Fejlsøg problemer med plugins som Flash eller Java for at rette almindelige Firefox-problemer

Revisionsinformation
  • Revision id: 112013
  • Oprettet:
  • Lavet af: user955666
  • Kommentar: Opdatering
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

Hvis du har problemer med sider, der bruger plugins (såsom Adobe Flash, Java, mv.) til at vise indhold, kan du kontrollere, om det er et plugin, der er skyld i problemet.

Vigtigt: Den nye 64-bit-version af Firefox til Windows genkender og understøtter kun plugin'et Adobe Flash. Læs dette blog-indlæg fra Mozilla for detaljer.
Vigtigt: Den nye 64-bit version af Firefox til Windows genkender og understøtter kun plugin'ene Adobe Flash og Microsoft Silverlight.

Almindelige problemer med plugins inkluderer:

Denne artikel beskriver, hvordan plugins fejlsøges. Hvis du har problemer med en udvidelse eller et tema, så læs artiklen Fejlsøg udvidelser, temaer og hardwareacceleration for at løse almindelige Firefox-problemer. Du kan læse mere om brugen af plugins i artiklen Brug plugins til at afspille lyd, video, spil og mere.

Kontrollér, om et plugin er skyld i problemet

Du kan deaktivere enkelte plugins, mens Firefox kører. Hvis du mistænker et bestemt plugin, så deaktivér dét først, og kontrollér så, om dit problem stadig opstår. Hvis ikke du ved, hvilket plugin du skal deaktivere:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Plugins.
  2. Klik på et plugin på listen, og vælg så Aktiver aldrig i rullemenuen. Gentag dette trin for hvert plugin på listen, indtil de alle er deaktiverede. Du behøver ikke at genstarte Firefox for at ændringerne træder i kraft.
  3. Kontrollér, om dit problem stadig opstår. Hvis det ikke opstår, så åbn fanebladet Tilføjelser igen. Aktivér herefter dine plugins ét ad gangen ved at vælge Aktiver altid i rullemenuen efterfulgt af en kontrol af, om problemet opstår igen.

Hvis en deaktivering af et plugin retter problemet, så fortsæt med de følgende trin:

Opdatér eller geninstallér dine plugins

Mange problemer med plugins kan løses ved at opdatere til seneste version af plugin'et.

Hvis ikke det løser problemet at opdatere til seneste version af plugin'et eller at geninstallere det, kan du lade det forblive deaktiveret.

Manuel afinstallation af et plugin

Hvis du ikke kan fjerne plugin'et med et afinstalleringsprogram, kan du fjerne det manuelt:

1. Skriv about:plugins i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur for at åbne siden Installerede plugins.
  2. Under hvert plugin kan du aflæse navnet på filen og dens placering ud for henholdsvis "Fil:" og "Sti:". Brug Windows Stifinder til at navigereNavigér til mappen med det plugin, som du vil fjerne.
  3. Omdøb filen ved at tilføje et X forrest i filnavnet (så fx npswf32 omdøbes til Xnpswf32).

Plugin'et vil så blive fjernet fra Firefox.

Geninitialisering af plugin-databasen

Hvis du ikke kan installere eller geninstallere et plugin kan geninitialisering af plugin-databasen måske løse problemet:

1. Åbn din profilmappe:

• Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.Åbn menuen Hjælp, og vælg Mere teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.
    • Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe ud for ProfilmappeProfilmappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

2. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. Slet filen pluginreg.dat.
  4. Åbn Firefox
  5. Skriv about:plugins i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur for at få vist listen med plugins.