Brug Java-plugin til at se interaktivt indhold på websider

Revisionsinformation
  • Revision id: 89987
  • Oprettet:
  • Lavet af: user955666
  • Kommentar: Punktum fjernet
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold
Vigtigt: Firefox har forhindret nogle versioner af Java-plugin i at køre automatisk på grund af sikkerhedsproblemer. Du kan dog stadig bruge Java på troværdige websteder. Læs mere.

Mange websteder bruger Java-applets til at vise interaktivt indhold, fx til spil og til at logge ind med NemID. Du skal have et Java-plugin installeret og aktiveret for at kunne køre Java-applets. Java er et programmeringssprog der kan køre på Windows, Mac, Linux og andre styresystemer. Denne artikel vil hjælpe dig med at installere eller opdatere Java og få det til at virke i Firefox.

• Bemærk, Java er ikke det samme som JavaScript. Du kan læse om JavaScript i denne artikel.

Installation eller opdatering af Java

Manuel installation eller opdatering

1. Gå til download-siden hos java.com.
  2. Klik på knappen Free Java Download.
  3. Klik på knappen Agree and Start Free Download for at hente installationsprogrammet til din computer.
  4. Når filen er hentet, skal du lukke Firefox.
  5. Åbn den hentede fil for at starte installationen af Java.

Automatisk opdatering

Java til Windows indeholder en automatisk opdateringsfunktion, der selv kontrollerer for opdateringer, og som giver dig besked, når en opdatering er tilgængelig. Du kan finde og ændre dine indstillinger til opdateringer på fanebladet Update i Java Control Panel, hvor du også kan starte en manuel kontrol for at se, om der er kommet opdateringer. Du kan læse mere på Javas hjælpeside: What is Java Auto Update? How do I change notify settings?

Bemærk: For at eliminere potentielle sikkerhedshuller og for at spare diskplads bør du fjerne eventuelle ældre versioner af Java. Læs mere på hjælpesiden hos java.com, How do I uninstall Java on my Windows computer?.

Mac OS X 10.6 og ældre versioner

Java er installeret sammen med styresystemet. Java opdateres ved hjælp af din Macs Softwareopdatering.

Mac OS X 10.7 og nyere

Java er ikke installeret som standard. Du kan hente den seneste version af Java på download-siden hos java.com. Du kan læse om systemkrav og få hjælp til installationen på siden How do I install Java for my Mac?

Du opdaterer Java ved hjælp af Java Control Panel. Klik på Apple-menuen, vælg Systemindstillinger, klik på ikonet Java. Java control Panel åbnes, klik på fanebladet Update, og klik så på knappen Update Now. Læs mere på siden How do I update Java for my Mac?

Læs Oracles hjælpeside om installation og opdatering på Linux, Manual Installation and Registration of Java Plugin for Linux

Tjek Java

Du kan tjekke, om Java er installeret og aktiveret i Firefox ved at besøge en af disse sider:

Når du besøger en af siderne, skal du muligvisnormalt aktivere Java. Læs mere i hjælpeartiklen Sådan bruger du Java på websteder du har tillid til. Du vil muligvis også blive præsenteret for en sikkerhedsadvarsel, der beder dig bekræfte, at du vil køre Java. Denne advarsel kommer fra Java og ikke fra Firefox. Læs mere om advarslen på What should I do when I see a security prompt from Java?

Aktivering af Java

Hvis Java ikke fungerer, så kontrollér, om Java-plugin'et er aktiveret i fanebladet Tilføjelser:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Plugins.
  2. Klik på Java(TM) PlatformJava Plug-in 2 for NPAPI Browsers (Mac OS 10.5 & 10.6) eller Java Applet Plug-in (Mac OS 10.7 og nyere)Java for at markere plugin'et.
  3. Klik på knappen Aktiver (hvis knappen Deaktiver vises, er Java allerede aktiveret).
  1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Plugins.
  2. Klik på Java (TM) PlatformJava Applet Plug-inJava for at markere plugin'et.
  3. Hvis Java er deaktiveret, så klik på Aktiver aldrig for at åbne rullemenuen, og vælg Aktiver altid for at aktivere java. Hvis du kun har valgmuligheden Spørg for at aktivere, er Java blevet deaktiveret for at beskytte dig. Læs Sådan bruger du Java på websteder du har tillid til.)
  1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Plugins.
  2. Klik på Java(TM) PlatformJava Applet Plug-inJava for at markere plugin'et.
  3. Hvis Java er deaktiveret, så klik på Aktiver aldrig for at åbne rullemenuen og vælg at aktivere Java. Det anbefalede valg er Spørg for at aktivere, der er valgt som standard. Det lader dig køre Java manuelt.
Bemærk: Du behøver kun at aktivere "Java (TM) Platform", hvis det er deaktiveret. Plugin'et "Java Deployment Toolkit" bruges af udviklere til at tjekke din Java-version og til at implementere deres Java-apps. Java virker fint, selvom dette plugin ikke er aktiveret.

Fejlfinding

Hvis Java er installeret men ikke virker korrekt, kan du prøve følgende:

Java-plugin'et vises ikke i fanebladet Tilføjelser

Hvis Java-plugin'et ikke vises i fanebladet Tilføjelser, selvom Java er installeret, så prøv følgende én ad gangen for at se, om det løser problemet. Genstart Firefox efter hvert forsøg:

Slet filen pluginreg.dat

Luk Firefox helt og slet eller omdøb filen pluginreg.dat, der er placeret i Firefox' profilmappe. Filen vil blive gendannet, når du starter Firefox. Bemærk, at alle plugins, du har deaktiveret vil blive aktiveret ved gendannelsen af filen. Du kan finde flere oplysninger i artiklen Re-initializing the plugins database.

Sørg for, at Firefox ikke kører i 32-bit-tilstand

Java 7-plugin'et kan kun køre i 64-bit-browsere, så kontroller, at du ikke kører Firefox i 32-bit-tilstand.

1. Åbn programmappen i Finder
  2. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på Firefox.app
  3. Klik på menuen Vis info

Hvis der er flueben ud for Åbn i 32 bit funktion, så fjern det.

Kontrollér, at Java er aktiveret i Java Control Panel

Fra og med Java 7 indeholder Java Control Panel indstillingen "Enable Java content in the browser". Kontrollér, at der er et flueben ud for Enable Java content in the browser i fanebladet Security. Hvis ikke der er et flueben, kan Java ikke køre i Firefox, og plugin'et vises ikke i fanebladet Tilføjelser i Firefox. Læs detaljerne på denne Java-hjælpeside.

Kontrollér, at du har installeret 32-bit-versionen af Java

Hvis du kun har installeret 64-bit-versionen af Java på en 64-bit-version af Windows, vil Java-plugin'et ikke være tilgængeligt. De nuværende versioner af Firefox er alle 32-bit, så du skal have installeret 32-bit-versionen af Java.

Kontrollér, at skanning af plugins ikke er deaktiveret

Mozilla-browsere skanner din computer for plugins, så du skal sørge for, at indstillingen plugin.scan.plid.all ikke er blevet deaktiveret:

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.
    En advarselsside vises måske. Klik på knappen Accepter risikoen og fortsæt for at gå til siden about:config.
  2. Søg efter indstillingen plugin.scan.plid.all
  3. Hvis den er angivet som false, skal du højreklikke på den og vælge "Nulstil".

Afinstaller JavaFX, hvis det er installeret

I nogle tilfælde bliver Java-plugin'et ikke registreret efter en opdatering til Java 7 Update 10 eller nyere. Det kan skyldes en konflikt med en særskilt installation af JavaFX. Du kan løse problemet ved at afinstallere JavaFX. Læs mere på denne hjælpeside.

Andre løsninger

Hvis Java ikke virker korrekt, selvom du har installeret og aktiveret det (se ovenfor), kan du prøve følgende:

Fjern forældede Java-plugins

Kontrollér, om der er registreret plugins med flere versioner af Java(TM) Platform. Hvis fx Java 7 Update 51 er installeret, skal plugin'et vises som Java(TM) Platform SE 7 U51. Hvis din liste indeholder flere versioner, så afinstaller de ældre versioner (læs artiklen How do I uninstall Java on my Windows computer?). Alternativt kan du fjerne dem manuelt, læs Sådan fjerner du et plugin manuelt.

Kontrollér, om anden software blokerer Java

Selvom Java er installeret og aktiveret i Firefox, kan det være blokeret af anden software eller af Firefox-udvidelser, fx:

• ZoneAlarm Pro software firewall kan blokere Java. Du kan finde yderligere oplysninger om aktivering af Java i dette program i ZoneAlarm Pros forum.
  • Udvidelsen NoScript kan blokere java. For mere information, læs NoScripts FAQ.

Yderligere ressourcer

Baseret på information fra Java (mozillaZine KB)