Firefox og andre browsere kan ikke indlæse websteder

Denne artikel beskriver nogle mulige årsager til, at hverken Firefox eller andre webbrowsere kan indlæse websteder.

Bemærk: Hvis andre webbrowsere, såsom Internet ExplorerSafariEpiphany, godt kan indlæse websteder, men Firefox ikke kan, så læs i stedet artiklen Firefox kan ikke indlæse websteder men andre browsere kan godt.

Internetforbindelsen blokeres af et sikkerhedsprogram

Kontrollér, om dine sikkerhedsprogrammer (fx firewall, antivirus- og antispyware-programmer) blokerer for forbindelsen til internettet. Du kan finde vejledning til opsætning af nogle programmer i artiklen Konfigurer din firewall, så Firefox kan få adgang til Internettet.

Computerens ur er forkert indstillet

Kontrollér, at computerens dato, klokkeslæt og tidszone er indstillet korrekt. Firefox og andre browsere kan have problemer med at godkende et websteds certifikat, hvis tidsindstillingerne er forkerte.

DNS-cache

Alle webservere på internettet har fået tildelt en IP-adresse gennem en DNS-server (Læs mere om DNS). Din computer gemmer DNS-opslag, så websider kan hentes hurtigere, men hvis et websted har ændret IP-adresse, så den ikke længere svarer til det gemte DNS-opslag, kan browserne på din computer ikke længere finde webstedet. Du kan rette op på dette problem ved at rydde DNS-cachen.

1. Tryk og hold på Windows-tasten Windows Key, og tryk så på tasten R.
  2. Skriv cmd, og tryk på tasten Enter for at åbne et kommandovindue.
  3. Skriv ipconfig /flushdns i kommandovinduet, og tryk på tasten Enter.

Genstart MacOS, det vil automatisk rydde din DNS-cache.

1. Åbn en terminal.
  2. Skriv /etc/init.d/nscd restart, og tryk på tasten Enter.

Trådløs forbindelse

Hvis du bruger en trådløs forbindelse, så kontrollér, om du er koblet op på den rigtige router og ikke fx naboens router.

Problemer hos internetudbyderen

Selv hvis dit modem og/eller router er tændte og ikke viser fejl, kan der være en fejl hos din internetudbyder. Kontakt din internetudbyder for at kontrollere, at fejlen ikke ligger hos dem.

Problem med DNS-serveren

Din internetforbindelse benytter en DNS-server til at oversætte webadresser til IP-adresser. Normalt vil du benytte en DNS-server, som din internetudbyder stiller til rådighed. Hvis DNS-serveren er overbelastet, kan du risikere, at nogle websteder ikke kan besøges. Hvis fx http://159.20.6.38/ virker, men http://dr.dk ikke virker, så kan det skyldes et DNS-problem. Du kan i så fald bruge en alternativ tjeneste, såsom OpenDNS eller Google Public DNS.

Mere hjælp

Hvis hverken Firefox eller dine andre browsere kan indlæse websteder, så skyldes problemet ikke Firefox, og du bør søge hjælp relateret til dit styresystem.