Firefox nedbrud - Fejlsøg, forebyg og få hjælp til at rette nedbrud

Revisionsinformation
  • Revision id: 86818
  • Oprettet:
  • Lavet af: user955666
  • Kommentar: Korrektur
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

Et nedbrud er, når Firefox uventet lukker ned. Efter et nedbrud vil du få åbnet Mozilla fejlrapportør. Denne artikel hjælper dig med at rette nedbrud, og den viser dig, hvordan du får mere hjælp, hvis du ikke selv kan løse problemet.

Bemærk: Hvis Firefox er åben, men ikke svarer på dine handlinger, er det en frysning, ikke et nedbrud. Du kan finde løsninger til frysning i artiklen Firefox fryser eller svarer ikke - Sådan løses det.

Hvis Firefox går ned under opstart:

1. Kontrollér, om nedbruddet sker i fejlsikret tilstand (læs herunder).
  2. Prøv med en ren geninstallation (læs artiklen Firefox bliver ved med at gå ned under opstart).

Ellers, følg disse trin i rækkefølge.

Opdatér dine programmer

Problemet er måske allerede blevet løst i en ny version!

Opdatér Firefox

Hver Firefox-udgivelse inkluderer rettelser til nedbrud, som brugere har rapporteret. Hvis du sørger for at have den seneste version installeret, kan det måske rette dit nedbrud. Læs mere om opdatering til seneste version i artiklen Opdater Firefox til den seneste version.

Opdatér dine plugins

Kontrollér, at du har de seneste versioner af alle dine plugins.

Opdatér Windows

Kontrollér, at du har installeret alle de seneste sikkerheds- og stabilitetsrettelser.

• Klik på menuen Start, klik på Alle programmer, og klik så på Windows Update.

Opdatér OS X

Kontrollér, at du har installeret alle de seneste sikkerheds- og stabilitetsrettelser.

• Klik på menuen Apple, og klik så på Softwareopdatering…

Opdatér Linux

Kontrollér, at du har installeret alle de seneste sikkerheds- og stabilitetsrettelser.

• Klik på menuen System, klik på Administration, og klik så på Opdateringshåndtering.

Opdatér dine drivere

Kontrollér, at dine grafikkort-drivere er opdaterede. For mere information, læs artiklen Opdater dine grafikkort-drivere for at bruge hardwareacceleration og WebGL.

Hvis dit nedbrud sker, mens du udskriver, så kontrollér, at din printer-driver er opdateret ved at besøge printerproducentens support-websted.

Opdatér dine sikkerhedsprogrammer

Kontrollér, at du har installeret de seneste versioner af dine sikkerhedsprogrammer (inklusive firewall, antivirusprogrammer, antispywareprogrammer med mere).

Skan for virus og spyware

Virus og spyware er kendt for at kunne få Firefox til at gå ned. Brug nedenstående programmer til at kontrollere, at din computer ikke er inficeret med virus eller spyware. Husk at opdatere programmernes databaser, inden du skanner.

Læs mere om problemer med virus og spyware i artiklen Fejlsøg Firefox-problemer som skyldes malware.

Kontrollér, om nedbruddet sker i fejlsikret tilstand

Hvis ikke det hjalp at opdatere dine programmer, eller hvis Firefox går ned ved opstart, så følg trinnene herunder for at kontrollere, om Firefox også går ned i fejlsikret tilstand. Er det tilfældet, så følg vejledningerne i de anbefalede artikler.

Bemærk: Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.
  1. Klik på menuknappen Fx89menuButton. Klik på Hjælp, og klik så på Fejlsøgnings-tilstand…. Klik på knappen Genstart i vinduet Genstart Firefox i fejlsøgnings-tilstand?

Bemærk: Du kan også starte Firefox i fejlsøgnings-tilstand ved at holde tasten Skift nede, mens Firefox startes. holde tasten Alternativ nede, mens Firefox startes. afslutte Firefox og i Terminal starte Firefox med kommandoen firefox -safe-mode
    Du kan være nødt til at angive stien til Firefox-installationen (fx /usr/lib/firefox)
  2. Når vinduet Firefox Fejlsikret tilstand vises, så klik på knappen Fortsæt i fejlsikret tilstandStart i fejlsikret tilstand.

Kontrollér, om dit problemer stadig er der, når Firefox kører i fejlsikret tilstand.

Nedbruddet sker stadig i fejlsikret tilstand

Hvis Firefox stadig går ned i fejlsikret tilstand, skyldes det ikke en udvidelse, et tema eller hardwareacceleration. Læs artiklen Aktuelle emner for at se, om dit problem er beskrevet, og om der er en løsning på det. Hvis det ikke er tilfældet, kan du bruge dit nedbruds-ID til at få hjælp.

Nedbruddet sker ikke i fejlsikret tilstand

Hvis Firefox ikke går ned i fejlsikret tilstand, skyldes problemet sandsynligvis en udvidelse, et tema eller hardwareacceleration.

Kontrollér din hardware

Kontrollér dine RAM for fejl

Hvis Firefox gentagne gange går ned, så kontrollér dine RAM for fejl ved hjælp af programmet Memtest86+Rember.

Få hjælp til at rette nedbrud

Det kan være svært at finde frem til årsagen til et nedbrud. Hvis du har prøvet trinnene ovenfor, og Firefox stadig går ned, så vil trinnene nedenfor hjælpe dig med at finde information om dit nedbrud, så vores frivillige kan hjælpe dig.

1. Find rapport-ID'et for den seneste fejlrapport:
    • Hvis du kan åbne Firefox i fejlsikret tilstand:
      1. Skriv about:crashes i adresselinjen, og tryk på tasten EnterRetur. En side med sendte fejlrapporter vil blive vist.
      2. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på den seneste fejlrapport under Rapport-ID, og vælg Åbn link i nyt faneblad. Et faneblad vil blive åbnet med siden på crash-stats.mozilla.com, som fortæller: "Your report is being processed". Når siden er færdig med at udfærdige rapporten, så luk fanebladet.
    • Hvis ikke du kan åbne Firefox, fordi programmet går ned under opstart, også selvom du bruger fejlsikret tilstand:
      1. Klik på Windows-knappen Start, og vælg Kør…tryk på tasterne Windows Key + R. Skriv: "%APPDATA%\Mozilla\Firefox\Crash Reports\submitted" (med anførselstegnene), og klik på knappen OK.(OS X 10.6 eller tidligere) Klik på Finder-ikonet i docken. Din hjemmemappe vil blive valgt. I højre side af vinduet, klik på mappen Bibliotek for at åbne den. Åbn så mappen "Application support", åbn derefter mappen "Firefox", mappen "Crash Reports" og til sidst mappen "submitted".
        (OS X 10.7 eller senere) Klik på Finder-ikonet i docken. I menulinjen, klik på menuen , tryk og hold på tasten Alternativ eller tasten Alt og vælg Bibliotek. Et vindue med din biblioteksmappe vil blive åbnet. Åbn så mappen "Application Support", åbn derefter mappen "Firefox", mappen "Crash Reports" og til sidst mappen "submitted".
        Gå til ~/.mozilla/firefox/Crash Reports/submitted.
      2. I den resulterende mappe vil der være en tekstfil for hvert nedbrud, du har indsendt. Brug menuen VisOversigt, til at sortere dem efter dato for at finde den nyeste fil, og dobbeltklik så på den for at åbne den.
  2. Klik på dette link for at spørge om hjælp med dit nedbrud.
    Bemærk: Linket er kun til hjælp med nedbrud.
  3. Opret en konto.
  4. Udfyld afsnittet Details på næste side med så mange informationer som muligt om nedbruddet. Inkludér oplysninger om de trin du udførte ovenfor, såsom opdatering af Firefox og test af nedbrud i fejlsikret tilstand.
  5. Kopiér det lange rapport-ID, som du fik ovenfor, til det seneste nedbrud (det er i formatet bp-…), og indsæt det i afsnittet "Details".
  6. Klik på den grønne knap Automatically add for at sende yderligere fejlsøgningsinformation.
  7. Klik til sidst på knappen Post Question.
    Vi ved godt, at det tager tid at indsamle og give os alle disse informationer, men det vil gøre det meget lettere for vores frivillige at hjælpe dig.
    Crashes AAQ

Baseret på information fra Firefox crashes (mozillaZine KB)