Find og installer tilføjelser for at tilføje funktionalitet til Firefox | Sådan gør du

Find og installer tilføjelser for at tilføje funktionalitet til Firefox

Har du problemer med dine tilføjelser? Fra og med Firefox version 57, som udgives den 14. november 2017, er det kun tilføjelser, der er lavet med den nye teknologi, der vil virke i Firefox. Hvis du ikke ved, om dine tilføjelser berøres, så læs artiklerne Teknologien bag tilføjelser i Firefox moderniseres og ofte stillede spørgsmål for mere information.

Tilføjelser, du installerer, giver ekstra funktionalitet i Firefox. Du kan få tilføjelser, der sammenligner priser, viser vejrudsigten, ændrer udseendet i Firefox, afspiller musik, eller endda opdaterer din Facebook-profil. Denne artikel beskriver de forskellige typer af tilføjelser, og hvordan du finder og installerer dem.

Hvilke typer tilføjelser kan jeg installere?

Du kan installere disse generelle typer af tilføjelser:

• Udvidelser
    Udvidelser kan føje ny funktionalitet til Firefox og ændre på eksisterende funktionalitet. Der findes udvidelser, som kan blokere reklamer, hente videoer fra websteder, integrere Firefox med websteder, såsom Facebook og Twitter. Du kan endda tilføje funktionalitet, som er indbygget i andre browsere, som fx oversættere.
  • Temaer
    Der findes to typer af tilføjelser, som vedrører udseende af Firefox: Udvidede temaer, som ændrer udseende på knapper og menuer, og baggrundstemaer, som dekorerer menulinjen og fanebladslinjen med et baggrundsbillede.
    Udvidede temaer anses for at være forældede tilføjelser, som vil blive deaktiveret i Firefox version 57. For mere information, læs artiklen Indbyggede temaer i Firefox - alternativ til udvidede temaer.
  • Plugins
    Plugins giver understøttelse af diverse indhold på internettet. De inkluderer ofte patenterede formater som fx Flash, som bruges til video, lyd, online spil, præsentationer med mere. Plugins laves og distribueres af andre firmaer.
    Mozilla har besluttet at holde op med at understøtte alle NPAPI-plugins undtagen Flash i Marts 2017, når Firefox version 52 udsendes. Læs mere i denne artikel og i dette blog-indlæg.
  • Ordbøger og sprogpakker
    Firefox kan kontrollere din stavning, men af licensmæssige årsager har ikke alle sprogversioner af Firefox en indbygget ordbog. Du kan finde og installere ordbøger. Du kan også installere sprogpakker, som vil ændre sproget i hele programmets brugerflade.
  • Søgetjenester
    Firefox har flere indbyggede søgetjenester, som du kan bruge fra søgelinjen eller direkte fra adresselinjen. Hvis du vil have flere søgetjenester, kan du installere dem direkte på webstederne eller fra addons.mozilla.org.

Se og håndter dine installerede tilføjelser

Du kan se og håndtere søgetjenester under Søgning i Firefox' indstillinger. Andre tilføjelser:

1. Klik på knappen New Fx Menu Fx57Menu , og vælg Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser vil blive åbnet.
  2. Klik på Udvidelser, Temaer eller Plugins for at se eller håndtere dine tilføjelser.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du fjerner plugins, udvidelser eller temaer, så læs artiklen Deaktiver eller fjern tilføjelser.

Hvordan finder og installerer jeg tilføjelser?

Her kan du se, hvordan du kommer i gang:

1. Klik på menuknappen Fx57menu New Fx Menu , og klik så på Tilføjelser Fx57Addons-icon Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Klik på Find tilføjelser i fanebladet Tilføjelser.
  3. Klik på en af de anbefalede tilføjelser for at se mere information om den. Klik på den grønne knap Føj til Firefox for at installere den.
    • Du kan også søge efter en bestemt tilføjelse ved at bruge søgefeltet øverst på siden. Du kan installere enhver tilføjelse, du finder, ved at klikke på knappen Installer.
      Addon1 29 Win Addon2 29 Win Addon1 29 Mac Addon2 29 Mac Addon1 29 Lin Addon2 29 Lin
  4. Firefox henter den valgte tilføjelse, og du kan blive bedt om at bekræfte, at du vil installere den.
  5. Klik på knappen Genstart nu, hvis den vises. Dine faneblade bliver gemt og gendannet, når Firefox genstartes.

Her kan du se, hvordan du kommer i gang:

1. Klik på menuknappen Fx57menu New Fx Menu , og klik så på Tilføjelser Fx57Addons-icon Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Klik på Find tilføjelser i fanebladet Tilføjelser.
  3. Klik på den grå knap, som så bliver grøn, for at installere en udvalgt tilføjelse. Hvis du vil afinstallere tilføjelsen, skal du blot klikke på knappen igen.
    Fx48-GetAddons getaddons 57

Nederst på listen med udvalgte tilføjelser kan du klikke på knappen Se flere tilføjelser!. Dette vil åbne addons.mozilla.org, hvor du kan søge efter bestemte tilføjelser.

For avancerede brugere: Du kan også installere en tilføjelse fra en fil, hvis du har gemt installationsfilen (fx en .xpi-fil eller en .jar-fil) på din computer. Klik på Udvidelser i fanebladet Tilføjelser. Klik på tandhjuls-ikonet gear icon øverst på siden og vælg Installer tilføjelse fra fil…. Klik dig frem til den hentede fil og klik på knappen Åbn.

Nogle udvidelser placerer en knap i værktøjslinjen efter installationen. Du kan fjerne den eller flytte den ind i menuen, hvis du vil. Læs mere i artiklen Tilpas Firefox' knapper og værktøjslinjer.

Fejlsøgning af tilføjelser

De følgende artikler har information om at fejlsøge udvidelser, plugins og temaer.

Problemer med at installere eller afinstallere tilføjelser

Problemer der skyldes tilføjelser

Bemærk: Mozilla har givet den underliggende teknologi for tilføjelser i Firefox en overhaling. For mere information, læs artiklen Teknologien bag tilføjelser i Firefox moderniseres.