Flash-videoer vil ikke vises i fuld skærm

Hvis du er i stand til at se Flash-videoer, men du ikke kan se dem i fuldskærm, så kan det skyldes et problem med Flash-afspilleren og dine grafikkort-drivere. Denne artikel beskriver, hvordan du løser dette problem.

Forudindlæs filen libGL.so.1

På Linux kan dette problem ofte løses ved at tilføje en kode til forudindlæsning af filen libGL.so.1, så den indlæses sammen med Firefox. Fremgangsmåden kan afvige afhængig af din distribution. Nedenstående gælder for Ubuntu. Sådan tilføjer du koden til forudindlæsning på en genvej på skrivebordet:

1. Højreklik på genvejen, og vælg Egenskaber.
  2. Klik på fanebladet Generelt.
  3. Indsæt env LD_PRELOAD=/usr/lib/libGL.so.1 før den eksisterende tekst i feltet Kommando.

For at indsætte koden til forudindlæsning på genvejen i din programmenu, skal du åbne for redigering af programmenuen, finde genvejen til Firefox, vælge at redigere dens egenskaber, og så indsætte env LD_PRELOAD=/usr/lib/libGL.so.1 før den eksisterende tekst i feltet Kommando. fb604c309992ec8d1e1b5cabb49d593e-1249820004-202-1.png

Hvis dette ikke løste problemet, skal du gå til næste sektion.

Nulstil Zoom

Tryk og hold tasten commandCtrl nede, mens du trykker på tasten 0 for at nulstille zoom.

Hvis dette ikke løste problemet, skal du gå til næste sektion.

Deaktivér hardwareacceleration i Flash

Bemærk: Når Flash-videoer vises i fuldskærm, afhænger brugen af hardwareacceleration af indstillingerne i Flash og ikke af indstillingen for hardwareacceleration i Firefox.

Sørg for, at du bruger den nyeste version af Flash (du kan benytte denne testside hos Adobe), og følg så denne vejledning:

1. Besøg Adobes hjælpeside til Flash Player.
  2. HøjreklikHold Ctrl-tasten nede mens du klikker på Flash Player-logoet på siden, og klik så på Settings i menuen. Indstillingsvinduet Adobe Flash Player Settings åbnes.
  3. Klik på ikonet nederst til venstre for at åbne siden Display.
  4. Fjern mærket ud for Enable hardware acceleration.

5. Klik på knappen Close for at lukke indstillingsvinduet.
  6. Genstart Firefox.

Hvis denne metode virker, skal du opdatere dine grafikkort-drivere.

Hvis dette ikke løste problemet, skal du gå til næste sektion.

Omdiriger ikke fuldskærmsvinduer i Compiz

Compiz' håndtering af fuldskærmsvinduer er kendt for at kunne give problemer med visning af Flash i fuldskærm.

1. Åbn indstillingerne til Compiz. Hvordan du gør dette, afhænger af din Linux-distribution. Klik på Composite.
  2. Sæt mærke ud for Omdiriger ikke fuldskærmsvinduer.

Baseret på information fra Web Upd8