Fejlsøg problemer i Firefox med fejlsøgnings-tilstand

Opdater din version af Firefox for at få de nyeste funktioner og sikkerhedsopdateringer.

Fejlsøgnings-tilstand er en særlig tilstand af Firefox, som kan bruges til at identificere og løse problemer. (Fejlsøgnings-tilstand blev kaldt Fejlsikret tilstand i tidligere versioner af Firefox.)

Når du starter Firefox i fejlsøgnings-tilstand, deaktiverer den midlertidigt tilføjelser (udvidelser og temaer), slår hardwareacceleration og visse andre funktioner fra og ignorerer nogle tilpasninger (se nedenunder for mere information). Ved at sammenligne Firefox' opførsel i almindelig tilstand og i fejlsikret tilstand, kan du måske finde årsagen til et problem.

Fejlsikret tilstand er en særlig tilstand af Firefox, som kan bruges til at identificere og løse problemer. Når du starter Firefox i fejlsikret tilstand, deaktiverer den midlertidigt tilføjelser (udvidelser og temaer), slår hardwareacceleration og visse andre funktioner fra og ignorerer nogle tilpasninger (se nedenunder for mere information). Ved at sammenligne Firefox' opførsel i almindelig tilstand og i fejlsikret tilstand, kan du måske finde årsagen til et problem.

Bemærk: Windows-brugere kender måske i forvejen fejlsikret tilstand fra Windows. Fejlsikret tilstand i Firefox har ikke noget at gøre med fejlsikret tilstand i Windows.

Fejlsikret tilstand i Firefox er kendt som Fejlsøgnings-tilstand i Firefox version 88 og nyere versioner.

Sådan starter du Firefox i fejlsøgnings-tilstandfejlsikret tilstand

Klik på menuknappen Fx57menu. Klik på Hjælp, og klik så på Fejlsøgnings-tilstand…. Klik på knappen Genstart i vinduet Genstart Firefox i fejlsøgnings-tilstand?
Bemærk: Du kan også starte Firefox i fejlsøgnings-tilstand ved at holde tasten Skift nede, mens Firefox startes. holde tasten Alternativ nede, mens Firefox startes. afslutte Firefox og i Terminal starte Firefox med kommandoen firefox -safe-mode
Du kan være nødt til at angive stien til Firefox-installationen (fx /usr/lib/firefox)
Klik på menuknappen Fx57menu. Klik på Hjælp, og klik så på Genstart med tilføjelser deaktiveret…. Klik på knappen Genstart i vinduet Genstart med tilføjelser deaktiveret.
Bemærk: Du kan også starte Firefox i fejlsikret tilstand ved at holde tasten Skift nede, mens Firefox startes. holde tasten Alternativ nede, mens Firefox startes. afslutte Firefox og i Terminal starte Firefox med kommandoen firefox -safe-mode
Du kan være nødt til at angive stien til Firefox-installationen (fx /usr/lib/firefox)

Vinduet Start Firefox i fejlsøgnings-tilstand?Firefox køres i fejlsikret tilstand

Fx68SafeModeFx88TroubleshootModeFx89TroubleshootMode

Du har nu to valgmuligheder:

• Klik på knappen Start i fejlsikret tilstandStart. Dette vil starte Firefox med standardtemaet, dine udvidelser vil blive deaktiveret og visse andre funktioner og tilpasninger bliver slået fra. Disse ændringer er midlertidige. Når du afslutter fejlsøgnings-tilstandfejlsikret tilstand og starter Firefox i almindelig tilstand, vil dine tilføjelser og andre indstillinger være som før, du startede i fejlsøgnings-tilstandfejlsikret tilstand.
  • Klik på knappen Nulstil Firefox. Dette vil nulstille Firefox til programmets standardindstillinger, men uden at dine bogmærker, gemte adgangskoder og andre vigtige data berøres. Disse ændringer er permanente. Læs mere i artiklen Nulstil Firefox - nem løsning på de fleste problemer, inden du vælger denne mulighed.

Identificering af problemer i fejlsøgnings-tilstandfejlsikret tilstand

Når Firefox befinder sig i fejlsøgnings-tilstandfejlsikret tilstand, kan du tjekke, om problemet stadig er der.

Problemet er der også i fejlsøgnings-tilstandfejlsikret tilstand

Hvis problemet også er der i fejlsøgnings-tilstandfejlsikret tilstand, så skyldes det ikke en udvidelse eller et tema. Andre mulige årsager kan være ændringer, som du har foretaget i Firefox' indstillinger. Læs mere i de nedenstående artikler om mulige løsninger:

Problemet er der ikke i fejlsøgnings-tilstandfejlsikret tilstand

Hvis problemet ikke er der i fejlsøgnings-tilstandfejlsikret tilstand, så skyldes det sandsynligvis en udvidelse, et tema eller brug af hardwareacceleration. Læs denne artikel for løsninger:

Forlad fejlsøgnings-tilstandfejlsikret tilstand

1. Klik på menuknappen New Fx Menu, og klik så på AfslutAfslutClose 29.

Klik på menuknappen Fx57Menu, og klik så på Afslut. Klik på Firefox-menuen øverst på skærmen, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx57Menu, og klik så på Afslut.

2. Start Firefox som du plejer at gøre.

Mere information (avancerede brugere)

Udover at deaktivere tilføjelser (udvidelser og temaer) og slå hardwareacceleration fra, deaktiveres funktionerne Udvidet beskyttelse mod sporing og Safe Browsing. Firefox deaktiverer også JavaScript Just-in-time (JIT)-compileren og ignorerer filerne userContent.css og userChrome.css (hvis de findes), når programmet kører i fejlsøgnings-tilstandfejlsikret tilstand. Filen xulstore.json, som gemmer Firefox-vinduernes størrelse og indstillinger for værktøjslinjer, ignoreres også; mens alle indstillinger, der er ændret via konfigurationseditoren i Firefox, fortsat vil virke.

Baseret på information fra Safe mode (mozillaZine KB)