start Let overførsel, og følg vejledningen i programmet. Når Let overførsel er færdig med at scanne din computer, så klik på linket Tilpas under kontonavnet, for at åbne en dialog der giver adgang til avanceret indstillinger.

ETOptionsDialog

Klik på linket Avanceret nederst i vinduet. Udvid mappen Application Data, og sæt en markering i boksen ved siden af mappen Thunderbird.

ETFilePicker

Klik på linket Avanceret nederst i vinduet. Udvid mappen AppData, udvid mappen Roaming, og sæt en markering i boksen ved siden af mappen Thunderbird.

ETFilePicker

Klik på knappen Gem for at fortsætte. Dine Thunderbird-data medtages nu sammen med de øvrige data, der skal overføres til din nye computer.

Du kan finde mere hjælp i Overføre filer og indstillinger fra en anden computer, hvor du også kan finde en video, der forklarer processen.

Skal du overføre fra en ældre version af Windows, der ikke indeholder Windows Let overførsel, kan du hente programmet på Microsofts websted.

Manuel flytning af filer

Hvis du flytter fra ét styresystem til et andet (fx fra Windows til Mac), skal du manuelt flytte din profil fra den ene computer til den anden. Først skal du oprette en backup af din profil ved at følge vejledningen i Sådan laver du en backup af profilen. Følg herefter vejledningen i afsnittet Sådan gendanner du profilen fra en backup i samme artikel for at overføre dine filer til din nye computer.

Brug Gmail til at flytte meddelelser

Du kan bruge en Gmail-konto til at overføre meddelelserne fra din gamle computer til Gmail og derefter overføre dem fra Gmail til din nye computer.

1. Opret en Gmail-konto på Googles websted, hvis du ikke allerede har en.
  2. Opret mailkontoen i din Thunderbird, på din gamle computer.
  3. Sørg for at Gmail-kontoen er sat op til at bruge IMAP, i stedet for POP3.
  4. Du skal nu oprette mapper i Gmail-kontoen, så du dér har mapper med de samme navne, som du har i din gamle Thunderbird-konto.
  5. Thunderbird folders

6. Når du har oprettet mapperne i Gmail-kontoen, så åbn en mappe i den gamle Thunderbird-konto, markér alle meddelelser (du kan bruge tastaturgenvejen Ctrl + Acommand + A). Højreklik nuTryk nu på tasten control, og klik på menupunktet Kopier til, og vælg så den tilsvarende mappe i Gmail-kontoen. Meddelelserne kopieres til Gmail-mappen, og samtidig overføres de til Gmails server. Bemærk, at overførsel af meddelelser til serveren kan taget noget tid, alt efter hvor meget de fylder.
  7. Installer nu Thunderbird på den nye computer, og opsæt Gmail-kontoen på den.
  8. Når kontoen er opsat, vil du få hentet meddelelserne fra Gmails server. Efterhånden som du klikker på hver mappe, vil de blive synkroniseret med din Gmail-konto.