Firefox fryser eller svarer ikke - Sådan løses det

Revisionsinformation
  • Revision id: 69948
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: mere delvist engelsk til dansk oversættelse
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Når Firefox fryser, svarer den ikke på dine klik og indtastninger og ser ikke ud til at gøre noget. Og en "(Svarer ikke)" besked vises i titellinjen og markøren bliver en vente-markør når den er over Firefox vinduet.Og markøren bliver en vente-markør når den er over Firefox vinduet. Denne artikel giver dig løsninger til når Firefox fryser afhængig af hvornår det sker.

For at løse problemer med frysning som ikke er nævnt i denne artikel, eller hvis løsningsforslagene ikke løser problemer, læs Fejlsøg og diagnosticer Firefox-problemer.

Bemærk: Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.
Bemærk: Hvis du sender ydelses data, vil Mozilla samle data inklusiv frysning, hvilket hjælper med at forbedre Firefox i kommende versioner.

Firefox fryser på tilfældige tidspunkter

Hvis Firefox ser ud til at fryse tilfældigt og ikke efter en specifik handling (for eksempel, ved download af en fil eller lukning af Firefox), så prøv løsningerne i dette afsnit.

Opret en ny places database

Hvis frysning sker periodiske, kan det skyldes en korrupt places database. For at oprette en ny places database, gør følgende:

Advarsel: Dette vil rydde din browserhistorik og fjerne dagens bogmærker.
  1. Skabelonen "ProfileFolder" findes ikke eller har ingen godkendt revision.
  2. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut. Vent indtil Firefox er helt lukket.
  3. I Firefox profilmappe, find og omdøb filen places.sqlite til places.sqlite.old og places.sqlite-journal til places.sqlite-journal.old (hvis den findes).
    • For at omdøbe en fil, højre-klik på den og vælg omdøb i menuen klik på den en gang for at vælge den og så klik endnu en gang på filnavnet for at redigere filnavnet. Tilføj .old til sidst i filnavnet.
  4. Til sidst, genåben Firefox.
    • Når Firefox genåbnes vil den oprette en ny places database. Din browserhistorik vil være tabt men Firefox vil automatisk importere dine bogmærker fra den seneste backup fil.

Deaktiver hardware acceleration

Med nogle grafikkort og grafikkort driver opsætninger, kan Firefox finde på at fryse når hardware acceleration bruges. Du kan prøve og slå hardware acceleration fra for at se om det løser problemet.

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Vælg panelet Avanceret og så fanen Generelt.
  3. Fjern markeringen ved Brug hardwareacceleration hvor muligt.
  4. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  5. Start Firefox som du plejer at gøre.

Hvis problemet er væk var det sandsynligt hardware acceleration der at skyld i det. Du kan prøve at opdater dine grafikkort drivere for at se m det løser problemet eller simpelthen køre uden hardware acceleration.

Fejlsøg dine plugins

Websteder der bruger plugins som Java, Adobe Reader, eller Flash kan få Firefox til at fryse. For information om fejlsøgning af plugins og for at finde ud af om det er et plugin der er skyld i dit problem, læs Fejlsøg problemer med plugins som Flash eller Java for at rette almindelige Firefox-problemer.

Slet duplikerede Session Restore filer

Firefox kan være længere om at svarer eller fryse hvis flere kopier af sig selv Session Restore filen er oprettet:

1. Åbn din profilmappe:

• Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.Åbn menuen Hjælp, og vælg Mere teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.
    • Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe ud for ProfilmappeProfilmappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

2. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. Find og slet filen sessionstore.js og eventuelle kopier af den, så som sessionstore-1.js, sessionstore-2.js.

Skift PAC implementation

Hvis du bruger en proxy auto-config fil (PAC), kan Firefox fryse når du forsøger at indlæse websteder som ikke findes eller som du har haft åbnet fornyeligt. For at finde ud af om du bruger en automatisk proxy konfigurationsfil:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på ikonet Avanceret.
  3. Klik på fanen Netværk.
  4. Klik på Indstillinger.... Connection Settings dialog vises.
  5. Hvis Automatic proxy configuration URL er valgt, bruger du en automatisk proxy konfigurationsfil. Deaktiver ikke denne indstilling, da det vil forhindre dig i at få adgang til Internettet. Giv i stedet denne omgåelse til din netværks administrator.
  6. Klik på Annuller.

Firefox fryser mens Flash videoer afspilles

Læs Playing Flash videos makes Firefox hang.

Firefox fryser efter programmet ikke har været brugt i lang tid

Opdater Firefox

Den seneste Firefox version inkluder forbedringer i hukommelses brug, specielt under lange sessions. Opdater Firefox til den seneste version.

Genstart Firefox

Firefox kan fryse hvis den er åben i lange perioder af gangen. For at løse dette problem, så genstart Firefox.

Hvis du ofte lader Firefox være åben så du kan forsætte hvor du slap, kan det være du vil bruge Firefox's Session Restore funktion. For mere information, læs Konfigurer session restore.

Firefox fryser mens det første vindue indlæses

Øg hastigheden på session gendannelse

Hvis du har mange faneblade der skal gendanne, kan det være at Firefox fryser mens webstederne indlæses. Sørg for at Don't load tabs until selected er markeret i Tabs panel of the IndstillingerPreferences window så kun det sidste valgte faneblad indlæses ved opstart. Du kan også prøve og bruge Fanebladsgrupper så kun websteder i den synlige fanebladegruppe indlæses først.

Firefox fryser ved hentning af filer eller ved hentning af billeder

Hvis Firefox fryser når du forsøger at hente en fil eller gemme et billede, så prøv disse løsninger:

Ryd filhentning historik

Firefox kan fryse når filer hentes hvis din filhentning historik har vokset sig stor. For at rydde filhentning historikken:

1. Øverst i Firefox vinduet, klik på knappen Firefox (Funktioner i Windows XP), og så klik på FilhentningPå menulinjen, klik på menuen Funktioner, og så klik FilhentningØverst i Firefox vinduet, klik på menuen Funktioner , og så klik på Filhentning. Vinduet ???Bogmærker og historik??? åbnes.Klik på knappen Filhentning fx20 download icon og så klik på Show All Downloads. Vinduet Bogmærker og historik åbnes.
  2. Klik på Clear List. Filhentning historikken er ryddet.Klik på Ryd Filhentninger for at slette filhentning historikken.
  3. Hent nogle filer for at se om Firefox er holdt op med at fryse.

Vælg en anden download mappe

Firefox kan fryse hvis den sidste mappeplacerig for downloads (for eksempel et delt drev eller USB drev) ikke længere er tilgængelig. For at løse dette:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Vælg ???fanen??? Generelt.
  3. I panelet Filhentninger, vælg Gem filer i og klik på knappen Gennemse....
  4. I vinduet Gem filer i, vælg en ny mappeplacering.
  5. Luk fanebladet Indstillinger. Ændringer gemmes automatisk.

Prøv nu om du kan hente filer eller gemme billeder. Hvis det virker, kan du gå tilbage til dine Firefox indstillinger, hvis du vil, og vælge Spørg mig altid hvor filer skal gemmes.

Deaktiver virusscanning i Firefox indstillinger

Nogle antivirus-programmer, som skanner filer som Firefox starter efter filerne er hentet kan få Firefox til at fryse. Du kan daaktiver virusskanning med følgende trin (dette vil ikke deaktiver dit antivirus-program):

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.
    En advarselsside vises måske. Klik på knappen Accepter risikoen og fortsæt for at gå til siden about:config.
  2. Find indstillingen browser.download.manager.scanWhenDone og dobbelt-klik på den for at ændre værdien til false.

Firefox fryser når du lukker programmet

Sometimes when you close Firefox, it may stop responding and remain in memory, even though no Firefox windows are open. This can prevent Firefox from working properly the next time you open it or you may see a "Close Firefox" dialog box with the message, Firefox is already running, but is not responding. To open a new window, you must first close the existing Firefox process, or restart your system.. You must then end all Firefox processes or restart the computer before you can reopen Firefox (see "Firefox kører allerede, men svarer ikke"-fejlmeddelelse - Sådan rettes den for other causes and solutions).

Luk Firefox helt

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  2. Close any remaining dialog boxes or secondary windows such as the Downloads window.

If Firefox processes that remain in memory at exit are a recurring problem, try the following solutions.

Fejlsøg dine udvidelser

A problematic extension can cause the problem, which can be resolved by disabling or uninstalling the extension. For information on diagnosing and fixing problems caused by faulty extensions, see the Fejlsøg udvidelser, temaer og hardwareacceleration for at løse almindelige Firefox-problemer article.

Opdater eller deaktiver Java plugin

Sometimes Java applets can cause the Firefox process to persist after exit. Try updating Java to the latest version by going to Mozilla's plugin check side or, if you don't need the Java plugin, you can disable it from the Plugins panel of the Firefox Add-ons Manager. For more information, see Brug Java-plugin til at se interaktivt indhold på websider.

Fejlsøg dit internet sikkerhedssoftware

Interaktion mellem bestemte Internet sikkerheds software (firewall, anti-virus software) er rapporteret til at være skyld i frysninger på nogle systemer. Du kan prøve at indstille din firewall for at se om det hjælper med at få frysning til at gå væk.

Baseret på information fra Firefox hangs (mozillaZine KB)