Fejlsøg Firefox-problemer som skyldes malware

Revisionsinformation
  • Revision id: 71411
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: resterende engelsk til dansk oversættelse + gennemlæst hele artiklen
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

Malware er en forkortelse for "Malicious Software". Det bruges generelt til at beskrive software der er installeret på din computer som er designet til at infiltrer eller skade et computersystem uden at brugeren er klar over det og uden at der er givet tilladelse. Nogle gange kan et problem i Firefox være et resultat af malware der er installeret på din computer, som du måske ikke engang kender til. Denne artikel forklarer hvilke symptomer der er almindelige og hvordan malware forhindres i at blive installeret og hvordan man slipper af med det.

Hvordan ved jeg om mit Firefox problem skyldes malware?

Symptomerne kan være mange afhængige af malwaren men hvis du har en eller flere af disse symptomer, kan det være du har malware installeret på din computer.

Hvordan forhindre jeg malware i at blive installeret?

Her er nogle simple regler du kan følge for at undgår at malware bliver installeret på din computer:

• Hold dit styresystem og andet software opdateret: Installation af malware udnytter typisk kendte sikkerhedshuller i andre programmer, som kan være lappet i senere versioner. Sørg for du bruger den seneste version af hvert stykke software du bruger, inklusiv plugins ved at bruge Mozilla's plugin kontrol side og Windows Update funktion.
  • Installer ikke utroværdigt software: Nogle websteder tilbyder dig software til at gøre din browser bedre, til at hjælpe dig med søgning på nettet, til at tilføje værktøjslinjer der gør ting som Firefox kan i forvejen. Nogle uønskede programmer kommer også i software pakker. Som regel samler disse programmer information om din brug af browseren der kun tjener folk der har designet dem og forstyrre Firefox. Sørg for at du installer tilføjelser fra Mozilla's add-on websted og fjern uønskede programmer i software installations guider.
  • Klik ikke i misledende pop-up vinduer: Mange malicious websteder prøver at installer malware på dit system ved at lave billeder der ligner pop-up vinduer, eller viser en animation af et websted der skanner din computer. For mere information om at registrere en misledende pop-up, læs Pop op-blokering, indstillinger, undtagelser og fejlfinding.
  • Kør ikke en falsk Firefox: Hent Firefox fra mozilla.org/da/firefox.
    Bemærk: Rapport venligst misbrug af Firefox varemærket på websteder ved at bruge Mozilla's Violating Website Report page og i mails ved at videresende dem til Mozilla's abuse email.
  • Kør anti-virus og anti-spyware real-time beskyttelse og skan dit system periodisk. Sørg for din anti-virus og anti-spyware real-time beskyttelse er aktiveret. Skan din computer mindst hver måned.

Hvordan slipper jeg af med malware?

Apple Support artiklen Harden your Mac against malware attacks har information og anbefalinger til Mac brugere. Wikipedia artiklen Linux malware har information og anbefalinger til Linux brugere. Hvis dit anti-virus og anti-spyware software ikke finder malware, så skan dit system med et gratis malware skanner program fra listen herunder. Du kan skanne med hvert program fordi hvert program kan finde forskellig malware og sørg for du har opdateret hvert program for at få den seneste version af deres databaser før du skanner.

Advarsel: Anti-virus og anti-spyware software kan til tider give falske advarsler. Overvej og sæt mistænkelige filer i karantæne i stedet for at slette dem.

Hvis problemer forsætter, så spørg om hjælp i specialiserede forum for fjernelse af malware: