Fejlsøg udvidelser, temaer og hardwareacceleration for at løse almindelige Firefox-problemer

Revisionsinformation
  • Revision id: 69950
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: mere delvist engelsk til dansk oversættelse
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

Nogle problemer med Firefox er skabt af udvidelser, temaer eller hardware acceleration. Denne artiklen hjælper dig med at finde ud af om en af disse ting er skyldt i dit problem, og hvis det er, hvordan du får Firefox til at virke normalt igen.

Bemærk: Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

Start Firefox i fejlsikret tilstand

Når du starter Firefox i Fejlsikret tilstand, er alle udvidelser midlertidigt deaktiveret, hardware accleration er slået fra og standard temaet bruges. Dette hjælper med at finde ud af om en af disse ting er skyld i dit problem.

1. Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på hjælp Help-29 Klik på menuknappen Fx57menu . Klik på Hjælp, og klik så på Genstart med tilføjelser deaktiveret…. Firefox vil starte op med vinduet Firefox køres i fejlsikret tilstand.
    Bemærk: Du kan også starte Firefox i fejlsikret tilstand ved at holde tasten Skift nede, mens Firefox startes. holde tasten Alternativ nede, mens Firefox startes. afslutte Firefox og i Terminal starte Firefox med kommandoen firefox -safe-mode
    Du kan være nødt til at angive stien til Firefox-installationen (fx /usr/lib/firefox)
  2. Når Firefox vinduet fejlsikret tilstand vises, tryk på knappen Fortsæt i fejlsikret tilstandStart i fejlsikret tilstand.

Når Firefox starter i Fejlsikret tilstand, kan du teste dit problem.

Problemet opstår stadig i fejlsikret tilstand

Hvis dit problem forsætter i fejlsikret tilstand, er det ikke en udvidelse, et tema eller hardware acceleration der er skyld i problemet. Andre mulige årsager kunne være plugin eller ændringer i Firefox indstillinger, hvilket ikke er deaktiveret i fejlsikret tilstand.

Problemet opstår ikke i fejlsikret tilstand

Hvis dit problem ikke opstod i fejlsikret tilstand, er det mest sandsynligt på grund af en udvidelse, tema eller hardware acceleration. Forsæt med at følg trinnene i denne artikel for at finde ud af hvad der er skyld i dit problem.

Deaktiver hardware acceleration

Med nogle grafikkort og grafikort driver opsætninger, kan Firefox stoppe med at virke eller have problemer med at vise tekst eller objekter på siden når hardware acceleration er aktiv. Du kan prøve og deaktiver hardware accelaration for at se om det løser problemet.

1. Klik på menuknappen New Fx Menu Fx57Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.
  2. Vælg panelet Avanceret og fanen Generelt.
  3. Fjern markeringen ved Brug hardware acceleration hvor muligt.
  4. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu , og klik så på Afslut.

5. Start Firefox som du normalt plejer at gøre.

Hvis problemet ikke længere er der, er det højst sandsynligt hardware acceleration der var skyld i problemet. Du kan prøve at opdater din grafikkort driver for at se om det løser problemet eller simpelhen køre uden hardware acceleration. Eller er dit probleme højst sandsynligt relaterede til udvidelser eller temaer. Forsæt med trinnene i denne artikel for at se om det hjælper.

Skift til standard temaet

Hvis du bruger et andet tema end standard temaet:

1. Klik på menuknappen Fx57menu , klik på Fx57Addons-icon Tilføjelser, og klik så på Appearance.
  2. Vælg standard temaet, og klik på knappen Aktiver, for at skifte til det tema.
  3. Klik på Genstart Firefox hvis nødvendigt.

Når Firefox er genstartet, så kontroller problemer. Hvis det ikke længere sker, var det temaet der var skyld i problemet. Hvis det stadig sker, så forsæt med at følge trinnene i denne artikel.

Deaktiver alle udvidelser

For at finde ud af om det er en udvidelse med fejl der er skyld i problemet kan du deaktiver alle dine installerede udvidelser:

1. Klik på menuknappen Fx57menu , klik på Fx57Addons-icon Tilføjelser, og klik så på Extensions.
  2. Klik på navnet af en udvidelse i listen for at vælge det.
  3. Klik på Deaktiver for at slå udvidelsen fra.
  4. Gentag dette for hver at de andre udvidelser i listen.
  5. Klik på Restart Firefox.

(((Det var da vist den besværlige måde at deaktiver alle udvidelser på, opdater den engelske artikel)))

Efter du har genstartet Firefox, vil alle udvidelser være deaktiveret. Test om dit problem stadig er der.

• Hvis problemet stadig opstår med alle udvidelser deaktiveret, er det sandsynligtvis filen localstore.rdf i din Firefox profil som er korrupt. Du kan nulstille værktøjslinjer og knapper for at løse problemet.

Hvis problemet er væk når alle udvidelser er deaktiveret, kan det være en af dine udvidelser der er skyld i problemet. For at finde ud af hvilken udvidelse der er skyld i problemer, forsæt med det følgende:

Find udvidelser med fejl

For at finde ud af hvilke deaktiveret udvidelser der er skyld i dit problem, kan du gen-aktiver hver udvidelse en af gangen.

1. Klik på menuknappen Fx57menu , klik på Fx57Addons-icon Tilføjelser, og klik så på Extensions.
  2. Klik på navnet af udvidelsen i listen for at vælge det.
  3. Klik på Aktiver for at aktiver den valgte udvidelse.
  4. Klik på Restart Firefox.

Efter du har genstartet Firefox, så kontroller om dit problemer der er. Hvis problemet kommer igen, kan det være udvidelsen du lige har aktiveret som er skyld i problemet.

Bemærk: Hvis du har et stort antal udvidelser, kan det være hurtigere at aktiver mere end en udvidelse af gangen. Metoden der kræver mindste antal genstarter er: Aktiver halvdelen af udvidelserne i listen, genstart så Firefox og test om problemer er der. Hvis problemet er der, ved du at udvidelsen med fejlen er en af dem som lige har aktiveret. Hvis problemet ikke opstår, ved du at udvidelsen med fejlen er en af de deaktiveret udvidelser. Gentag processen indtil udvidelsen med fejl er fundet.

Efter du har fundet udvidelsen der er skyld i dit problem, så deaktiver eller afinstaller udvidelsen med fejlen og genaktiver de andre udvidelser i vinduet Tilføjelser.

Opdater udvidelser

Hvis en udvidelse var skyld i dit problem, kan det være der er en opdatering tilgængelig som løser problemet:

1. Klik på menuknappen Fx57menu , klik på Fx57Addons-icon Tilføjelser, og klik så på Extensions.
  2. Klik på Find opdateringer.
  3. Hvis der bliver fundet opdateringer, så installer dem ved at klikke på Installer opdateringer.
  4. Når installationen er færdig, så klik på Restart Firefox.

Efter Firefox er genstartet, vil dine udvidelser være opdateret. Hvis udvidelsen der var skyld i dit problem havde en opdatering, så genaktiver den og test om dit problemer stadig er der.

Kontroller udvidelses indstillinger

Some problems are caused if the settings of an extension override Firefox settings (e.g. problems with toolbars). Therefore you may want to check the extension's settings to see if you can find the option that is causing your problem:

1. Klik på menuknappen Fx57menu , klik på Fx57Addons-icon Tilføjelser, og klik så på Extensions.
  2. For the extension that is causing your problem click the OptionsPreferences button.
  3. Click your way through the settings to see if there is an option that may solve your problem.
  4. If you found a suitable option, click Save and Restart Firefox.