Dedikerede profiler per Firefox-installation

Denne funktion kræver Firefox version 67 eller nyere versioner.

Hvad er profiler?

Firefox gemmer oplysninger som fx bogmærker, adgangskoder og bruger-indstillinger i en samling af filer, der kaldes en profil. Denne profil opbevares et sted separat fra Firefox-programmetFirefox' programfiler. Du kan læse mere om profiler her.

Hvilke ændringer lavede vi til profiler i Firefox 67?

Nogle brugere har installeret flere separate udgaver af Firefox i hver sine programmapperprogrammapper. Tidligere delte disse separate Firefox-installationer som standard en enkelt profil. Fra og med Firefox version 67 bruger Firefox en separat profil til hver installation af Firefox (herunder installationer af Nightly, Beta, Developer Edition og ESR). Det gør Firefox mere stabil, når du skifter mellem forskellige installationer på den samme computer, og det giver dig mulighed for at bruge forskellige Firefox-installationer samtidig.

Tip: Hvis du vil se, hvilken version af Firefox du bruger, så læs artiklen Find din Firefox-version.

Du vil ikke miste dine personlige data eller indstillinger. Eksisterende profil-data vil blive associeret med den første Firefox-installation.

Hvilke muligheder har jeg?

Hvis du ikke gør noget, vil dine profil-data være forskellige i hver Firefox-installation. Hvis du gerne vil have gemte informationer til at være ens for alle installationer, kan du synkronisere dem ved hjælp af en Firefox-konto og funktionen Sync. Sync giver dig også andre fordele, som fx mulighed for at sende faneblade til andre enheder og sikker opbevaring af adgangskoder. Kom i gang med Sync her.

Kan jeg ændre, hvilken Firefox-installation der bruger min tidligere delte profil?

Ja. Du kan bruge profilmanageren til hver installation til at angive en ny profil som standardprofil. Du finder en vejledning i artiklen om profilmanageren. Læs også artiklen Recover user data missing after Firefox update.

Jeg bruger Sync - vil mine gemte data stadig forblive synkroniseret?

Ja. Når du logger ind på din Firefox-konto på Firefox, skulle alle data gemt til Sync fra andre installationer af Firefox dukke op.

Hvad sker der med min profil, hvis jeg nedgraderer til en ældre version af Firefox?

Hvis du prøver at starte Firefox med en profil, som senest blev benyttet i en nyere version af Firefox, vil du få vist en advarsel om, at du risikerer at få ødelagt dine data, såsom browsing-historik og bogmærker:

Fx68DowngradeProtection-prompt

Du kan oprette en ny profil, så du undgår tab af data. Klik på knappen Opret en ny profil. Benytter du Firefox Sync, skal du blot logge ind på din Firefox-konto, så vil dine bogmærker og andre data blive synkroniseret til den nye profil. Det kan altså være en god ide at opsætte Sync, inden du nedgraderer til en ældre version af Firefox.

Profilen fra den nyere version af Firefox vil stadig være tilgængelig i profilmanageren, så du kan bruge den, hvis du senere skifter til en nyere version af Firefox.

Bemærk: Du kan gennemtvinge brug af profilen fra den nyere version af Firefox ved at starte Firefox via kommandolinjen med parameteren --allow-downgrade. Det vil være en god ide at lave en backup af dine data på forhånd.

Jeg bruger allerede separate profiler til mine forskellige Firefox-installationer

Hvis du allerede har oprettet separate profiler manuelt til forskellige installationer, vil du ikke bemærke ændringen (det har været den anbefalede fremgangsmåde på Nightly i nogen tid).