Brug QuickTime plugin'et til at afspille lyd og video

Revisionsinformation
  • Revision id: 133968
  • Oprettet:
  • Lavet af: user955666
  • Kommentar: version => versionen
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Ja
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Understøttelse af alle NPAPI-plugins undtagen Adobe Flash stoppede i Firefox version 52. Læs denne artikel for detaljer.

Apple udvikler ikke længere på QuickTime til Windows, og Quicktime indeholder kendte, alvorlige sikkerhedshuller, som ikke bliver lukket. Hvis du har Quicktime installeret, bør du afinstallere det. QuickTime-pluginnet i Firefox er blevet blokeret for at beskytte dig.

quicktime_logo.png QuickTime-programmet fra Apple, Inc. inkluderer et browser-plugin, som giver mulighed for at afspille videoer og andet webindhold i Firefox. QuickTime følger med på Mac-systemer og kan hentes til Windows. Denne artikel forklarer, hvordan du kontrollerer, om QuickTime er installeret og virker, og den indeholder hjælp til fejlsøgning, hvis du har problemer med QuickTime.

Bemærk: QuickTime findes ikke til Linux, men den populære medieafspiller Mplayer kan afspille QuickTime-medier. For at Mplayer skal kunne afspille QuickTime-stream i Firefox, skal du installere to programmer: gnome-mplayer og gecko-mediaplayer. Din Linux-distribution har muligvis disse pakker klar til at blive installeret.

Bemærk: 64-bit-versionen af Firefox genkender og understøtter kun plugin'ene Adobe Flash og Microsoft Silverlight.
Vigtigt: QuickTimes browser-plugin er som standard ikke tilgængelig på Mac OS X 10.11 (El Capitan), OS X 10.10 (Yosemite) eller OS X 10.9 (Mavericks). Læs denne support-artikel, hvor Apple forklarer, hvordan du gør plugin'et tilgængeligt:
Hvis webbrowseren mangler QuickTime-tilbehøret.

Kontrollér QuickTime

Du kan kontrollere, om QuickTime er installeret og virker,Du kan kontrollere, om QuickTimes browser-plugin virker, ved at besøge denne side:

Hvis du kan afspille QuickTime-videoerne, så er QuickTime plugin'et installeret og aktiveret.

Bemærk: Du skal muligvis tillade nogle funktioner i Firefox at passere gennem din firewall, når du kontrollerer plugin'et i Windows. Klik på Fjern blokering, hvis du bliver spurgt.

Installér eller opdatér QuickTime

For at installere QuickTime eller opdatere til seneste version:

Bemærk: Den seneste version af QuickTime er til Windows 7 eller Vista. Hvis programmet installeres på andre versioner af Windows, er det ikke sikkert, at alle funktioner tilbydes. For mere information om nuværende og tidligere versioner af QuickTime, besøg denne download-side på apple.com.
  1. Gå til websiden Hent QuickTime.
  2. Hent QuickTime-installationsfilen.
  3. Luk Firefox, når filen er hentet.
  4. Find den hentede fil og dobbeltklik på den for at starte installationen.

Fra og med QuickTime version 7.7.9 installeres browser-plugin'et ikke længere som standard og bliver fjernet, hvis du har en tidligere version af QuickTime installeret på din computer.

Hvis du installerer QuickTime 7.7.9 eller højere, skal du vælge installationsmuligheden "Speciel" i stedet for "Typisk", så du kan inkludere det valgfrie QuickTime Web Plug-in. Hvis du allerede har installeret eller opdateret QuickTime, kan du tilføje plugin'et på denne måde:

1. Find Quicktime installationsfilen, du tidligere hentede, og dobbeltklik på den. (Alternativt kan du åbne Windows Kontrolpanel og vælge Programmer efterfulgt af Programmer og funktioner. Markér QuickTime på listen over installerede programmer, og klik på knappen Rediger.)
  2. Klik på Rediger i vinduet "QuickTime til Windows".
    QT779installer-Modify
  3. Vælg Valgfrie QuickTime-funktioner. Vælg QuickTime Web Plug-in, og vælg så Hele funktionen installeres på lokal harddisk i vinduet "Produktfunktioner i QuickTime".
    QT779installer-WebPlugin
  4. Klik på knappen Skift.

Installationen af QuickTime vil blive gennemført, og plugin'et vil blive installeret. Hvis du ser en installationsfejl, så luk Firefox (hvis den er åben) og prøv igen. Næste gang du åbner Firefox, kan du se QuickTime-pluginet i fanebladet Tilføjelser.

QuickTime følger med i Mac OS og kan opdateres manuelt, følg denne vejledning: Sådan fås softwareopdateringer til Mac-computere.

Aktivér eller deaktivér browser-plugin'et

QuickTimes browser-plugin er som standard aktiveret og burde virke i Firefox, når QuickTime er installeret. Du kan aktivere eller deaktivere browser-plugin'et i Firefox på siden Tilføjelser, Plugins (se nedenfor).
Hvis browser-plugin'et er deaktiveret, vil indlejrede QuickTime-medier ikke afspille, selvom QuickTime er installeret.
  1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Plugins.
  2. Klik på QuickTime Plug-in i listen over plugins.
    • Klik på rullemenuen og vælg Aktiver aldrig, hvis du vil deaktivere plugin'et.
    • Klik på rullemenuen og vælg Aktiver altid, hvis du vil aktivere plugin'et.

Skift indstillinger

Når du klikker på et link til en mediefil, og QuickTime-plugin'et kan håndtere filtypen, så vil filen automatisk blive åbnet i Firefox med QuickTime-plugin'et. Du kan ændre dette ved at vælge en anden handling for filtypen i dine Firefox-indstillinger. Læs mere i artiklen Bestem, hvad Firefox skal gøre, når du klikker på eller henter en fil.

Indlejrede medier

Du kan kun ændre associering af medietyper for QuickTime Player. Det er ikke muligt at ændre associering af medietyper, som håndteres af browser-plugin'et. I browser-plugin'et er alle understøttede medietyper aktiveret.

QuickTime-plugin'et aktiveres som standard for bestemte medietyper. Du kan ændre indstillingerne for QuickTime browser-plugin'et, hvis du har problemer med indlejret indhold på websider:

1. Åbn QuickTime Player.
  2. Vælg menuen Rediger øverst i QuickTime vinduet, og vælg Indstillinger, og vælg så QuickTime-indstillinger…. Vinduet QuickTime-indstillinger vises.
  3. Klik på fanebladet Browser i vinduet QuickTime-indstillinger, og klik så på knappen MIME-indstillinger…. Vinduet MIME-typer åbnes.

4. I vinduet MIME-typer, kan du vælge, hvilke medieformater du vil have QuickTime til at afspille i Firefox. Disse indstillinger gælder kun online-filer, de gælder ikke for filer, som åbnes gennem dit styresystem.

Foreslåede MIME-typer

Lyd

• AIFF audio
  • uLaw/AU audio
  • MIDI
  • WAVE audio

MPEG

• MPEG media
  • MPEG audio
  • MPEG-4 media

MP3

• MP3 audio

Based on information from QuickTime (mozillaZine KB)