Eksternt indhold i meddelelser

Revisionsinformation
  • Revision id: 86923
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: Oversat fra en-US artikel
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Mailmeddelelser kan indeholde eksternt indhold, såsom billeder, typografiark eller videoer. Thunderbird indlæser som standard ikke eksternt indhold automatisk, men viser i stedet en meddelelseslinje om at programmet har blokeret eksternt indhold for at beskytte dit privatliv.

Eksternt indhold påvirker dit privatliv, fordi det giver mulighed for afsenderen at vide:

• hver gang du ser meddelelser
  • detaljer om hvilke program og styresystem du bruger
  • din aktuelle geografiske placering (et skøn ud fra IP-adressen)
  • at din mailadresse er i brug ("aktiv")

Dette er næsten de samme informationer som websteder almindeligvis indsamler om dig når du surfer normalt. Mens surfing påvirker dit privatliv på samme måde, så er det specielle ved eksternt indhold at det er målrettet dig fra begyndelsen, så du kan formode at din adgang er direkte forbundet med din mailadresse. Dette er også grunden til at spam ofte indeholder eksterne billeder (også kendet som "web bugs") hvilken gør det muligt for spammeren at markere din mailadresse som aktiv hvis billedet nogensinde bliver indlæst.

På den anden side, hvis du modtager oprigtige mails med eksternt indhold så kan det være irriterende at skulle klikke på "Vis eksternt indhold i denne meddelelse" for hver meddelelse. Mails ser meget bedre ud med billeder og typografiark slået til.

Men alt i alt så udlevere du meget mere information om dig selv i en webbrowser, end ved at indlæse eksternt indhold i en mailmeddelelse.

Eksternt indhold er blokeret som standard

Dette er standardindstillingen, og det som de fleste brugere bør bruge. I denne tilstand vil Thunderbird vise en meddelelseslinje når eksternt indhold er blokeret.

Vis eksternt indhold for en bestemt meddelelse

Remote content blocking options

I meddelelseslinjen kan du vælge mellem:

• Vis eksternt indhold i denne meddelelse for at vise eksternt indhold for denne meddelelse ELLER
  • Indstillinger for redigering af eksternt indhold… for at vise eksternt indhold som standard (se næste afsnit).
  • Tillad eksternt indhold for... for at vise det eksterne indhold i alle meddelelser fra samme afsender.

Tillad eksternt indhold for... tilføjer afsenderens mailadresse eller websted (som aktuelt er blokeret i meddelelsen) til listen med undtagelser.

Bemærk dog at mailadresser er lette at snyde sammenlignet med websteder der viser eksternt indhold. Så længe at netværket ikke er kompromitteret er det meget sværere at snyde indhold end mailadresser.

Vis eksternt indhold som standard

Hvis du er villig til at accepterer implikationerne ved at vise eksternt indhold i alle meddelelser, så kan Thunderbird viser eksternt indhold som standard.

Det indstilles i Thunderbird | PræferencerFunktioner | IndstillingerRediger | Præferencer, efterfulgt af fanebladet Privatliv.

Hvis afkrydsningsboksen Tillad eksternt indhold i meddelelser er markeret, vil alt eksternt indhold blive indlæst, ligesom det ville blive i en browser. Du kan udelukke specifikke websteder fra ved at klikke på Undtagelser.../Undtagelser… og tilføje domænenavnet eller mailadressen.