Eksternt indhold i meddelelser

Revisionsinformation
  • Revision id: 114144
  • Oprettet:
  • Lavet af: user955666
  • Kommentar: Opdatering
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Mails kan indeholde eksternt indhold, fx billeder, stilark og videoer. Thunderbird indlæser som standard ikke eksternt indhold automatisk, men viser i stedet en besked om, at programmet har blokeret eksternt indhold for at beskytte dit privatliv.

Hvad er eksternt indhold og hvorfor blokeres det?

Eksternt indhold er dele af en meddelelse, som ikke er inkluderet i selve meddelelsen, men som i stedet hentes fra internettet, når du åbner meddelelsen.

Eksternt indhold har betydning for dit privatliv, fordi det giver afsenderen mulighed for at se:

• hver gang du åbner meddelelsen
  • detaljer om hvilket program og styresystem du bruger
  • din aktuelle geografiske position (et skøn ud fra IP-adressen)
  • at din mailadresse er i brug ("aktiv")

Dette er næsten de samme informationer, som websteder almindeligvis indsamler om dig, når du surfer på internettet. Men det specielle ved eksternt indhold i mails er, at oplysningerne kan kobles sammen med din mailadresse og dermed dig personligt. Dette er også grunden til, at spam ofte indeholder eksterne billeder (også kendt som "web bugs"), hvilket gør det muligt for spammeren at registrere din mailadresse som aktiv, hvis billedet nogensinde bliver indlæst.

Hvordan beskytter Thunderbird mit privatliv?

Som standard indlæser Thunderbird ikke eksternt indhold, men viser i stedet denne meddelelse på en infolinje: Thunderbird har blokeret eksternt indhold i denne meddelelse for at beskytte dit privatliv.

Remote content blocked

Du bør som standard blokere eksternt indhold, da afsenderen i så fald ikke vil kunne se nogle af de ovennævnte informationer.

Vis eksternt indhold fra en bestemt meddelelse, afsender eller fra et bestemt websted

Hvis du stoler på afsenderen, kan du tillade hentning af eksternt indhold. Meddelelser ser meget bedre ud, hvis billeder og stilark ikke blokeres. Du kan indlæse eksternt indhold således: Klik på knappen Indstillinger i infolinjen, og vælg en af følgende muligheder:

Remote content blocking options WinRemote content blocking options

• Vis eksternt indhold i denne meddelelse for at få vist eksternt indhold i netop denne meddelelse.
  • Indstillinger for redigering af eksternt indhold… for at vise eksternt indhold som standard (se næste afsnit).
  • Tillad eksternt indhold for <mailadresse> for at få vist det eksterne indhold i alle meddelelser fra den pågældende afsender.
  • Tillad eksternt indhold for <websted> for at få vist det eksterne indhold, som findes på dette websted.
Tillad eksternt indhold for … føjer afsenderens mailadresse eller websted (som i øjeblikket er blokeret i meddelelsen) til listen med undtagelser.

Bemærk dog, at i modsætning til webadresser, der viser eksternt indhold, er det let at snyde med mailadresser. Så længe netværket ikke er kompromitteret, er det meget sværere at forfalske webindhold end mailadresser.

Vis eksternt indhold som standard

Hvis du er villig til at acceptere konsekvenserne af at vise eksternt indhold i alle meddelelser, kan Thunderbird vise eksternt indhold som standard. Det gør du således:

1. Klik på menuen Thunderbird i menulinjen, og vælg Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og vælg Indstillinger.
  2. Vælg Privatliv.
  1. Markér indstillingen Tillad eksternt indhold i meddelelser for som standard at få indlæst alt eksternt indhold.
    • Du kan oprette undtagelser for den valgte indstilling, så alle blokeres undtagen nogle bestemte, eller så alle tillades undtagen nogle bestemte. Klik på knappen Undtagelser…, angiv den mailadresse eller adressen til det websted, som du vil blokere eller tillade, og klik så på knappen Bloker eller knappen Tillad.