Fejlsøg problemer med plugins som Flash eller Java for at rette almindelige Firefox-problemer | Fejlfinding

Fejlsøg problemer med plugins som Flash eller Java for at rette almindelige Firefox-problemer

Hvis du har problemer med sider, der bruger plugins (såsom Flash, Java, osv.) til at vise indhold, kan du kontrollere, om det er et plugin, der er skyld i problemet.

Almindelige problemer med plugins inkluderer:

Denne artikel beskriver, hvordan plugins fejlsøges. Hvis du har problemer med en udvidelse eller et tema, så læs artiklen Fejlsøg udvidelser, temaer og hardwareacceleration for at løse almindelige Firefox-problemer. Du kan læse mere om brugen af plugins i artiklen Brug plugins til at afspille lyd, video, spil og mere.

Kontrollér, om et plugin er skyld i problemet

Du kan deaktivere enkelte plugins, mens Firefox kører. Hvis du mistænker et bestemt plugin, så deaktivér dét først, og kontrollér så, om dit problem stadig opstår. Hvis ikke du ved, hvilket plugin du skal deaktivere:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Klik på Plugins i fanebladet Tilføjelser.
  3. Klik på et plugin på listen, og vælg så Aktiver aldrig i rullemenuen. Gentag dette trin for hvert plugin på listen, indtil de alle er deaktiverede. Du behøver ikke at genstarte Firefox for at ændringerne træder i kraft.
  4. Kontrollér, om dit problem stadig opstår. Hvis ikke det opstår, så åbn atter fanebladet Tilføjelser. Aktivér herefter dine plugins ét ad gangen ved at vælge Aktiver altid i rullemenuen efterfulgt af en kontrol af, om problemet opstår igen.

Hvis en deaktivering af et plugin retter problemet, så fortsæt med de følgende trin:

Opdatér eller geninstallér dine plugins

Mange problemer med plugins kan løses ved at opdatere til seneste version af plugin'et. For at kontrollere om nogle af dine installerede plugins er forældede, kan du besøge Mozillas webside Kontrollér dine plugins.

Hvis ikke det løser problemet at opdatere til seneste version af plugin'et eller at geninstallere det, kan du lade det forblive deaktiveret.

Manuel afinstallation af et plugin

Hvis du ikke kan fjerne plugin-'et med et afinstalleringsprogram, kan du fjerne det manuelt:

1. Skriv about:plugins i adressefeltet, og tryk på EnterRetur for at åbne siden Installerede plugins.
  2. Under hvert plugin kan du aflæse navnet på filen og dens placering ud for henholdsvis "Fil:" og "Sti:". Brug Windows Stifinder til at navigereNavigér til mappen med det plugin, som du vil fjerne.
  3. Omdøb filen ved at tilføje et X forrest i filnavnet (så fx npswf32 omdøbes til Xnpswf32).

Plugin'et vil så blive fjernet fra Firefox.

Geninitialisering af plugins-databasen

Hvis du ikke kan installere eller geninstallere et plugin kan geninitialisering af plugins-databasen måske løse problemet:

1. Åbn din profilmappe:

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet. Klik på Hjælp Klik på menuen Hjælp på menulinjen Klik på menuen Hjælp øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på Hjælp Help-29 , og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.

2. Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe under afsnittet Programinfo. Et vindue med dine profilfiler din profilmappe åbnes.
  3. Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

4. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29

5. Slet filen pluginreg.dat.
  6. Åbn Firefox
  7. Skriv about:plugins i adressefeltet, og tryk på EnterRetur for at få vist listen med plugins.

Del denne artikel: http://mzl.la/1BAQrsz